WA : Μέχρι δέκα Ρώσοι αθλητές στο Τόκιο υπό ουδέτερη σημαία

WA : Μέχρι δέκα Ρώσοι αθλητές στο Τόκιο υπό ουδέτερη σημαία

H World Athletics αποφάσισε οριστικά, ότι ο αριθμός των Ρώσων αθλητών στίβου που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το προσεχές καλοκαίρι υπό ουδέτερη σημαία, δεν θα ξεπερνά τους δέκα.

Η διεθνής ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία χορήγησης αυτού του δικαιώματος σε αθλητές της χώρας, ώστε να τους επιτρέπεται η συμμετοχή εκτός Ρωσίας υπό αυστηρούς κανόνες κατά του ντόπινγκ.

Η συγκεκριμένη διαδικασία ανεστάλη τον Νοέμβριο του 2019, επειδή η Ρωσική Ομοσπονδία Στίβου (Rusaf) κατηγορήθηκε ότι βοήθησε τον άλτη του ύψους, Ντανίλ Λισένκο, να παράσχει ψευδή έγγραφα για να δικαιολογήσει παραβίαση των υποχρεώσεών του σχετικά με τους ελέγχους ντόπινγκ (whereabouts).

«Το Συμβούλιο αποφάσισε να επιτρέψει στους αθλητές να αγωνιστούν ξανά υπό το καθεστώς του ουδέτερου. Θα μπορούν να πάρουν μέρος σε διοργανώσεις της World Athletics και έως δέκα αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες», δήλωσε ο Ρούνε Άντερσεν, επικεφαλής της Task Force, της αρμόδιας ομάδας εργασίας που είναι υπεύθυνη για την κρίση της προόδου της Ρωσίας στον αγώνα κατά του ντόπινγκ, μετά από συνεδρίαση του Συμβουλίου της διεθνούς ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Πρόσφατα, η Ρωσική Ομοσπονδία (Rusaf) έκανε την παρουσίαση ενός «σχεδίου επανένταξης», που καταρτίστηκε με τη βοήθεια τριών ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων και εγκρίθηκε από την WA, μετά από την θετική εισήγηση της Task Force. Ο οδικός χάρτης που προτάθηκε, προβλέπει κυρίως την αναγνώριση κατακριτέων πράξεων κατά το παρελθόν, τη δημιουργία ενός τμήματος αντι-ντόπινγκ ανεξάρτητο από τη Rusaf, τη χρηματοδότηση ενός μεγαλύτερου αριθμού ελέγχων ντόπινγκ, κυρώσεις κατά όσων εμπλέκονται σε υποθέσεις αναβολικών, ενθάρρυνση για καταγγελίες και μεγαλύτερη συμμετοχή αθλητών στη διαδικασία ελέγχων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ