ΔΟΕ και World Atlhletics ερευνούν την υπόθεση Τσιμανούσκαγια

ΔΟΕ και World Atlhletics ερευνούν την υπόθεση Τσιμανούσκαγια

H ΔΟΕ και η World Atlhletics δεν πρόκειται να σταματήσουν και συνεχίζουν τις έρευνες όσον αφορά την υπόθεση της Κριστίνα Τσιμανούκαγια.

Μετά το περιστατικό με την Λευκορωσίδα πρωταθλήτρια των δρόμων ταχύτητας, Κριστίνα Τσιμανούκαγια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 και την απόφαση της ΔΟΕ να ακυρώσει και να αποσύρει τις διαπιστεύσεις των προπονητών, Αρτούρ Σίμακ και Γιούρι Μαϊσέβιτς -ως προσωρινό μέτρο κατά την διάρκεια της κορυφαίας διοργάνωσης- η ΔΟΕ και η World Athletics, συμφώνησαν από κοινού, να συνεχίσουν την έρευνα και να κινήσουν επίσημες διαδικασίες εναντίον των δύο προαναφερθέντων προπονητών.

Προς τον σκοπό αυτό, και δεδομένου ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν ολοκληρωθεί, αποφασίσθηκε ότι η Athletics Integrity Unit (UIA) -ο ανεξάρτητος φορέας που δημιουργήθηκε από την World Athletics για να χειρίζεται όλα τα θέματα που σχετίζονται με την ακεραιότητα στον στίβο (ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για ντόπινγκ ή όχι)- θα διεξάγει τις διαδικασίες με την πλήρη συνεργασία και υποστήριξη της ΔΟΕ.

Η UIA θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της έρευνάς της όταν ολοκληρωθεί, όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση της World Athletics.

Υπενθυμίζεται, ότι οι δύο άνδρες κατηγορήθηκαν από την Τσιμανούσκαγια, ότι επιχείρησαν να στείλουν την νεαρή πρωταθλήτρια στην Λευκορωσία παρά την θέληση της, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και τελικά, η Λευκορωσίδα σρπίντερ έλαβε ανθρωπιστικό άσυλο από την Πολωνία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ