Ο Αντόλα νίκησε τον Μπέκελε στο Βερολίνο

Ο Αντόλα νίκησε τον Μπέκελε στο Βερολίνο

Θρίαμβος για τον Γκουγέ Αντόλα στον Μαραθώνιο του Βερολίνου.

Ο Αιθίοπας, Γκουγέ Αντόλα, θριάμβευσε στον Μαραθώνιο του Βερολίνου, που ολοκληρώθηκε σήμερα (26/09), καθώς κάλυψε τα 42.195 μέτρα της διαδρομής σε δύο ώρες, πέντε λεπτά και 45 δευτερόλεπτα, προηγούμενος του Κενυάτη, Μπίθγουελ Γεγκόν και του συμπατριώτη του, Κενενίσα Μπέκελε.

Ο αγώνας διεξήχθη υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες, με τον 39χρονο Μπέκελε να δηλώνει την πρόθεση να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ του Ελιοντ Κίπσογκε (2 ώρες 01 λεπτά 39 δευτερόλεπτα). Μέχρι περίπου το 25ο χιλιόμετρο, μια ομάδα τεσσάρων δρομέων, μεταξύ των οποίων ο Μπέκελε και ο Αντόλα, είχαν στα «πόδια τους» επίδοση καλύτερη από το παγκόσμιο ρεκόρ, που σημείωσε ο Κιπτσόγκε το 2018 στην ίδια διαδρομή.

Ομως στην συνέχεια, ο ρυθμός «έπεσε» αισθητά, με αποτέλεσμα όταν ο Μπέκελε συνειδητοποίησε, στο 27ο χιλιόμετρο, ότι δεν μπορεί να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ, να προσπαθήσει, τουλάχιστον, για την νίκη. Τελικά, ο Αντόλα απεδείχθη πιο δυνατός στο τελευταίο τμήμα της διαδρομής και έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού.

Στις γυναίκες, πρώτευσε η Γκοτιτόμ Γκεμπρεσλάσε από την Αιθιοπία (2:20.09) και ακολούθησαν οι συμπατριώτισσες της, Χιγότ Γκεμπρεκιντάν και Ελέν Τολά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ