Θετικός ο Αυγενάκης για παρουσία κόσμου στα γήπεδα

Θετικός ο Αυγενάκης για παρουσία κόσμου στα γήπεδα

Ο Λευτέρης Αυγενάκης σε αντίθεση με την ΕΠΟ και το «πραξικόπημα» της για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, είναι θετικός για την παρουσία κόσμου στα γήπεδα της Super League, αρκεί να τηρούνται οι απαραίτητες υγειονομικές προϋποθέσεις.

Μπορεί η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ να κάνει ότι θέλει και ο Βαγγέλης Γραμμένος να αρνείται την παρουσία κόσμου στα γήπεδα, σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν σε άλλες χώρες, προκειμένου να αβαντάρει τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, όμως ο ίδιος ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης βλέπει με καλό μάτι την επιστροφή των φιλάθλων.

Πιο συγκεκριμένα, η ομόφωνη απόφαση των ομάδων της Super League για την παρουσία κόσμου στα εναπομείναντα ματς βρίσκει θετικό τον υφυπουργό αθλητισμού κι εφόσον τηρηθούν όλες οι υγειονομικές προϋποθέσεις και το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ είναι πιθανό να δούμε ματς με κόσμο, σε αντίθεση με όσα αποφάσισε η ΕΠΟ του «δικού μας» κατά τον Ιβάν Σαββίδη Βαγγέλη Γραμμένου.

Ο Αυγενάκης λοιπόν ζήτησε να αποσταλεί άμεσα αναλυτικό υγειονομικό και επιχειρησιακό πρωτόκολλο από τη διοργανώτρια αρχή σε επικοινωνία που είχε με τον Μηνά Λυσάνδρου και το εγχείρημα για την παρουσία συγκεκριμένου αριθμού φιλάθλων βρίσκεται στην τελική ευθεία, αφού φυσικά δώσουν το «OK» και οι ειδικοί επιστήμονες.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

«Αργά χθες βράδυ απεστάλη στον Υφυπουργό Αθλητισμού η ομόφωνη απόφαση της Super League 1, περί της διεξαγωγής των λοιπών αγώνων της τρέχουσας περιόδου με την παρουσία φιλάθλων.

Ο κ. Αυγενάκης επικοινώνησε με τον πρόεδρο της SL1, Μηνά Λυσάνδρου και συζήτησαν για τα επόμενα απαραίτητα βήματα, που πρέπει να γίνουν από πλευράς διοργανώτριας αρχής.

Ο Υφυπουργός ζήτησε να αποσταλεί άμεσα αναλυτικό υγειονομικό και επιχειρησιακό πρωτόκολλο από τη SL1. Δεσμευτικό για την κάθε ΠΑΕ μέλος της, καθότι ως γηπεδούχος θα έχει την ευθύνη πλήρους τήρησής του, εφόσον φυσικά εγκριθεί από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές το αίτημα για παρουσία φιλάθλων.

Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης διαβίβασε -και ήδη επεξεργάζονται από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ- μέσω του συντονιστή της, γγΑ Γιώργο Μαυρωτά, τα 17 σημεία εφαρμογής του σχεδίου παρουσίας φιλάθλων στις εξέδρες, που είχαν αποσταλεί σε προγενέστερο χρόνο.
Προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των υγειονομικών επιτροπών (υπουργείου Υγείας και ΓΓΑ) με τους εκπροσώπους της Super League 1.

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού, παρότι πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα, αντιμετωπίζει θετικά το αίτημα της παρουσίας φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Πάντοτε, όμως, σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ, της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ, καθώς και με την πιστή εφαρμογή από τις ΠΑΕ των πρωτοκόλλων που θα προκύψουν. Με αμοιβαία εμπιστοσύνη και ανάληψη των ευθυνών που αναλογούν σε κάθε εμπλεκόμενη πλευρά.

Είναι αυτονόητο, βέβαια, ότι τον καθοριστικό λόγο και την τελική έγκριση, σ’ αυτό το μεγάλο εγχείρημα, έχουν οι ειδικοί επιστήμονες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ