Όταν ο Ζάετς αποκάλυψε τη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό

Όταν ο Ζάετς αποκάλυψε τη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό

Ο Κροάτης δημοσιογράφος, Αντόν Σαμοβόγτσκα, θυμήθηκε το βράδυ του 1984 που ο Βέλιμιρ Ζάετς εξέπληξε τους πάντες με την επιλογή για τη συνέχεια της καριέρας του.

Η μεταγραφή του Βέλιμιρ Ζάετς στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 1984 προκάλεσε πολύ μεγάλη αίσθηση. Εκείνη την περίοδο ο Ζάετς εντυπωσίαζε στα γήπεδα της Γαλλίας, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Ενωμένη Γιουγκοσλαβία. Όλοι θεωρούσαν ότι ο ταλαντούχος Γιουγκοσλάβος χαφ θα καταλήξει σε μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα, όμως ο Γιώργος Βαρδινογιάννης τον έπεισε να εγκατασταθεί στην Αθήνα.

Ο Κροάτης δημοσιογράφος Αντόν Σαμοβόγτσκα θυμήθηκε στην ιστοσελίδα «sportske.jutarnji.hr» πως ο Ζάετς τους ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα…

Ήταν το βράδυ της 19ης Ιουνίου του 1984, το Euro βρισκόταν στη φάση των ομίλων και η Γαλλία είχε επικρατήσει 3-2 της Γιουγκοσλαβίας. Ο Ζάετς αγωνίστηκε στην ενδεκάδα και ήταν από τους διακριθέντες.

Ο Σαμοβόγτσκα γράφει για εκείνη τη νύχτα: «Ο Ζάετς, ένας κύριος εκτός γηπέδου, είπε «αντίο» στη Ντιναμό. Έφυγε αμέσως μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γαλλίας. Νομίζαμε ότι θα πήγαινε στην Αγγλία, μία χώρα που αγαπούσε πολύ. Οι αγγλικές ομάδες είχαν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για αυτόν και νιώσαμε μεγάλη έκπληξη, όταν μετά το παιχνίδι με τους Γάλλους, μας ανακοίνωσε το βράδυ στο ξενοδοχείο: Πηγαίνω στην Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός εκείνη την εποχή έμοιαζε μία ασυνήθιστη επιλογή για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Αλλά ο Παναθηναϊκός, τη φανέλα του οποίου ο Ζάετς έπαιξε από το 1984 έως το 1988, αποδείχτηκε ένας σπουδαίος σταθμός για τον Ζέκο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ