Ο Μάνταλος δίνει απαντήσεις

Ο Μάνταλος δίνει απαντήσεις

Ο Πέτρος Μάνταλος κάνει εκπληκτική σεζόν με τη φανέλα της ΑΕΚ, δίνοντας... απαντήσεις μόνο στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Πέτρος Μάνταλος έχει περάσει πολλά στην καριέρα του. Δύο φορές υπέστη ρήξη χιαστού και όμως δεν πτοήθηκε, επιστρέφοντας ακόμα πιο δυνατός με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Στην αναμέτρηση με τον Άρη, πρωταγωνίστησε και πάλι, βοηθώντας την ΑΕΚ να κάνει δεύτερο… περίπατο στην Θεσσαλονίκη. . Η Ένωση νίκησε με 4-1 τον Άρη (τελευταία τεσσάρα στο Βικελίδης, 17/10/2010) και έβαλε γερές βάσεις για την εξασφάλιση του δεύτερου εισιτηρίου, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Δεν άφησε περιθώρια στους «κίτρινους», πανηγυρίζοντας  ένα τρίποντο, που φέρνει την ΑΕΚ στο +2 από τον ΠΑΟΚ, τέσσερις στροφές πριν την ολοκλήρωση των playoffs.

Ο αρχηγός της Ένωσης ήταν πολύ καλός στο ματς με τον Άρη, πιστοποιώντας την εκπληκτική σεζόν που κάνει. O 28χρονος παίκτης παίζει καταλυτικό ρόλο στην ΑΕΚ της εφετινής σεζόν, με τους αριθμούς να λένε την αλήθεια.

Εκπληκτικό ματς στο Βικελίδης

Ο Πέτρος Μάνταλος έχει ακούσει… πολλά από τους φίλους της ΑΕΚ, με τον αρχηγό της ομάδας να δίνει συνεχώς απαντήσεις στον αγωνιστικό χώρο. Ο 28χρονος παίκτης βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Έχοντας περάσει την πόρτα του χειρουργείου δύο φορές, ο Πέτρος Μάνταλος είναι εδώ, πραγματοποιώντας εξαιρετική σεζόν. Στον αγώνα με τον Άρη, ήταν παντού, οργώνοντας τον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Έλληνας διεθνής ήταν κυρίαρχος στον «κιτρινόμαυρο» άξονα, δίνοντας και την ασίστ στον Νέλσον Ολιβέιρα για το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ. Μάλιστα, ο Πορτογάλος επιθετικός έσταξε… μέλι για τον 28χρονο: «Ένας καλός επιθετικός είναι εκείνος που βοηθάει στο σύνολο. Ο Πέτρος έχει καταπληκτική ποιότητα. Ο τρόπος επαφής της μπάλας είναι φοβερός. Είναι ένας από τους καλύτερους».

Η καλύτερή του σεζόν

Με την ασίστ στον Ολιβέιρα, ο Μάνταλος έφτασε τις 12 στη σεζόν, ενώ έχει σημειώσει και 11 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις. Ο 28χρονος είναι καταλυτικός στο παιχνίδι της ομάδας του Μάσιμο Καρέρα, με τον Ιταλό να του δίνει ελεύθερο ρόλο, ανεβάζοντας κατακόρυφα την ΑΕΚ με την απόδοση του. Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η απουσία του διεθνή παίκτη ήταν εμφανής, με την Ένωση να αδυνατεί να κατεβάσει και να κρατήσει τη μπάλα.

Οι αριθμοί που έχει την εφετινή αγωνιστική περίοδο είναι οι καλύτεροι στην καριέρα του. Συγκρίνονται μόνο με της σεζόν 2014-2015. Τότε είχε 10 γκολ και 15 ασίστ, σε χαμηλότερο επίπεδο βέβαια, καθώς η ΑΕΚ βρισκόταν στην Β Εθνική. Ο Μάνταλος βρίσκεται σε φοβερή κατάσταση και συνεργάζεται άριστα με τις άλλες «κιτρινόμαυρες» κολώνες της ομάδας, τον Λιβάγια και τον Ολιβέιρα. Στο τρικ του Καρέρα, με τους εσωτερικούς χαφ, ο 28χρονος λειτουργεί άψογα, προσφέροντας σιγουριά, ασφάλεια και ουσία στο παιχνίδι του Δικεφάλου. Είναι ο κατάλληλος συνδετικός κρίκος για την ομαλή κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Πέτρος Μάνταλος βρίσκεται στα… high του, οδηγώντας την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα στα… αστέρια. Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2022 και είναι δεδομένο, πως με τέτοιες εμφανίσεις, θα έχει ένα… καυτό μεταγραφικά καλοκαίρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ