Ολυμπιακός: Ο Λάζαρος γράφει ιστορία!

Ολυμπιακός: Ο Λάζαρος γράφει ιστορία!

Είναι ήδη γνωστό ότι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είναι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία που έχει φορέσει τις φανέλες όλου του BIG-4. Πλέον, γίνεται μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής που κατακτά το πρωτάθλημα με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ!

Η αλήθεια είναι πως ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στάθηκε πάρα πολύ άτυχος στη θητεία του στον Ολυμπιακό, με τους τραυματισμούς να τον ταλαιπωρούν μέχρι και σήμερα.

Ξεκίνησε εντυπωσιακά στους «ερυθρόλευκους», καθώς σε 26 παιχνίδια μετρούσε ήδη 9 γκολ και αρκετά καλές εμφανίσεις, ωστόσο, τον Φεβρουάριο του 2019 υπέστη ρήξη χιαστού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η μετέπειτα πορεία του δεν θα θύμιζε σε τίποτα όλα όσα είχε κάνει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ο Λάζαρος όμως, παρά τις αναποδιές, φέτος γράφει ιστορία, καθώς με την κατάκτηση της Super League με τον Ολυμπιακό, έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που κατακτά το πρωτάθλημα με τις 3 σπουδαιότερες ομάδες της χώρας! Τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ!

Τη σεζόν 2009/10 το πήρε με τους «πράσινους» του Νίκου Νιόπλια, «σπάζοντας» την απόλυτη κυριαρχία του Ολυμπιακού και κατακτώντας το νταμπλ μάλιστα. Ο Λάζαρος μέτρησε 17 συμμετοχές με 1 γκολ και 2 ασίστ, βοηθώντας τον Παναθηναϊκό να φτάσει στην κατάκτηση του 20ου (και τελευταίου έως σήμερα) πρωταθλήματος της ιστορίας του.

Ο Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός κατέκτησε το πρωτάθλημα για 2η φορά στην καριέρα του, με τη φανέλα της ΑΕΚ τη σεζόν 2017/18. Εκείνη τη χρονιά για πολλούς ήταν ο MVP. Πάντως σίγουρα υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους παίκτες της «Ένωσης» στην πορεία έως το 12ο πρωτάθλημα του συλλόγου.

Και ερχόμαστε στο σήμερα. Ο Ολυμπιακός, με την κυριακάτικη νίκη του κόντρα στην ΑΕΚ (1-2), κατέκτησε και μαθηματικά το 45ο πρωτάθλημα Ελλάδας στην ιστορία του. Ο Λάζαρος, όντας παίκτης των «ερυθρόλευκων», φτάνει εκ νέου στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου γράφοντας παράλληλα ιστορία! Καθώς γίνεται μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που κατακτά το πρωτάθλημα με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ! Ποιος ήταν ο πρώτος; Ο Τάσος Μητρόπουλος.

Ο «Ράμπο» ήταν ο πρώτος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα των τριών ομάδων που προαναφέραμε και κατέκτησε τον τίτλο με αυτές. Η διαφορά του Μητρόπουλου με τον Λάζαρο είναι ότι ο πρώτος μέτρησε μόλις 1 συμμετοχή με τον Παναθηναϊκό τη σεζόν 1994/95 και στη συνέχεια αποχώρησε. Ο δεύτερος, ωστόσο, είχε ενεργό ρόλο και στις τρεις ομάδες έως το τέλος της χρονιάς και ήταν/θα είναι παρών και στις τρεις απονομές.

Τρομερό, αν μη τι άλλο, επίτευγμα από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ