Κομ : «Το μετάλλιο στο Λονδίνο άλλαξε τη ζωή μου»

Κομ : «Το μετάλλιο στο Λονδίνο άλλαξε τη ζωή μου»

Η Ινδή πυγμάχος, Μέρι Κομ, είπε ότι το «Τόκιο 2020» θα είναι η τελευταία εμφάνισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά την παρηγορεί το γεγονός ότι το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε το 2012 στο Λονδίνο έχει εμπνεύσει τα νεαρά κορίτσια της χώρας της να ασχοληθούν με το άθλημα.

Η 38χρονη Κομ αναδείχθηκε έξι φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στην καριέρα της, αλλά έπρεπε να περιμένει τους Αγώνες του Λονδίνου το 2012 για κατακτήσει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, όταν τότε δόθηκε στις γυναίκες η δυνατότητα να αγωνιστούν για πρώτη φορά στο άθλημα.

«Στο Τόκιο θα μετάσχω στους τελευταίους Ολυμπιακούς αγώνες της καριέρας μου, η ηλικία έχει σημασία εδώ. Είμαι 38 ετών και βαδίζω για τα 39. Τέσσερα (τρία) ακόμη χρόνια είναι μεγάλο διάστημα. Είμαι σίγουρη ότι δεν θα μου επιτραπεί, ακόμη κι αν είμαι πρόθυμη να συνεχίσω μέχρι το Παρίσι το 2024» είπε η Κομ.

Το όριο ηλικίας για τους πυγμάχους έχει οριστεί στα 40 χρόνια, αλλά επεκτάθηκε στα 41 για τους Αγώνες του Τόκιο, οι οποίοι μετατέθηκαν ένα χρόνο αργότερα λόγω της πανδημίας COVID-19.

Η αθλήτρια δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους Αγώνες του Ρίο το 2016. Όμως τα κατάφερε να προκριθεί για το «Τόκιο 2020», αφού νίκησε μια άπειρη αντίπαλο σε τουρνουά πρόκρισης το 2019.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι τεράστια διοργάνωση. Για κάθε αθλητή, η συμμετοχή και η κατάκτηση μεταλλίου στους Αγώνες είναι ένα όνειρο, αλλάζει ζωές. Το γεγονός ότι κατέκτησα το χάλκινο μετάλλιο κι έγινα Ολυμπιονίκης άλλαξε τη ζωή μου. Ενέπνευσε επίσης πολλές γυναίκες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, ιδίως την πυγμαχία. Νιώθω περήφανη. Θέλω περισσότερα κορίτσια να βγουν και να παλέψουν. Ελπίζω να μην υπάρχουν περιορισμοί, για να βγουν και να δώσουν μάχες για τον εαυτό τους και τη χώρα τους» τόνισε η Ινδή πρωταθλήτρια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ