Παναθηναϊκός: Η χορηγία του Αλαφούζου στον Ερασιτέχνη και ο απώτερος στόχος

Παναθηναϊκός: Η χορηγία του Αλαφούζου στον Ερασιτέχνη και ο απώτερος στόχος

Η απόφαση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ να ενισχύσει τον Παναθηναϊκό ΑΟ ξάφνιασε πολλούς, αλλά μόνο τυχαία δεν είναι...

Μέχρι τα μέσα του 2019, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εμφανιζόταν ως η διάδοχη λύση για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και δήλωνε πρόθυμος – υπό προϋποθέσεις – να πάρει τις μετοχές του Γιάννη Αλαφούζου… Μετά από ένα χρόνο, τα πράγματα άλλαξαν… Ο Γιάννης Αλαφούζος θα καλύψει κατά μέρος το κενό στη χρηματοδότηση του Ερασιτέχνη, μετά την αποστασιοποίηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου…

Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα από τα παράδοξα της ζωής. Δεν είναι ακριβώς αντιστροφή των ρόλων, αφού ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ δεν θα αναμειχθεί στη διοίκηση του Ερασιτέχνη. Ωστόσο, χωρίς τα χρήματα του Αλαφούζου, ο Αθλητικός Όμιλος δεν θα λειτουργήσει εύρυθμα τη σεζόν 2020-2021.

Ασφαλώς, ο Αλαφούζος δεν συγκινήθηκε ξαφνικά με την έλλειψη πόρων για τη λειτουργία του Ερασιτέχνη. Διότι δεν συγκαταλέγεται στους σταθερούς χρηματοδότες του. Ο εφοπλιστής έχει το σχέδιο του για το γηπεδικό του Παναθηναϊκού και θεωρεί συμφέρον ο Ερασιτέχνης να μην ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα. Για αυτό και αποφάσισε να τον ενισχύσει.

Ο Αλαφούζος συνάντησε τον Μαλακατέ μερικά 24ωρα μετά την εκλογή του νέου προέδρου του Αθλητικού Ομίλου. Ο Μαλακατές ανέλυσε τα προβλήματα και ο Αλαφούζος υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «10», το ποσό που θα καταβάλλει σε πρώτη φάση ο Αλαφούζος θα αγγίξει τις 200.000 ευρώ. Δεν συνυπολογίζονται σε αυτό τα λεφτά που θα πληρώσει η ΠΑΕ για τη χρήση του σήματος και τα πιθανά έσοδα από τις πωλήσεις εισιτηρίων, αν και στην εποχή της πανδημίας αυτά θα είναι λίγα.

Ακόμα, ο Αλαφούζος τόνισε στον Μαλακατέ ότι θα προσεγγίσει και άλλους εύπορους φίλους του Τριφυλλιού, για να συνδράμουν. Ένας από αυτούς είναι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος στηρίζει τον Αλαφούζο σε κάθε ενέργεια του. Υπάρχουν και άλλοι, οι οποίοι με μικρά ποσά για τις δυνατότητες του, θα δώσουν λύσεις στο πρόβλημα του Ερασιτέχνη.

Ο Αλαφούζος δεν τα κάνει όλα αυτά στην τύχη… Έχει πλάνο στο μυαλό του. Μέχρι την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Βοτανικό, ο Αλαφούζος επιθυμεί την επιστροφή της ομάδας στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Σε πρώτη φάση στέλνει το τμήμα των Νέων και σταδιακά, θα δρομολογήσει τα αναγκαία έργα για τη μεγάλη επιστροφή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ