Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός : «O πράσινος Αλέκος Αλεξανδράκης!»

Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός : «O πράσινος Αλέκος Αλεξανδράκης!»

Σαν σήμερα το 2005, έφυγε από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός Αλέκος Αλεξανδράκης και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός τίμησε τη μνήμη του.

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης ήταν ένας από τους κορυφαίους Έλληνες ηθοποιούς. Όμως, ήταν και δηλωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος. Με αφορμή τη συμπλήρωση 15 χρόνων από το θάνατο του, ο Ερασιτέχνης τίμησε τη μνήμη του Αλέκου Αλεξανδράκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού:

«Σαν σήμερα το 2005, έφυγε από τη ζωή ο «αιώνια πιστός» και πασίγνωστος ηθοποιός Αλέκος Αλεξανδράκης και ο Σύλλογος δεν τον ξεχνά. Ο Αλεξανδράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1928 ήταν λάτρης του αθλητισμού και μάλιστα  ήταν μέλος  ομάδων ξιφασκίας και στίβου.

Ακολούθησε μια τεράστια καριέρα ως ηθοποιός με αμέτρητες ταινίες στο σινεμά αλλά και θεατρικές παραστάσεις. Του έχει απονεμηθεί ο τίτλος Α΄ Ανδρικού ρόλου στο φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ενώ το 2001 του απονεμήθηκε ο Χρυσός Σταυρός του Τάγματος της Τιμής για την προσφορά του στην τέχνη από τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Την Παναθηναϊκή του ταυτότητα υπέδειξε από νωρίς και είναι χαρακτηριστικό ότι από  τη δεκαετία του ΄60 βρέθηκε  στο γήπεδο της Λεωφόρου για να παρακολουθήσει από κοντά τον αγαπημένο του Σύλλογο.

Σε  συνέντευξη του σε εφημερίδα το 1961 όταν ρωτήθηκε τι ομάδα είναι απάντησε «Κοιτάξτε εκεί και θα καταλάβετε» δείχνοντας μια αφίσα του Παναθηναϊκού μέσα στο σπίτι του. «Από πιτσιρικάς συμπαθώ αυτή την ομάδα. Δεν ξέρω τι είναι αυτό που με έδεσε μαζί της. Θες ότι πρωταγωνιστεί συνέχεια ο Παναθηναϊκός από τότε που θυμάμαι, θες από το πράσινο χρώμα της ελπίδας… Η αλήθεια είναι  πως αγαπώ αυτή την ομάδα και πάντα νιώθω την επιθυμία να παρακολουθώ τα παιχνίδια της. Θαυμάζω τους Δομάζο-Παπαεμμανουήλ αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά του Παναθηναϊκού…».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ