Επικύρωσε τρία παγκόσμια ρεκόρ η World Athletics

Επικύρωσε τρία παγκόσμια ρεκόρ η World Athletics

H World Athletics έκανε γνωστό πως επικύρωσε τρία παγκόσμια ρεκόρ που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η World Athletics, επικύρωσε τα παγκόσμια ρεκόρ που κατέρριψαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η Γιουλιμάρ Ρόχας, από την Βενεζουέλα, στο τριπλούν, ο Νορβηγός, Κάρστεν Γουόρχολμ στα 400μ εμπόδια και η Αμερικανίδα, Σίντνεϊ ΜακΛάφλιν στο ίδιο αγώνισμα.

Την 1η Αυγούστου, η Ρόιχας «πέταξε» στα 15 μέτρα και 67 εκατοστά και κατέκτησε το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στον στίβο για την πατρίδα της, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ (15.50μ ) της Ουκρανής, Ινιέσα Κράβετς από τις 10 Αυγούστου 1995, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γκέτεμποργκ.

«Είμαι χαμένη, δεν έχω λόγια. Δεν μπορώ να περιγράψω αυτό το συναίσθημα και αυτήν την στιγμή. Χρυσό μετάλλιο, με ολυμπιακό ρεκόρ και παγκόσμιο ρεκόρ. Ουάου! Είναι μια φανταστική βραδυά», είχε δηλώσει την ημέρα του θριάμβου της, η Ρόχας.

Δύο ημέρες αργότερα, ήταν η σειρά του Γουόρχολμ να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 μέτρα με εμπόδια, καλύπτοντας την απόσταση σε 45 δευτερόλεπτα και 94 εκατοστά, τονίζοντας λίγο αργότερα: «Είναι τόσο τρελό. Αυτή είναι η μεγαλύτερη στιγμή της ζωής μου. Ημουν τόσο συγκεντρωμένος στο να πάρω το τελευταίο μετάλλιο στην συλλογή μου και τώρα είναι όλα ολοκληρωμένα. Πρέπει να βάλω νέους στόχους, δεν νομίζω ότι έχω τελειώσει ακόμα».

Την επόμενη μέρα η ΜακΛάφλιν ήταν εντυπωσιακή στο ίδιο αγώνισμα, με επίδοση 51 δευτερόλεπτα και 46 εκατοστά και μετά τον τερματισμό, η Αμερικανίδα δρομέας, σχολίασε: «Είδα την Νταλίλα (σ.σ. Μουχαμάντ) μπροστά μου, ενώ έμενε ένα εμπόδιο. Και απλώς σκέφθηκα: «Τρέξε τον αγώνα σου. Ηθελα απλώς να βγω εκεί έξω και να δώσω όλα όσα είχα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ