Ο Σέρχιο Πέρες έχει το «11» λόγω Ζαμοράνο

Ο Σέρχιο Πέρες έχει το «11» λόγω Ζαμοράνο

Σε συνέντευξη του ο Σέρχιο Πέρες αποκάλυψε γιατί έχει επιλέξει τον αριθμό 11 για το μονοθέσιο του.

O Μεξικανός οδηγός της F1, Σέρχιο Πέρες, αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι επέλεξε τον αριθμό «11» στο μονοθέσιό του, προς τιμήν του Χιλιανού επιθετικού, Ιβάν Ζαμοράνο.

Παρά το γεγονός ότι ο Ζαμοράνο ήταν πιο γνωστός με το «9», τόσο στη Σεβίλλη όσο και στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Χιλιανός χρησιμοποίησε το «11» στην εποχή του στην Αμέρικα του Μεξικού, σύλλογος του οποίου ο Περές είναι οπαδός:

«Είμαι οπαδός της Αμέρικα και όταν ήρθε στην ομάδα μου ο Ζαμοράνο άρεσε πολύ ο τρόπος που έπαιζε, τα γκολ που πέτυχε. Έτσι τον αγάπησα πολύ και από τότε που έπαιξε με το «11» , άρχισα να τρέχω με αυτόν τον αριθμό. Δεν υπήρχε μπάλα που δεν κυνηγούσε. Αυτό θαύμαζα, την αποφασιστικότητα και η καλή του διάθεση στο γήπεδο. Είναι ένας από τους πρώτους παίκτες που θυμάμαι» δήλωσε ο Πέρες.

Να σημειωθεί ότι όταν ένας οδηγός εισέρχεται στη Formula 1 για πρώτη φορά, του δίνεται ένας αριθμός που θα τον συνοδεύει σε όλη του την καριέρα.
Ένα ιδιαίτερο γεγονός είναι ότι ο αριθμός «1» περιορίζεται στον τρέχοντα πρωταθλητή, ο οποίος αποφασίζει αν θα το χρησιμοποιήσει ή όχι.
Στην περίπτωση των τελευταίων τεσσάρων σεζόν, ο Λιούις Χάμιλτον αποφάσισε να κρατήσει τα 44, νούμερο που του θυμίζει τα παιδικά του χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ