Ένας χρόνος Αμπέλ Φερέιρα

Ένας χρόνος Αμπέλ Φερέιρα

Ο Πορτογάλος τεχνικός έκλεισε ένα χρόνο στον ΠΑΟΚ με τον κόσμο της ομάδας να αναπολεί τον Ράζβαν Λουτσέσκου. Μετά από 365 ημέρες ο Φερέιρα δεν δείχνει να έχει προσαρμοστεί στις υψηλές απαιτήσεις που έχει ο σύλλογος με όλα τα ενδεχόμενα πλέον να είναι ανοιχτά για την επόμενη χρονιά.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, την πρώτη ημέρα του Ιούλη του 2019 ανακοινώνει την έλευση του Αμπελ Φερέιρα στον τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας. Ο αντικαταστάτης του Ράζβαν Λουτσέσκου είναι ένας νέος προπονητής, φιλόδοξος, με μικρή εμπειρία, αλλά με πολύ καλές συστάσεις από ανθρώπους του πορτογαλικού ποδοσφαίρου που γνωρίζουν τι εστί ΠΑΟΚ (Σάντος, Κονσεισάο). Ο Ιβάν Σαββίδη, «σκάει» στη Μπράγκα 2 εκατομμύρια ευρώ για να τον φέρει στην Τούμπα με σκοπό να συνεχίσει το πετυχημένο έργο του προκατόχου του.

Ο Αμπέλ Φερέιρα, έρχεται φουριόζος στην Τούμπα. Όμως κάνει το λάθος να μην ακολουθήσει την πεπατημένη. Δηλαδή να πάει στα σίγουρα. Ήθελε να περάσει την δική του φιλοσοφία με ένα διαφορετικό στιλ παιχνιδιού (4-4-2) απ’ αυτό που ήξερε να παίζει η ομάδα (4-2-3-1) τα τελευταία χρόνια. Με το καλημέρα άρχισαν να βγαίνουν οι δυσκολίες. Από πολύ νωρίς αποχαιρέτησε την Ευρώπη. Αρχικά ο κακός του δαίμονας Άγιαξ από τα προκριματικά του Champions League και στη συνέχεια η Σλόβαν Μπρατισλάβας του πήρε την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League.

Ο Δικέφαλος επικεντρώθηκε αποκλειστικά στις εγχώριες διοργανώσεις όμως ζοριζόταν πολύ στο να κερδίσει τους αντιπάλους του. Κατάφερε να χάσει την εμπιστοσύνη των παικτών από το γεγονός ότι δεν υπήρχε, αλλά και δεν υπάρχει ακόμα και τώρα αυτό που λέμε ψυχικό δέσιμο. Πέρσι οι παίκτες έπαιζαν και για τον προπονητή τους φέτος αυτό σε κανένα σημείο του πρωταθλήματος δεν το είδαμε
Το πιο σημαντικό είναι πως ο Φερέιρα δεν κατάφερε να πείσει για το αγωνιστικό του πλάνο τους ίδιους τους παίκτες του. Ο Πορτογάλος βλέποντας πως έχει χάσει τη μπάλα αποφάσισε να βάλει πολύ νερό στο κρασί του. Άλλαξε τα πιστεύω του αποδεχόμενος αυτό που ζητούσε ο κόσμος, η διοίκηση.

Ένα ακόμα μειονέκτημα για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι πως δεν έχει πείσει για τις ικανότητές του στο κοουτσάρισμα της ομάδας. Δεν έχει αλλάξει μέχρι στιγμής την ροή κάποιου αγώνα. Ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε ούτε ένα ντέρμπι φέτος κάτι που έκανε με ευκολία πέρσι και μάλιστα με σβηστές μηχανές. Ακόμα και στο ΟΑΚΑ στη φάση των play offs κόντρα στον αδύναμο Παναθηναϊκό δεν μπόρεσε να τον κερδίσει κι ας είχε για 60 λεπτά αρκετές φάσεις για γκολ.

Για την αποτυχία της φετινής χρονιάς δεν ευθύνεται μόνο ο τεχνικός του Δικεφάλου. Έχουν βάλει και άλλοι το χεράκι τους για να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο. Ο Αμπέλ Φερέιρα, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα του ζητήθηκε να φέρει αποτελέσματα, χωρείς να έχει την επιμέλεια της ομάδας. Λόγω των οικονομικών περιορισμών δεν κατάφερε να κάνει παρά μόνο μία μεταγραφή από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα και αναφερόμαστε στην απόκτηση του Εσίτι. Ακόμα και τον Δεκέμβριο που ζήτησε παίκτες η διοίκηση το ξέκοψε.

Η χρονιά σημαδεύτηκε από απίστευτα προβλήματα και τραυματισμούς. Ο Φερέιρα ανέλαβε με τον ΠΑΟΚ χωρίς να μπορεί να υπολογίζει σε Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο, ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου προστέθηκε και ο Βαρέλα. Επίσης το σωματείο, γι’ ακόμη μία χρονιά ταλαιπωρήθηκε εξωαγωνιστικά με δικαστικές περιπέτειες που ακόμα δεν έχουν τελειώσει και αφαιρέσεις βαθμών.

Ο Φερέιρα έχει ένα κλειστό τριετές συμβόλαιο με τον Ιβάν Σαββίδη, για την ώρα να μη μπαίνει στον πειρασμό να το διακόψει (θα κληθεί να δώσει μια υψηλή αποζημίωση) . Περιμένει να ολοκληρωθεί η χρονιά και στη συνέχεια να αποφασίσει αν θα του δώσει το δικαίωμα να συνεχίσει να κοουτσάρει τον ΠΑΟΚ. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Τα πάντα αξιολογούνται και πολύ σύντομα θα λυθεί το μυστήριο που υπάρχει γύρω από την σιωπή του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ