Αναβλήθηκε ο Μαραθώνιος της Γουχάν

Αναβλήθηκε ο Μαραθώνιος της Γουχάν

Προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της επιδημίας αναβλήθηκε ο Μαραθώνιος της Γουχάν.

Ο Μαραθώνιος της Γουχάν, ο οποίος επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα (24/10) αναβλήθηκε, καθώς αυξάνεται η ανησυχία για την έξαρση του κορωνοϊού στην Κίνα, ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022, που θα φιλοξενηθούν τον ερχόμενο Φεβρουάριο στο Πεκίνο.

Σχεδόν 100 ημέρες πριν από την έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης, στην Κίνα ανακοινώθηκαν 26 νέα κρούσματα Covid-19 και οι Αρχές, εργάζονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης, με μαζικούς ελέγχους στους κατοίκους και στοχευμένα περιοριστικά μέτρα.

Ωστόσο, ενόψει της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων, οι διοργανωτές του Μαραθωνίου της Γουχάν, ανακοίνωσαν προ ημερών ότι αναβάλλουν τον αγώνα της Κυριακής στην κεντρική κινεζική πόλη, «προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της επιδημίας», όπως αναφέρθηκε στην σχετική ανακοίνωση.

Η εκδήλωση αναμενόταν να έχει 26.000 δρομείς, οι οποίοι θα συμμετείχαν στον Μαραθώνιο και στον Ημιμαραθώνιο, στην πόλη, όπου ο κορωνοϊός εντοπίσθηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2019.

Η οργανωτική επιτροπή, ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει τα τέλη συμμετοχής των διαγωνιζομένων, την ώρα που η Κίνα είχε μειώσει δραστικά τον αριθμό των κρουσμάτων, χάρη σε μια μαζική εκστρατεία ελέγχων και ένα αυστηρό κλείσιμο των συνόρων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ