Νέος αποκλεισμός σε Κασιρίνα, χάνει τους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Νέος αποκλεισμός σε Κασιρίνα, χάνει τους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Η πέντε φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια της Άρσης Βαρών και Ολυμπιονίκης, Τατιάνα Κασιρίνα, αποκλείστηκε προσωρινά για παραβίαση των κανονισμών κατά του ντόπινγκ, όπως γνωστοποίησε το Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων TASS.

Η Ρωσίδα αρσιβαρίστρια, η οποία έχει στη συλλογή της ένα ασημένιο μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς του 2012 και πέντε χρυσά από τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα μεταξύ 2010 και 2018, ήταν το φαβορί για την κατάκτηση της κορυφής στους Αγώνες του Τόκιο.

Σύμφωνα με το ΤASS, η 29χρονη τέθηκε σε αναστολή μετά τα αποτελέσματα που έλαβε ο WADA από τεστ που έγιναν σε Ρώσους αθλητές το διάστημα 2012 με 2015 στο Εργαστήριο της Μόσχας.

Η Κασιρίνα είχε ολοκληρώσει μια διετή αναστολή από το 2006-08 για παραβίαση των κανόνων κατά του ντόπινγκ και η τελευταία απαγόρευση θα την εμποδίσει να διεκδικήσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 29χρονη θα αγωνιζόταν ως ουδέτερη στο Τόκιο, καθώς οι Ρώσοι αθλητές παραμένουν αποκλεισμένοι από μεγάλα διεθνή γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων, μέχρι το 2022.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ