«Θα ολοκληρωθεί κανονικά το Tour de France»

«Θα ολοκληρωθεί κανονικά το Tour de France»

Ο Γάλλος υπουργός Αθλητισμού Ζαν-Μισέλ Μπλανκέ, τόνισε ότι θα ολοκληρωθεί κανονικά το Tour de France παρά τον κορωνοϊό.

Οι πιθανότητες να μην ολοκληρωθεί το «Tour de France» λόγω της πανδημίας του κορονοϊού είναι πολύ μικρές, όπως δήλωσε το Σάββατο ο Γάλλος υπουργός Αθλητισμού Ζαν-Μισέλ Μπλανκέ.

«Σε κάθε θέμα, είτε πρόκειται για το Tour είτε για οτιδήποτε άλλο, πρέπει να είμαστε σε θέση να προσαρμoζόμαστε, να είμαστε σε θέση να παίρνουμε αποφάσεις ανάλογα με την κατάσταση», δήλωσε ο Μπλανκέ σε δημοσιογράφους πριν από το πρώτο στάδιο της διοργάνωσης.

«Αυτό θα μπορούσε να συμβεί και εδώ, αλλά φυσικά ελπίζω ότι δεν θα γίνει και νομίζω ότι δεν θα γίνει επειδή οι διοργανωτές του Tour έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Οι πιθανότητες του γύρου να μην φτάσει στο Παρίσι είναι πολύ μικρές.»

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων στη Γαλλία αυξάνεται σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες, ρίχνοντας μια απειλητική σκιά στο κορυφαίο ποδηλατικό γεγονός των τριών εβδομάδων που ξεκινά εννέα εβδομάδες αργότερα από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές το Σάββατο θέσπισαν αυστηρότερους κανονισμούς για αποκλεισμούς από την περιοδεία σε περίπτωση κρουσμάτων κορονοϊού.

Αποφάσισαν ότι μια ομάδα θα πρέπει να αποσυρθεί εάν δύο ή περισσότερα μέλη της, συμπεριλαμβανομένων των αθλητών και του προσωπικού υποστήριξης, εξεταστούν θετικοί, δήλωσαν οι διοργανωτές του αγώνα το Σάββατο.

Μέχρι τώρα ο φετινός αγώνας λειτουργούσε σύμφωνα με τις οδηγίες της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας (UCI), σύμφωνα με τις οποίες οι ομάδες θα έπρεπε να αποκλειστούν εάν δύο ή περισσότεροι αθλητές εάν ήταν θετικοί την ίδια περίοδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ