Ο ευρωπαϊκός… δρόμος της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν

Ο ευρωπαϊκός… δρόμος της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν

Πως διαμορφώνεται ο ευρωπαϊκός... χάρτης για την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα, μετά τις σημερινές (17/6) ανακοινώσεις της UEFA.

Η πανδημία του κορωνοϊού έφερε τα πάνω-κάτω σε ολόκληρο τον πλανήτη, με τον «μαγικό» κόσμο του ποδοσφαίρου, να μην μένει ανεπηρέαστος. Ολες οι διοργανώσεις και τα πρωταθλήματα πήγαν πίσω μετά την τρίμηνη διακοπή, με την UEFA να αναγκάζεται να προβεί σε ιστορικές αλλαγές ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Με ανακοίνωσή της, η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία έκανε γνωστό πως θα υπάρξουν κάποιες διαφοροποιήσεις στα τουρνουά της επόμενης σεζόν, που τελούν υπό την αιγίδα της. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε πως στα προκριματικά του Champions League και του Europa θα υπάρχουν μονά ματς, ενώ μόνο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα υπάρξουν διπλές αναμετρήσεις στα playoffs, για την είσοδο στους ομίλους. Ασφαλώς, αυτές οι αλλαγές… αγγίζουν και την ΑΕΚ, με «to10» να αναλύει τον ευρωπαϊκό χάρτη της νέας χρονιάς για την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα.

Τα δεδομένα για την… αστεράτη ΑΕΚ

Η ΑΕΚ βρίσκεται εντός των στόχων της, με την Ένωση να κυνηγάει την έξοδο στα προκριματικά του Champions League, μέσω της 2ης θέσης και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος. Αυτή την στιγμή, η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα έχει πλεονέκτημα για τα… αστέρια, έναντι του ΠΑΟΚ, καθώς βρίσκεται στο +2 από τους Θεσσαλονικιείς και με 8 αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Στο σενάριο, που η ΑΕΚ κατακτήσει την 2η θέση, τότε θα εκκινήσει τη νέα ευρωπαϊκή σεζόν στις 25 ή 26 Αυγούστου, με μονό ματς στον β’ προκριματικό. Σε περίπτωση πρόκρισης, ακολουθεί νέο μονό παιχνίδι για τον 3ο προκριματικό γύρο (15-16 Σεπτεμβρίου) και αν περάσει, τότε θα δώσει  κανονικά διπλούς αγώνες στα playoffs για την είσοδο στους χρυσοφόρους ομίλους(πρώτα παιχνίδια 22/23 Σεπτεμβρίου και επαναληπτικοί 29/30 του ίδιου μήνα).

Τι γίνεται αν βγει 3η στα playoffs

Βεβαίως, για την Ένωση υπάρχει και το Europa League. Εκεί, που με μόλις… δύο ματς, μπορεί να βρεθεί στους ομίλους της διοργάνωσης, πράγμα πολύ σημαντικό για το πρεστίζ και τα ταμεία της ομάδας. Θυμίζουμε, άλλωστε, πως τη σεζόν που διανύουμε η ΑΕΚ δεν βρέθηκε στα group stages, πληρώνοντας την επιλογή που ακούει στο όνομα Μιγκέλ Καρντόσο. Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα, αν τερματίσει 3η στο πρωτάθλημα, τότε καταλαμβάνει το καλό εισιτήριο του Europa League. Εισέρχεται στην προκριματική διαδικασία, από τον 3ο γύρο στις 24 Σεπτεμβρίου και μια βδομάδα μετά, έχει μια μονομαχία στα playoffs για την πρόκριση στους ομίλους.

Να πούμε, πάντως, πως υπάρχει και ένα σενάριο, το οποίο ούτε θέλουν να… ακούνε στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο. Αν η ΑΕΚ τερματίσει στην 3η θέση και το κύπελλο Ελλάδος καταλήξει στην Θεσσαλονίκη και τον Άρη, τότε η ομάδα του Καρέρα ξεκινάει τις ευρωπαϊκές στις υποχρεώσεις, έναν γύρο νωρίτερα και στις 17 Σεπτεμβρίου. Την Τετάρτη (24/6) βέβαια, η Ένωση έχει την ευκαιρία να… διαγράψει μια και καλή αυτό το σενάριο, αποκλείοντας τους «κίτρινους» από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Αναμφίβολα, δημιουργούνται ιδανικές συνθήκες για την ΑΕΚ ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν επιθυμούν να μείνουν εκτός ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και είναι διατεθειμένοι να παλέψουν με νύχια και με δόντια για την πρόκριση στους ομίλους.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ