Τσιτσιπάς – Σβάρτζμαν 1-2

Τσιτσιπάς – Σβάρτζμαν 1-2

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε μεγάλη μάχη κόντρα στον Σβάρτζμαν, όμως ηττήθηκε με 2-1 σετ (7-6, 3-6, 3-6) με την Ελλάδα να μένει εκτός ημιτελικών στο ATP Cup.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε κόντρα στον Αργεντινό Ντιέγκο Σβάρτσμαν και ηττήθηκε με 2-1(7-6, 3-6, 3-6) σε ένα πολύ συναρπαστικό παιχνίδι που κράτησε σχεδόν τρεις ολόκληρες ώρες. Με την ήττα του Τσιτσιπά η Ελλάδα έμεινε εκτός ημιτελικών στο ATP Cup.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αν και προηγήθηκε με 1-0 σετ δεν κατάφερε να πάρει το παιχνίδι καθώς τα πολλά λάθη που έκανε βοήθησαν τον αντίπαλο του να ανατρέψει το παιχνίδι.

Το θετικό είναι ότι ο 23χρονος Έλληνας τενίστας έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο μετά το χειρουργείο που υποβλήθηκε στον αγκώνα του δεξιού χεριού. Αυτό ουσιαστικά ήταν το πρώτο παιχνίδι που έδωσε μετά από 2 μήνες και μάλιστα κόντρα σε έναν πολύ απαιτητικό αντίπαλο.

Ο αγώνας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα έβρισκε τα πατήματά του και μπόρεσε να ανταπεξέλθει στο σερβίς του Σβάρτσμαν. Του πρώτου σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ, όπου ο Έλληνας τενίστας εμφανίστηκε πιο ψύχραιμος και κατάφερε να το κατακτήσει με 7-6.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με διαδοχικά break και από τους δύο τενίστες. Αρχικά ο Στέφανος έσπασε το σερβίς του Σβάρτσμαν με τον αργεντινό να απαντάει άμεσα και να παίρνει το προβάδισμα με 2-1 game. Στην συνέχεια και οι δύο αθλητές κράτησαν το σερβίς τους μέχρι το 8ο game όπου εκεί ο Αργεντινός έκανε για δεύτερη φορά το break προηγήθηκε με 5-3 και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 σετ.

Το τρίτο και τελευταίο σετ του αγώνα άρχισε και αυτό με break για τον Σβάρτσμαν, ο οποίος έδειχνε να έχει περισσότερη ενέργεια μέσα στο γήπεδο με τον Έλληνα τενίστα να παλεύει να μείνει μέχρι το τέλος στο σετ ωστόσο τα πολλά λάθη που έκανε του στοίχισαν. Έτσι δεν μπόρεσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς να κοντράρει τον αργεντίνο στο τρίτο και τελευταίο σετ με τον Σβάρτσμαν να κάνει το 63 στα game και να παίρνει το παιχνίδι με 2-1 σετ.
 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ