Οικονόμου : «Δεν το σκέφτηκα για να έρθω στον Παναθηναϊκό»

Οικονόμου : «Δεν το σκέφτηκα για να έρθω στον Παναθηναϊκό»

Ο Βαγγέλης Οικονόμου δήλωσε αισιόδοξος για την θητεία του στον Παναθηναϊκό και χαρακτήρισε δελεαστική την πρόταση των Πρασίνων. Παράλληλα, δεν θέλησε να μιλήσει για τους λόγους αποχώρησης του από τον Πανιώνιο.

Γεμάτος αισιοδοξία για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Οικονόμου, ο οποίος χαρακτήρισε δελεαστική την πρόταση του Παναθηναϊκού και αποκάλυψε πως δεν το σκέφτηκε ιδιαίτερα πριν πει το «ναι» στους Πράσινους.

Παράλληλα, έπλεξε το εγκώμιο του Μαρίνου Ουζουνίδη, ενώ απέφυγε να σχολιάσει τους λόγους, για τους οποίους αποχώρησε από τον Πανιώνιο.

Επίσης, αναφέρθηκε και στο πόσο εύκολο είναι να μην σκέφτονται οι παίκτες τα εξωαγωνιστικά προβλήματα της ομάδας, αλλά και για τους στόχους του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη NOVA o Έλληνας αμυντικός:

Για το αν προτιμάει να παίζει στόπερ ή μπακ: Και τις δύο θέσεις μπορώ να τις παίξω καλά, πέρυσι είχα παίξει στόπερ, πρόπερσι που είχα βγει στην καλύτερη 23αδα είχα αγωνιστεί ως μπακ και με τον κύριο Ουζουνίδη είχα παίξει μπακ και στην Σκοτία και τις δύο θέσεις μπορώ να τις παίξω καλά. Στόπερ αισθάνομαι πιο άνετα γιατί έχεις περισσότερους χώρους, αλλά και μπακ μπορώ το ίδιο καλά.

Για το τι σκέφτηκε πριν έρθει στον Παναθηναϊκό: Σίγουρα ξέρω ότι Παναθηναϊκός περνά μια δύσκολη περίοδο, μίλησα και με τον προπονητή πριν έρθω και μου είπε ότι προσπαθούν όλα να μπουν σε μια τάξη, είχα περάσει δύσκολα και στον Πανιώνιο τώρα ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα, δεν είχα χρόνο τα σκεφτώ γιατί υπήρχε μια πάρα πολύ δελεαστική πρόταση από τον Παναθηναϊκό για εμένα ανοίγει ένας καινούριος κύκλος και εμένα αυτό που με νοιάζει είναι να βοηθήσω την ομάδα.

Για τον λόγο που έφυγε από τον Πανιώνιο: Δεν θέλω να πω κάτι γιατί ούτε από την διοίκηση έβγαλαν κάποια ανακοίνωση ούτε για μένα ούτε για τον Μασούντ, σίγουρα όμως όταν φεύγουν δύο βασικοί παίκτες από την ομάδα σου δεν είναι καλό.

Για την πορεία του Παναθηναϊκού: Τον Παναθηναϊκό πριν δεν τον παρακολουθούσα γιατί ήμουν σε άλλη ομάδα, αλλά βλέπω από τα στατιστικά ότι η ομάδα δεν έχει κερδίσει εκτός έδρας και αυτό επηρεάζει άλλους θετικά και άλλους αρνητικά είναι θέμα χαρακτήρα, έχει βοηθήσει ο προπονητής στην ψυχολογία.

Για το πώς είδε τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού: Είναι πάρα πολύ καλά, όλα τα παιδιά με υποδέχτηκαν πολύ καλά, είναι και αρκετοί Έλληνες και πολλά παιδιά τα ξέρω γιατί παίξαμε ως αντίπαλοι, ελπίζω να αλλάξουμε την εικόνα και το πιστεύω ότι θα έρθουν καλύτερα αποτελέσματα παιχνίδι με το παιχνίδι όμως.

Για τον Μαρίνο Ουζουνίδη: Είναι ένας προπονητής που δίνει τα πάντα. Και στον Πανιώνιο είχε έρθει σε μια δύσκολη περίοδο και μας βοήθησε πάρα πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι, γιατί όταν περνάς κάποιες δύσκολες καταστάσεις πρέπει να είσαι καλά μέσα σου, ο κόουτς ξέρει να το διαχειρίζεται καλά αυτό το κομμάτι, μιλάει στους ποδοσφαιριστές συνέχεια, είμαστε και εμείς επαγγελματίες και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, όπως ξέρει και ο κόσμος ο κόουτς έχει κάνει υπερπροσπάθειες.

Για το αν ο στόχος είναι η πεντάδα: Αυτός είναι ο κυρίως στόχος, οι άλλες ομάδες έχουν ξεφύγει πολύ μπροστά πλέον, είμαστε έξι βαθμούς πίσω από τον Πανιώνιο, για να είμαστε ρεαλιστές πρέπει να κυνηγήσουμε την πεντάδα , πρέπει να κάνουμε έναν πολύ καλό δεύτερο γύρο έστω για να σβήσει μια κακή χρονιά έστω και αν δεν αρμόζει στον Παναθηναϊκό να μην παλεύει για το Πρωτάθλημα.

Για το πόσο εύκολο είναι να αφήσεις εκτός γηπέδου τα προβλήματα: Είναι δύσκολο εδώ πέρα υπάρχει πιο πολύ άγχος, για αυτό ο προπονητής θέλει να παίρνει τις καλύτερες αποφάσεις, με γνώμονα το ότι είσαι στον Παναθηναϊκό και κάθε αγωνιστική παίζεις για να κερδίσεις δεν έχει σημασία με ποιόν παίζεις πρέπει να κερδίζεις, είσαι μεγάλη ομάδα, στον Πανιώνιο ήταν διαφορετικά, σίγουρα και εκεί υπήρχε το άγχος, αλλά δεν ήταν τόσο μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, εδώ και η ισοπαλία είναι αποτυχία.

Για το ματς με τον Λεβαδειακό: Ο Λεβαδειακός είναι μια ομάδα που παίζει για το αποτέλεσμα στην έδρα του, εμείς έχουμε δείξει ότι δεν είμαστε καλοί εκτός έδρας, άμα όμως σταθώ στα δύο τελευταία ματς που ήρθε η νέα χρονιά, δούλεψε ο κόουτς πάνω στην ψυχολογία και στα λάθη της ομάδας και φαίνεται ότι πάει να γίνει κάτι καλύτερο και υπάρχει όρεξη, πιστεύω πως αν συνεχίσουμε έτσι θα μπορέσουμε να αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα γιατί όχι και το πρώτο τρίποντο εκτός έδρας και θα πρέπει να πάρουμε το τρίποντο αν θέλουμε το κάτι παραπάνω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ