Νέο ξεκίνημα με ορίζοντα το 2024 για την Εθνική ανσάμπλ

Νέο ξεκίνημα με ορίζοντα το 2024 για την Εθνική ανσάμπλ

Ένα νέο ξεκίνημα, με φιλοδοξίες που φτάνουν μέχρι την επιτυχημένη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, πραγματοποιεί το ελληνικό ανσάμπλ, με ένα μείγμα προπονητικής εμπειρίας και νεανικού ενθουσιασμού.

Η Εθνική ομάδα θα κάνει τα «αποκαλυπτήριά» της μπροστά στους Έλληνες φιλάθλους, στο Φάληρο, παίρνοντας μέρος στο Aphrodite Cup (11-13 Μαρτίου) αλλά και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής (18-20 Μαρτίου).

Η επιχείρηση της σταδιακής επιστροφής στη διεθνή ελίτ θα περάσει μέσα από την προσπάθεια δεκατριών ταλαντούχων κοριτσιών (Ανδρονίκη Αγάθου, Ήλια Αλεξοπούλου, Κατερίνα Βλάσση, Σοφία Γκιρκιλή, Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Ειρήνη Κονιστή, Κορίνα Λυκάκη, Κατερίνα Παγουλάτου, Χριστίνα Ρήγα, Κατερίνα Στεργιούλα, Μαριέτα Τοπολλάι, Ραφαηλία Φουρλή) και από τα έμπειρα χέρια της Μαρίνας Φατέεβα, της προπονήτριας που έχει συνδέσει το όνομά της με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ελληνικής ρυθμικής γυμναστικής και ανέλαβε ξανά από φέτος το «τιμόνι» της Εθνικής ανσάμπλ.

Το τεχνικό επιτελείο συμπληρώνουν οι Φωτεινή Κωτσοπούλου και Σοφία Αϊβαθιάδου, οι οποίες συνεχίζουν ως ομοσπονδιακές προπονήτριες στο πλευρό της κυρίας Φατέεβα, ενώ τον ρόλο της δασκάλας μπαλέτου έχει η Ραλίτζα Βλαντιμίροβα.

«Έχουμε μία ομάδα με πολλά νέα παιδιά και βλέπουμε μπροστά, με μεγάλο στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Όλες οι αθλήτριες που προπονούνται με την ομάδα στον Άγιο Κοσμά είναι αξιόλογες, δεν κλείνουμε τον δρόμο σε καμία και κάθε φορά θα αγωνίζονται όποιες βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση», τόνισε η Μαρίνα Φατέεβα, η δημιουργός της ομάδας των «χρυσών κοριτσιών» που είχαν σαρώσει τα μετάλλια στα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της διετίας 1999-2000, με αποκορύφωμα το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο στο Σίδνεϊ, αλλά και πρωτεργάτρια των αντίστοιχων ομάδων που διακρίθηκαν και συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και 2008.

Τα ολοκαίνουργια προγράμματα του ελληνικού ανσάμπλ στα 5 στεφάνια και στις 3 κορδέλες / 2 μπάλες θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου, στο 7ο Διεθνές Τουρνουά Aphrodite Cup (11-13 Μαρτίου) και κατόπιν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής (18-20 Μαρτίου).
Η είσοδος στις δύο διοργανώσεις θα είναι ελεύθερη, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, δίνοντας στο κοινό την σπάνια ευκαιρία να θαυμάσει τις Ελληνίδες αθλήτριες, καθώς και τις κορυφαίες εκπροσώπους της ρυθμικής από όλο τον κόσμο.
Την εξάδα που θα αγωνιστεί με το εθνόσημο στο Φάληρο απαρτίζουν οι Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Ειρήνη Κονιστή, Κορίνα Λυκάκη, Κατερίνα Παγουλάτου, Μαριέτα Τοπολλάι.

«Η προετοιμασία μας ήταν δύσκολη, λόγω Covid-19. Σχεδόν όλα τα παιδιά πέρασαν την ασθένεια σε διαφορετικές στιγμές και χάσαμε σημαντικό έδαφος. Τώρα όμως φορτσάρουμε, πλέον κάνουμε διπλές προπονήσεις και έχουμε ανέβει αρκετά. Τα προγράμματά μας έχουν φτιαχτεί με πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας και θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε σιγά-σιγά στο επιθυμητό επίπεδο εκτέλεσης. Κάθε αγώνας θα είναι ένα βήμα μπροστά γι’ αυτή την ομάδα. Οι αθλήτριες θα γίνουν καλύτερες μέσα από τις αγωνιστικές εμπειρίες. Και φυσικά, είναι πολύ σημαντικό που η αρχή θα γίνει μέσα στην Ελλάδα. Τα παιδιά περιμένουν με ανυπομονησία αυτούς τους αγώνες. Ελπίζουμε ο κόσμος να βρεθεί δίπλα τους και να τους δώσει δύναμη!», δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Φατέεβα.

Ο πρώτος μεγάλος σταθμός για την καινούργια ελληνική ομάδα θα είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Τελ Αβίβ (15-19 Ιουνίου), ενώ θα ακολουθήσει το φθινόπωρο το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Σόφια (14-18 Σεπτεμβρίου), το οποίο θα σημάνει και την έναρξη της διαδικασίας της Ολυμπιακής πρόκρισης για το «Παρίσι 2024».

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής υλοποιείται από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και σύμφωνα με τις υψηλές προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), με την συμμετοχή περίπου 90 κορυφαίων αθλητριών από 20 χώρες, ενώ το 7ο Διεθνές Τουρνουά Aphrodite Cup έχει ως διοργανωτή τον Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία» και συνδιοργανωτές την Ε.Γ.Ο., την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Οι δύο διοργανώσεις ενισχύουν τους σκοπούς της Στέγης Θηλέων Παλαιού Φαλήρου «Άγιος Αλέξανδρος», υποστηρίζονται από την περιβαλλοντική οργάνωση «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+» και πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ). Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ