Απαντήσεις εδώ και τώρα για τις «δεσμεύσεις» που αποκάλυψε ο Αλαφούζος!

Απαντήσεις εδώ και τώρα για τις «δεσμεύσεις» που αποκάλυψε ο Αλαφούζος!

Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού μίλησε για ΔΕΣΜΕΥΣΗ της Κυβέρνησης να υπογράψουν στην ΕΡΤ οι ομάδες που θα μείνουν άστεγες τηλεοπτικά! Ο αρμόδιος υπουργός οφείλει να πάρει θέση άμεσα...

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Λίγκας, πέρα από τη θολή διαδικασία ανάδειξης ενός προέδρου, που δεν έχει ηθική νομιμοποίηση για να αποφασίζει για τον συνεταιρισμό, ανέδειξε μια σειρά από πολύ σημαντικά γεγονότα. Με τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζο, να προκαλεί απορίες με όσα ανέφερε στη διάρκεια της συνεδρίασης. Αλλά και με τις… αλλαγές των ισχυρισμών του.

Τι είπε ο Αλαφούζος; Μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον Αλέξη Κούγια, πως έπαιρνε τηλέφωνο προέδρους άλλων ομάδων και τους υποσχόταν τηλεοπτική στέγη, για να ψηφίσουν Μπουτσικάρη, αρχικά υποστήριξε ότι ποτέ δεν έχει μιλήσει με την Cosmote. Αλλά εν συνεχεία παραδέχθηκε ότι μιλάει με κυβερνητικά στελέχη, ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ώστε να εξασφαλίσει ότι οι ομάδες που θα μείνουν άστεγες τηλεοπτικά θα βρουν στέγη στην ΕΡΤ. Μάλιστα, έκανε λόγο για… δέσμευση. Λέξη που στη συνέχεια πήρε πίσω, αλλά στο τέλος την επανέλαβε!

Είναι σαφές ότι ο κ. Αλαφούζος έπαιξε το παιχνίδι του στο παρασκήνιο των εκλογών της Super League. Αλλά από τη στιγμή που ο ίδιος μίλησε ανοιχτά (σ.σ. υπάρχουν στα πρακτικά τις Λίγκας οι τοποθετήσεις του) και παραδέχθηκε ότι έχει συμμετοχή σε συζητήσεις ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, που αφορούν τα τηλεοπτικά άλλων ομάδων της Super League, είναι ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις. Από τους καθ’ ύλην αρμοδίους.

Μπορεί πρόεδρος του Παναθηναϊκού να μην κατονόμασε με ποιους μίλησε, αλλά η Κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει ανοιχτά, εάν όσα είπε ο κ. Αλαφούζος στη Λίγκα, έχουν βάση. Εάν πράγματι κάποιος από τους υπουργούς της Κυβέρνησης δεσμεύτηκε στον πρόεδρο του τριφυλλιού μια τέτοια «συναλλαγή». Μάλιστα, είναι σαφές ότι θα πρέπει να βγει και ο αρμόδιος υπουργός για τα θέματα της ΕΡΤ και να μιλήσει για το θέμα. Διότι εάν πράγματι υπάρχει τέτοια δέσμευση από κυβερνητικά χείλη, τότε το θέμα παίρνει άλλες διαστάσεις.

Βλέπετε, ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε καθαρά ακόμη και για επαφές με τον Πρωθυπουργό, αναφορικά με τα θέματα του ποδοσφαίρου. Μίλησε «σαν πρόεδρος της ΕΡΤ», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η γενική διευθύντρια του Ολυμπιακού, Λίνα Σουλούκου.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ…

Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας στη Λίγκα και μετά τις κατηγορίες από τον Αλέξη Κούγια, ο Γιάννης Αλαφούζος επέλεξε να αμυνθεί τον εαυτό του. Ζήτησε τον λόγο και μπροστά στους εκπροσώπους των ομάδων είπε ότι έχει τη δέσμευση της κυβέρνησης πως οι άστεγες ομάδες θα υπογράψουν στη δημόσια τηλεόραση. Επιπλέον, σημείωσε ότι «…η NOVA δεν μας θέλει όλους όπως φαίνεται, ήδη μας ζήτησε μείωση 20% και θα μας πληρώσει αυτά που μας χρωστάει ανάλογα με το αν ανανεώσουμε ή όχι. Με ποιόν τρόπο;».

Και σε εκείνο το σημείο πέταξε τη «βόμβα»:  «Έχω μιλήσει με την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό για να του εξηγήσω για το ποδόσφαιρο, γιατί δεν το ξέρει και έχει καταλάβει ότι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για τις ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο με μια πρόταση, η οποία να είναι ικανοποιητική και νομίζω ότι θα υπάρξει».

Ως δεύτερο θέμα της ομιλίας του, έθεσε το θέμα του ποσοστού από το στοίχημα, βάζοντας και πάλι μπροστά τους «μικρούς». Επιβεβαιώνοντας ότι έβαλε γενικώς την Κυβέρνηση «μπροστά» στον σκοπό, που ήταν να κερδηθούν οι εκλογές: «Από πέρυσι το καλοκαίρι έχω προσπαθήσει με την κυβέρνηση στο θέμα του στοιχήματος. Σε ό,τι αφορά περισσότερο τις μικρότερες ομάδες. Και είμαι πολύ αισιόδοξος, διότι και λόγω του covid έχουν αντιληφθεί πλήρως οι κυβερνόντες το αδιέξοδο του ποδοσφαίρου. Τους έχω πει  επανειλημμένα ότι όλους τους κλάδους έχουν βοηθήσει, εμάς δεν μας έχουν βοηθήσει καθόλου, ούτε δάνεια μπορούμε να πάρουμε, λόγω της ιδιαιτερότητας του ποδοσφαίρου ούτε μπορούν να δώσουν μία άμεση επιδότηση. Γιατί να δώσουν στον Αλαφούζο ή στον Μαρινάκη ή στον οποιοδήποτε ιδιοκτήτη ομάδος, χρήματα; Και έτσι δεν το κάνει, αλλά εάν καταλάβει ότι κάτι τρέχει στο ποδόσφαιρο τότε θα το κάνουν».

Σε εκείνο το σημείο μίλησε πάλι για δέσμευση της Κυβέρνησης σε ό,τι έχει να κάνει με την κάλυψη της Super League 2: «Το θέμα της 2ης εθνικής είναι δεδομένο και αυτό θα το καλύψει η ΕΡΤ2, γιατί και εκεί πρέπει να υπάρχουν έσοδα στις ομάδες. Δεν γίνεται ποδόσφαιρο χωρίς έσοδα. Αυτά είχα να σας πω απλώς».

ΣΟΥΛΟΥΚΟΥ: «ΜΙΛΑΤΕ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ»

Η ομιλία του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού προκάλεσε αίσθηση ως προς τη βεβαιότητα και τη σιγουριά του για θέματα που αφορούν σε κυβερνητικές αποφάσεις. Με αποτέλεσμα η γενική διευθύντρια του Ολυμπιακού, Λίνα Σουλούκου να σημειώνει: «Εξαγγελία ακούστηκε πάντως αυτό. Δηλαδή σαν να μιλάτε σαν πρόεδρος της ΕΡΤ κοινώς. Εξαγγελία για το μέλλον, τι θα γίνει…».

Ο Αλαφούζος δεν πήρε πίσω την τοποθέτησή του, αντίθεση, υπερθεμάτισε: «Σας ενημερώνω τι θα συμβεί». Για να γίνει λιγότερο… απόλυτος στην επόμενη φράση του: «Τι νομίζω ότι μπορεί να συμβεί. Εγώ από πέρυσι, πριν από τις εκλογές, μιλούσα με την κυβέρνηση, με πολλά στελέχη συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού και προσπαθούσα να του εξηγήσω, γιατί δεν ασχολείται και πολύ με το ποδόσφαιρο, ότι είναι παραμελημένο και δεν έχει έσοδα. Και ότι όσο υπάρχουν θέματα δεν έχουμε πολλούς οπαδούς στα γήπεδα, δεν έχουμε σημαντικά έσοδα από την τηλεόραση ή δεν έχουμε από κάπου αλλού έσοδα, θα υπάρχουν μονίμως προβλήματα. Και αυτό είναι μια μεγάλη προσπάθεια που είμαι σίγουρος ότι αντίστοιχα θα έχουν κάνει και άλλοι άνθρωποι τα ίδια. Και ίσως και ο κύριος Μαρινάκης, δεν το ξέρω, αλλά εμείς συστηματικά και ελπίζω και έχω και πολλές ενδείξεις ότι στο τέλος θα πάνε καλά και ήθελα να σας το πω».

«ΚΑΝΑΜΕ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ…»

Στο φινάλε της τοποθέτησής του, ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε και μία διφορούμενη επισήμανση. «Κάναμε πολλή δουλειά», είπε χαρακτηριστικά, προφανώς για τις κυβερνητικές επαφές του, αλλά και για τις παρασκηνιακές συζητήσεις που είχε, ο ίδιος και οι σύμμαχοί του, από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. «Γι’ αυτό περίμενα να τελειώσουν και οι εκλογές. Και επειδή ακούστηκαν διάφορα, σχετικά με την Cosmote κτλ, ότι έχουμε συμβόλαιο με την cosmote, γι’ αυτό ήθελα να πω ορισμένα πράγματα, αλλιώς δεν θα μίλαγα…».

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Είναι ξεκάθαρο ότι μετά από όσα είπε ο κ. Αλαφούζος, το μίνιμουμ που πρέπει να κάνει η Κυβέρνηση είναι να πάρει θέση. Μέσω του αρμόδιου υπουργού. Ή κάποιου, τέλος πάντων, που θα επιβεβαιώσει ή διαψεύσει όσα είπε (μετά βεβαιότητας) ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού. Η ομάδα του οποίου, βεβαίως, είναι από εκείνες που δεν έχουν εγγυημένο συμβόλαιο για τη νέα σεζόν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ