Ολυμπιακός: Η ζωή χωρίς τον Βαλμπουενά

Ολυμπιακός: Η ζωή χωρίς τον Βαλμπουενά

Ο Βαλμπουενά δεν είναι 100% έτοιμος και αποκλείστηκε από την αποστολή για το παιχνίδι με την ΑΕΚ – Τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός στα ματς που δεν έπαιξε ο Γάλλος σούπερ σταρ.

Χωρίς τον ηγέτη του θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, καθώς ο Ματιέ Βαλμπουενά κρίθηκε ανέτοιμος και αποκλείστηκε από την αποστολή που ανακοίνωσε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Αυτό είναι το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι των Πειραιωτών που χάνει ο Γάλλος σούπερ σταρ, αφού δεν ήταν στην αποστολή ούτε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ στον αγώνα του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ συμπεριελήφθη αρχικά, αλλά «κόπηκε» την τελευταία στιγμή από τον Πέδρο Μαρτίνς.

Η απουσία του Βαλμπουενά δημιουργεί τεράστιο πονοκέφαλο στον Πορτογάλο προπονητή, καθώς ο Γάλλος είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού στη φετινή σεζόν. Είναι από τους πρωταγωνιστές των Πειραιωτών σε Ελλάδα και Ευρώπη και ένας από τους παίκτες που έχουν βοηθήσει τα μέγιστα στην εντυπωσιακή πορεία των Ερυθρόλευκων.

Δεν είναι μόνο τα 8 γκολ και οι 23 ασίστ (συμμετοχή σε 31 γκολ), οι οποίες μάλιστα τον κατατάσσουν δεύτερο στη συγκεκριμένη κατηγορία, σε όλη την Ευρώπη, πίσω από τον Τόμας Μίλερ, αλλά η εν γένει προσφορά του στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Ο 35χρονος με ένα… μαγικό του μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες ενός παιχνιδιού, ενώ με τις ασίστ του κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του και οδηγεί τον Ολυμπιακό σε μεγάλες νίκες. Το έχει κάνει πολλές φορές τη φετινή σεζόν και θα το κάνει ξανά μόλις επιστρέψει.

Ο Ολυμπιακός έχει δώσει 50 παιχνίδια μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν. Από τον περασμένο Ιούλιο, όταν άρχισε την πορεία του στα προκριματικά του Champions League μέχρι τώρα, που συνεχίζει σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Europa League. Από αυτά, ο Βαλμπουενά δεν έχει αγωνιστεί συνολικά σε 15 ματς, με την ομάδα του να μετράει 11 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες από Ερυθρό Αστέρα και Μπάγερν Μονάχου στο Champions League.

Ο Γάλλος, παρότι βαδίζει πλέον στο 36ο έτος της ηλικίας του, συνεχίζει να αποτελεί ένα από τους πιο καλύτερους… πασαδόρους στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Το αποδεικνύουν οι 23 ασίστ που έχει βγάλει φέτος, αλλά και η ηγετική του παρουσία στο κέντρο του Ολυμπιακού.

Η απουσία του μπορεί να μην φαίνεται στα αποτελέσματα, αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έχει την ικανότητα να καλύπτει εκ των έσω τα κενά και να δίνεις την ομάδα του την ώθηση που χρειάζεται για να παίρνει νίκες και προκρίσεις.

Όπως έκανε κόντρα στον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα, αλλά και κόντρα στον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο. Ο Πορτογάλος δεν επηρεάζεται από τα διάφορα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, όπως ήταν του Φορτούνη στην προετοιμασία, αλλά και του Βαλμπουενά κατά τη διάρκεια της σεζόν. Η απουσία του Ματιέ αποδυναμώνει τον Ολυμπιακό, αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς έχει καταφέρει να πάρει το καλύτερο από όσους χρησιμοποιεί.

Στο ματς με τον Παναθηναϊκό ο Λοβέρα ήταν εξαιρετικός, ενώ στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ ο Φορτούνης μπήκε ως αλλαγή στο πρώτο μέρος, πήρε τον ρόλο του Ματιέ στη μεσαία γραμμή και οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη με 2-0 και την πρόκριση στον τελικό.

Ο Πορτογάλος όμως γνωρίζει πολύ καλά ότι για να πάρει το 100% από τον Βαλμπουενά πρέπει ο Γάλλος να είναι σε καλή κατάσταση και πάνω από όλα έτοιμος να αγωνιστεί. Δεν θα ρίσκαρε εάν ο Ματιέ δεν είναι απόλυτα έτοιμος και το έδειξε με την απόφασή του να τον αποκλείσει από την αποστολή για το αυριανό παιχνίδι με την ΑΕΚ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ