Μόνο ο ΠΑΟΚ βάζει εμπόδια στην επιστροφή του κόσμου

Μόνο ο ΠΑΟΚ βάζει εμπόδια στην επιστροφή του κόσμου

Σε παραλήρημα ο Μάκης Γκαγκάτσης.

Πολύ ενδιαφέροντα πράγματα προκύπτουν στην τηλεδιάσκεψη της Σούπερ Λίγκας. Και για πολλοστή φορά βρίσκεται στο προσκήνιο η ζωηρή φαντασία του Μάκη Γκαγκάτση που θέλοντας να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο του φτάνει σε άλλη διάσταση την έκφραση «άλλα λέω και άλλα εννοώ».

Διότι ο ΠΑΟΚ δεν θέλει την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα. Και ο λόγος είναι προφανής. Δεν θέλει κόσμο στον ημιτελικό κυπέλλου στο Καραϊσκάκη (σ.σ αν γυρίσει ο κόσμος στη Σούπερ Λιγκ, προφανώς θα επιστρέψει και στο κύπελλο).

Και κατ επέκταση δεν θέλει η ΑΕΚ στα playoffs ελέω ΟΑΚΑ να έχει μεγαλύτερη υποστήριξη στο ματς με τον ΠΑΟΚ, από εκείνον που μπορεί να έχουν οι Θεσσαλονικείς στη Τούμπα.

Αυτό όμως προφανώς δεν μπορεί να το πει στα ίσα.

Και κάπως έτσι ξεκινά το παραλήρημα. Διότι ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ είπε προ ολίγου στην τηλεδιάσκεψη ότι ο Δικέφαλος συναινεί στην επιστροφή του κόσμου (που έχει ψηφιστεί ομόφωνα στο Δ.Σ της Σούπερ Λιγκ τέλη Μάη) μόνο υπό προϋποθέσεις.

Ανέφερε λοιπόν μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση του αφενός πως όσα ματς έγιναν ήδη χωρίς φιλάθλους στον πρώτο γύρο, θα πρέπει να γίνουν και στο δεύτερο γύρο. Δηλαδή είπε ότι το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ των play off (8η) να διεξαχθεί κεκλεισμένων. Κάτι που ο Ολυμπιακός το έχει ζητήσει πρώτος από την Σούπερ Λιγκ με σχετική επιστολή του. Άρα τσάμπα η ταλαιπωρία.

Είπε επίσης ότι το ποσοστό πρέπει να οριστεί επί των διαρκείας και όχι όλων των εισιτηρίων. Γιατί; Διότι ο ΠΑΟΚ είναι δεύτερος στα διαρκείας μετά τον Ολυμπιακό άρα όποια ποσόστωση εγκριθεί από τις υγειονομικές επιτροπές να του δίνει προβάδισμα στα ματς με την ΑΕΚ.

Ζήτησε επίσης ενα πλαφόν 8.000 κόσμο στα γήπεδα. Ότι δηλαδή πρέπει να είναι αυτό το όριο, ανεξαρτήτως της χωρητικότητας των γηπέδων.

Και το αποτελείωσε συμπληρώνοντας πως «Δεν μπορούν οι ομάδες να έχουν ποινική ή αστική ευθύνη για διάδοση κορονοϊού στο γήπεδο».

Ακούστε τώρα και το προφανές. Η Σούπερ Λιγκ μπορεί απλά να ζητήσει από την Κυβέρνηση το δικαίωμα να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα. Όπως δηλαδή κάνει στις 28 Μάη και μάλιστα ομόφωνα.

Ο συνεταιρισμός, ούτε πλαφόν μπορεί να βάλει, ούτε την ποσόστωση συνολικά να αποφασίσει. Ούτε βέβαια μπορεί να έχει κάποια ευθύνη (ποινική ή αστική) αν προκύψει διάδοση του ιού από τα γήπεδα αν υπάρξει έγκριση.

Οι υγειονομικές επιτροπές του Κράτους αποφασίζουν. Κανείς άλλος. Το ποδόσφαιρο στέλνει ένα αίτημα, ο Υφυπουργός το στέλνει σε εκείνες. Και αυτό είναι όλο!

Όλα τα άλλα είναι μπαρούφες. Και φυσικά δικαιολογίες για να χαθεί και άλλος χρόνος σε μια υπόθεση που είναι ζωτικής σημασίας για το ποδόσφαιρο. Γιατί δεν έχουν όλες οι ομάδες Μαρινάκη και Σαββίδη. Υπάρχουν ΠΑΕ που ήδη υποφέρουν από το lockdown.

Γιατί λοιπόν όλο αυτό το «θέατρο»; Προφανώς για να μην καταλήξει η κουβέντα πουθενά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ