Η αθλήτρια που έγινε… πορνοστάρ (pics)

Η αθλήτρια που έγινε… πορνοστάρ (pics)

Oι επιλογές επιβίωσης ήταν περιορισμένες για την πρωταθλήτρια γυμναστικής, Βερόνα Φαν ντε Λερ, όταν αποφάσισε να σταματήσει πρόωρα την καριέρα της.

Πρωταθλήτρια γυμναστικής έγινε πορνοστάρ.

Όταν τα φλας για τις προσωπικές της επιτυχίες σταμάτησαν λόγω της απόφασής της ν’ αποχωρήσει πρόωρα από την ενεργό δράση, η Ολλανδέζα πρωταθλήτρια Βερόνα Φαν ντε Λερ αντιμετώπισε ακόμη και τον οικογενειακό αποκλεισμό. Βρέθηκε στον δρόμο και οι επιλογές επιβίωσης ήταν περιορισμένες. Έτσι, απόλυτα εξαθλιωμένη, επέλεξε ως μόνη λύση να στραφεί στο πορνό.

Η πρώτη υψηλού επιπέδου εμφάνισή της λαμβάνει χώρα στο ολλανδικό Εθνικό Πρωτάθλημα του 2000. Εκεί, καταφέρνει να γίνει η νεαρότερη σε ηλικία Ολλανδέζα (μόλις 15 ετών) πρωταθλήτρια που κέρδιζε τρεις τελικούς, ενώ έναν χρόνο αργότερα, το 2001, στέφεται πρωταθλήτρια Γυναικών της Ολλανδίας κατακτώντας με την ομάδα της την 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Γάνδη! Το 2002, η Βερόνα κερδίζει πέντε μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Πάτρα, για να στεφθεί «χρυσή» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας. Το 2002, λίγο πριν κλείσει τα 17 της χρόνια η Βερόνα μοιάζει να έχει τα πάντα: Φήμη, δόξα, χρήμα, ελπιδοφόρο μέλλον και τον τίτλο: «Η καλύτερη αθλήτρια της Ολλανδίας»!

Η ομάδα απέτυχε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς του 2004 στην Αθήνα και στη συνέχεια η Βερόνα ήρθε σε ρήξη με τον προπονητή της. Έτσι μετεγγράφηκε στην ομάδα Χάζενκαμπ στη Ναϊμέχεν, ο σύλλογος του προπονητή Μπόρις Ορλόφ. Το 2007, κέρδισε το ολλανδικό πρωτάθλημα για τέταρτη φορά. Στο εθνικό της Ναϊμέχεν κέρδισε χρυσό στη δοκό και στις ασκήσεις εδάφους και χάλκινο στο δίζυγο.

Ωστόσο, κάποιες διαφωνίες με τους προπονητές της σε συνδυασμό με έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό, τερματίζουν πρόωρα μόλις στα 22 της χρόνια την καριέρα της στην ενόργανη γυμναστική, με την ίδια να ανακοινώνει δημόσια στις 19 Ιουνίου του 2008 ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση. Έπειτα η πορεία της ζωής παίρνει μια εντελώς διαφορετική και απρόσμενη τροχιά, βγαίνοντας έξω από κανόνες, όπως ακριβώς και ο τίτλος της αυτοβιογραφίας της «Simply Verona: Breaking All the Rules» (στα ελληνικά «Απλά, Βερόνα: Σπάζοντας όλους τους κανόνες»), που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο 2020.

Εκεί η Βερόνα αποκαλύπτει ότι πέρα από το χειροκρότημα υπήρχαν στιγμές όπου η ίδια ένιωθε μοναξιά και δυστυχία: «Αγαπούσα αυτό που έκανα. Όταν είσαι παιδί ή έφηβος είναι ωραίο να σε θαυμάζουν, να σου ζητούν αυτόγραφα και να σε κάνουν να αισθάνεσαι ξεχωριστή. Οι γονείς και η οικογένειά σου είναι περήφανοι κι όλοι μιλούν για σένα θετικά. Ωστόσο, πίσω από αυτές τις εικόνες υπάρχει τεράστια πίεση, κούραση και άγχος. Πρέπει να πετυχαίνεις ξανά και ξανά, κι αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο… Κάποιες φορές, με ρωτούν πότε τα πράγματα άρχισαν να στραβώνουν. Σκέφτομαι ότι αυτό συνέβη στα εννέα μου χρόνια, όταν ξεκίνησα τον πρωταθλητισμό…»

Οι γονείς της, μη μπορώντας να αποδεχθούν την απόφαση της κόρης τους να εγκαταλείψει τον αθλητισμό, μαζί με τη δόξα και το χρήμα που ο τελευταίος τους αποφέρει, αποφασίζουν να τη διώξουν από το σπίτι! Κατέληξε να ζει στο αυτοκίνητό της μαζί με τον σύντροφό της. Όπως δήλωσε η ίδια σε συνέντευξή της, «ξεκίνησα για μια νύχτα. Λες, δεν είναι και καταστροφή μια νύχτα». Και τελικά κατέληξαν να ζουν εκεί για δύο χρόνια. Με τα χρήματα που έβρισκε αγόραζαν συνδρομές σε γυμναστήρια ώστε να μπορούν να κάνουν μπάνιο.

Τον Μάιο του 2011 η πρώην αθλήτρια αντιμετώπισε νομικά προβλήματα και καταδικάστηκε για εκβιασμό ενός άπιστου ζευγαριού. Παρακολουθούσε τους άπιστους συζύγους και αφού τους φωτογράφιζε ζητούσε χρήματα για να μην αποκαλύψει την απιστία τους. Καταδικάστηκε σε 72 ημέρες στη φυλακή, ποινή την οποία και εξέτισε.

Κάπως έτσι αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή της, γεγονός που το μετανιώνει την τελευταία στιγμή ενώ, όπως η ίδια λέει, συναντά τη λύτρωση όταν ξεκινά να γυρίζει ταινίες πορνό! Αρχικά έστησε κάμερα στο σπίτι και μετά δημιούργησε το δικό της site.

Το 2019, η πρωταθλήτρια-πορνοστάρ έκανε μια επιστροφή στον κόσμο της γυμναστικής, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Στουτγκάρδη, όπου εργάστηκε ως σχολιάστρια για τα ολλανδικά Μέσα Ενημέρωσης. Αυτό που θέλει σήμερα είναι να ζήσει τη ζωή της.

«Κάποτε έφτασα κοντά στο να τελειώσω τη ζωή μου. Την εποχή της διαμάχης με την οικογένειά μου πήγα σε κάποιον σταθμό αποφασισμένη να πέσω στις ράγες του τρένου και να αυτοκτονήσω. Θυμάμαι πως ξεκίνησα να μετράω αντίστροφα, από το δέκα μέχρι στο μηδέν, εκεί όπου θα τελείωναν όλα. Ένιωθα ότι δεν υπήρχε κάτι για το οποίο θα άξιζε να ζήσω. Ακόμα και σήμερα δεν ξέρω γιατί δεν πήδηξα. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, είναι ακριβώς εκείνη η στιγμή που σήμερα με κάνει να απολαμβάνω κάθε λεπτό της ζωής μου…»

Όπως δήλωσε στο CNN Sport: «Δεν κάνω πλέον πορνό. Αποσύρθηκα πέρσι. Ωστόσο, δεν μετανιώνω που το έκανα. Ζούσα μέσα στους δρόμους και γι’ αυτό, αν χρειαζόταν, θα το έκανα ξανά…» ανέφερε.

Σε συνέντευξη στο AD είπε πως πλέον θέλει να επιστρέψει στον αθλητισμό ως προπονήτρια. «Έχω τόση εμπειρία που θέλω να μοιραστώ. Ίσως κάπου μπορώ να βοηθήσω. Θέλω να δώσω φωνή στα παιδιά».

 

«Τα χρήματα δεν φέρνουν πίσω τους γονείς μου»

Αυτό που δεν θα ξεχάσει ποτέ η Βερόνα ήταν η δικαστική διαμάχη με τον πατέρα της. Το 2008, όταν εγκατέλειψε τον αθλητισμό, αυτός απέσυρε από τον λογαριασμό της και χωρίς τη συγκατάθεσή της ποσό 9.000 ευρώ. «Ζήτησα να μάθω από τον πατέρα μου πού βρίσκονται τα χρήματα της χορηγίας μου και όλα τα χρηματικά βραβεία που έπαιρνα από τη γυμναστική κάθε φορά που νικούσα. Όλα είχαν εξαφανισθεί. Το μόνο πράγμα που μπορούσα να κάνω για να δικαιωθώ ήταν να το ψάξω μέσω της δικαστικής οδού κι αυτό έπραξα».

Ο πατέρας της Βερόνα ισχυρίστηκε ότι είχε πραγματοποιήσει έξοδα για τη μετακόμιση των προσωπικών αντικειμένων της από το σπίτι του προπονητή της, την αγορά δώρων για τον προπονητή και την οικογένειά του και την αντικατάσταση κλειδαριών στο σπίτι της οικογένειας, καθώς η παραμονή της κόρης του εκεί ήταν αδύνατη λόγω… πιθανών απειλών. Τελικά, η Βερόνα κερδίζει δύο αγωγές εναντίον του πατέρα της καταφέρνοντας να της επιστρέψει 62.000 ευρώ! Παρ’ όλα αυτά, κανείς δεν θα ξεχάσει τα λόγια της στην αίθουσα του δικαστηρίου την ημέρα της νίκης: «Από την αρχή, ήξερα ότι έχασα τα πάντα. Όσα κι αν είναι τα χρήματα που πήρα, δεν μπορούν να φέρουν πίσω τους γονείς μου».

Πηγή: iapopsi.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ