Ο Παναθηναϊκός είχε και τμήμα κρίκετ!

Ο Παναθηναϊκός είχε και τμήμα κρίκετ!

Ο Ερασιτέχνης θυμήθηκε ένα από τα αθλήματα που επιχείρησε να «καλλιεργήσει» στην Ελλάδα τη δεκαετία του '50!

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος επιχείρησε να λειτουργήσει διάφορα τμήματα στα 111 χρόνια της ιστορίας του, αν και δεν πέτυχαν όλα τα εγχειρήματα. Ένα από αυτά που δεν έπιασαν, ήταν το τμήμα κρίκετ!

Ο Ερασιτέχνης θυμήθηκε την προσπάθεια και αναφέρθηκε μέσω της ιστοσελίδας του. Αναλυτικά:

«Η επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου παρουσιάζει τις χρυσές χρονιές του κάθε τμήματος του Συλλόγου. Το ένδοξο 1950 για το τμήμα κρίκετ του «τριφυλλιού»

Ο «Σύλλογος Μεγάλος» είναι ο πιο εμβληματικός στην Ελλάδα με τεράστια ιστορία σε όλα τα αθλήματα και ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει σε  αφιερωματική στήλη τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία του κάθε «πράσινου σπορ.

«Πρώτος ο Παναθηναϊκός στην Ελλάδα εισήγαγε στην χώρα μας τα αθλήματα μπάσκετ μπολ και βολλεϋ μπολ, καθώς και το κρίκετ και χόκεϋ επί χόρτου…»

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Πατριάρχη του Παναθηναϊκού Απόστολου Νικολαΐδη, κατά την ομιλία του στην επέτειο των 70 χρόνων του Τριφυλλιού.

Ωστόσο, η ομάδα κρίκετ του Παναθηναϊκού –ελλείψει, προφανώς, και του απαιτούμενου ανταγωνισμού– δεν μπόρεσε να σταδιοδρομήσει. Παρά ταύτα το 1950 επί προεδρίας Γεώργιου Κοζώνη ο Σύλλογος διέθετε εξοπλισμό και τμήμα κρίκετ που έδινε αγώνες και φαίνεται η πιο «ζωηρή» σεζόν του στο συγκεκριμένο άθλημα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ