Με ιστορικό ντοκιμαντέρ, 65 χρόνια μετά από την ίδρυσή της, υποδέχτηκε το 2022 η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (vid)

Με ιστορικό ντοκιμαντέρ, 65 χρόνια μετά από την ίδρυσή της, υποδέχτηκε το 2022 η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (vid)

Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης καλωσορίζει το νέο έτος με ιστορικό ντοκιμαντέρ γύρω από την ίδρυσή της!

Από το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς έχει αναρτήσει στο κανάλι της στο youtube ένα πολύ ξεχωριστό WEB TV θέμα για το πώς ήταν η επιτραπέζια αντισφαίριση στη χώρα πριν γεννηθεί η δική της ομοσπονδία και πώς στα πρώτα δέκα χρόνια περίπου μετά από τη δημιουργία της. Ήταν 26 Νοεμβρίου του 1956 όταν με την απόφαση 15389/1956 του Πρωτοδικείου Αθηνών ιδρύθηκε η «Ελληνική Φίλαθλος Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαιρίσεως».

Στις 6 Φεβρουαρίου 1957 έγινε η ιδρυτική συνέλευση της ομοσπονδίας για ν’ αναλάβει πρώτος πρόεδρος του διοικητικού της συμβουλίου ο Παύλος Ιωαννίδης. Εξήντα πέντε χρόνια μετά η ομοσπονδία θέλησε να δώσεi εικόνες από εκείνη την πολύ δύσκολη εποχή για να μάθουν οι νεότεροι και να θυμηθούν οι παλιότεροι. Κυρίως χάρη στις αφηγήσεις παλαίμαχων πρωταθλητών, αλλά και με πολλά ενημερωτικά στοιχεία και πλούσιο φωτογραφικό υλικό καλύπτει ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας από τα πρώτα βήματα του αθλήματος στη χώρα μας. Το βίντεο τιτλοφορείται «Η ΕΦΟΕπΑ παρουσιάζει: Το άθλημα στα τελευταία χρόνια πριν και τα πρώτα χρόνια μετά από την ίδρυσή της» και οι φίλαθλοι μπορούν να το βρουν στο λινκ Η ΕΦΟΕΠΑ παρουσιάζει: Το άθλημα στα τελευταία χρόνια πριν και τα πρώτα χρόνια μετά την ίδρυση της..

Σε μία δουλειά μηνών ετοιμάστηκε ένα «ταξίδι αναμνήσεων» σχεδόν μίας ώρας. Καθοριστική ήταν η βοήθεια παλιών διακεκριμένων αθλητών, οι οποίοι αγωνίζονταν μέσα στο εύρος των χρόνων της βασικής αναζήτησης του θέματος, από τις αρχές της δεκαετίας του ’50 έως τα μέσα περίπου της δεκαετίας του ‘60. Ο Χρήστος Χριστοδουλάτος (που υπήρξε και πρόεδρος της ΕΦ.Ο.Επ.Α για 26 συναπτά έτη), ο Σπήλιος Γιαννακόπουλος, ο Σταύρος Πλακαντωνάκης, η Αιμιλία Σκριβάνου, η Μαρία Λουκά, η Σοφία Λιάκου, ο Εμμανουήλ Διλμπέρης, η Ευγενία Κωνσταντινίδου περιέγραψαν πρόσωπα και καταστάσεις με αφηγήσεις και ιστορίες, που αξίζει να μάθουν όλοι οι φίλοι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και όχι μόνο. Το πινγκ πονγκ, το οποίο διωκόταν κάποτε σαν παράνομη ενασχόληση, τα ταξίδια των εθνικών ομάδων, που γίνονταν με τρένο και κρατούσαν… μέρες, η αυστηρότητα της παλιάς προέδρου Μαρίκας Ασδέρη σε θέματα συμπεριφοράς και άλλα πολλά… Στην κάμερα μίλησαν ακόμα οι νεότεροι Σταματίνα Λουκά, Μανώλης Κολυμπάδης (βασικά σε ρόλο μελετητή της ιστορίας) και Νίκος Φιλιππακόπουλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ