Το «κίνημα της παύλας» ξαναχτύπησε και απειλεί με διάλυση τον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Το «κίνημα της παύλας» ξαναχτύπησε και απειλεί με διάλυση τον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Ο Ερασιτεχνικός αθλητισμός βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και ο ΠΑΟΚ ζητάει τη διακοπή των πρωταθλημάτων – Κάθετα αντίθετες οι παίκτριες βόλεϊ του Δικεφάλου, που είχαν ζητήσει από Αυγενάκη και Μαυρωτά να συνεχιστεί κανονικά η Volleyleague.

Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλα τα πλάτη και μήκη της χώρας και η ασφυκτική πίεση που υφίσταται το ΕΣΥ το τελευταίο διάστημα οδήγησαν την κυβέρνηση να επιβάλλει lockdown μέχρι τις 30/11.

Μέσα στα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι και η παύση των αθλητικών διοργανώσεων, εκτός από την Superleague και την Basket League. Μια απόφαση που προκάλεσε την οργή των αθλητών και των αθλητριών και έφερε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό αντιμέτωπο με την διάλυση. Ο Ολυμπιακός, αλλά και πολλοί ακόμα σύλλογοι, από την πρώτη στιγμή, ζήτησαν από τα αρμόδια όργανα να δοθεί το «πράσινο φως» και να συνεχιστούν κανονικά τα πρωταθλήματα πρώτης κατηγορίας σε πόλο, βόλεϊ και μπάσκετ γυναικών, αφού σε αντίθετη περίπτωση ο ερασιτεχνικός αθλητισμός απειλείται με αφανισμό.

Ο Ολυμπιακός κρατάει υπεύθυνη στάση και το δείχνει έμπρακτα. Υπάρχουν όμως κάποιοι άλλοι σύλλογοι που ζητούν να διακοπούν τα πρωταθλήματα των ερασιτεχνικών ομαδικών αθλημάτων. Σύλλογοι που εκπροσωπούν το… γνωστό από το πρώτο lockdown «κίνημα της παύλας». Ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ, με δεύτερη ανακοίνωσή του τις τελευταίες ημέρες, στηρίζει την απόφαση της Κυβέρνησης και «δηλώνει την πάγια και αταλάντευτη θέση του, για διακοπή αυτών για λόγους προστασίας του κοινωνικού συνόλου».

Πριν από λίγες ημέρες οι Ασπρόμαυροι είχαν βγάλει ανακοίνωση με την οποία έδιναν συγχαρητήρια στην ΕΟΚ που διέκοψε την Α1 γυναικών και τα υπόλοιπα πρωταθλήματα που βρίσκονται υπό την αιγίδα της. Παράλληλα, ζητούσαν και από τις άλλες ομοσπονδίες να πράξουν το ίδιο και να διακόψουν και τα υπόλοιπα πρωταθλήματα.

Το «κίνημα της παύλας» εν δράσει. Η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Θεσσαλονικείς βέβαια είναι αντίθετη με την επιθυμία των αθλητριών τους. Τρεις παίκτριες βόλεϊ του ΠΑΟΚ, που αγωνίζονται και στην εθνική ομάδα, υπέγραψαν την επιστολή που έστειλαν οι διεθνείς στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, και την ΕΟΠΕ, για να συνεχιστεί η Volleyleague γυναικών.

Μάλιστα, την επιστολή την είχαν υπογράψει – ξεχωριστά – και οι αρχηγοί των ομάδων της Volleyleague Γυναικών, με την Ευαγγελία Μερτέκη (ως αρχηγός της ομάδας του ΠΑΟΚ) να ζητάει την συνέχιση του πρωταθλήματος. Οι παίκτριες του Δικεφάλου του Βορρά ζητούν να συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα της Volleyleague και ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ να διακοπεί.

Την ώρα που οι ομάδες, οι αθλητές και οι ομοσπονδίες (πλην της ΕΟΚ) προσπαθούν να με κάθε τρόπο να πείσουν τα αρμόδια όργανα για να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ ζητάει να διακοπούν. Αλήθεια, πως ένιωσαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του Δικεφάλου, όταν διάβασαν την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ;

Από τη μία οι αθλητές και οι αθλήτριες του Δικεφάλου, γνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης και το γεγονός ότι θα έχουν τεράστιο βιοποριστικό πρόβλημα εάν διακοπούν τα πρωταθλήματα, ζητούν να συνεχιστούν οι διοργανώσεις και από την άλλη ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ με επίσημη ανακοίνωσή του, ζητάει να σταματήσουν εδώ και τώρα.

Ο Ερασιτεχνικός αθλητισμός βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, με το «κίνημα της παύλας» να κάνει και πάλι την εμφάνισή του, για δεύτερη φορά μετά τον Μάρτιο και να προκαλεί πολλά ερωτήματα για τη στάση που κρατάει απέναντι σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο ΠΑΟΚ, με αφορμή τον θόρυβο που δημιουργείται για την συνέχιση ή όχι των πρωταθλημάτων των ερασιτεχνικών ομαδικών αθλημάτων κατά την διάρκεια της καραντίνας μέχρι 30/11, δηλώνει την πάγια και αταλάντευτη θέση του, για διακοπή αυτών για λόγους προστασίας του κοινωνικού συνόλου.

Όταν διακόπηκαν τα πρωταθλήματα τον Μάρτιο όπου τα κρούσματα στην χώρα μας ήταν σε διψήφια νούμερα, κρίνουμε ως απολύτως εκτός πραγματικότητας οποιαδήποτε σκέψη συνέχισης αυτών όταν η πανδημία βρίσκεται στην έξαρση της αυτή τη στιγμή, και οι προβλέψεις μιλούν για ακόμα μεγαλύτερη εξάπλωση τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Όταν στον επαγγελματικό αθλητισμό, που οι συνθήκες ιατρικής παρακολούθησης των αθλητών είναι σε ανώτερο επίπεδο, υπάρχουν περιπτώσεις αθλητών (ποδοσφαιριστών και καλαθοσφαιριστών) οι οποίοι ταλαιπωρούνται από την πανδημία και δημιουργούνται προβλήματα αναβολής αγώνων, δεν κατανοούμε πως θα συνεχιστούν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Στην απευκταία περίπτωση που το πάθος επικρατήσει της κοινής λογικής, καλούμε την ελληνική πολιτεία εάν και εφόσον αποφασίσει την συνέχιση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων κατά το διάστημα της καραντίνας, να αναλάβει τις ευθύνες που θα προκύψουν από αυτή την απόφαση.

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ