Μαλακατές: «Δίνουμε με πόνο ψυχής τη Λεωφόρο»

Μαλακατές: «Δίνουμε με πόνο ψυχής τη Λεωφόρο»

O Tάκης Μαλακατές μίλησε για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και το νέο γήπεδο στον Βοτανικό, ενώ ξεκαθάρισε ότι υπήρχαν ελάχιστες επιλογές για την ιστορική έδρα του τριφυλλιού στη Λεωφόρο.

O Tάκης Μαλακατές παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, το νέο γήπεδο στον Βοτανικό και φυσικά τη Λεωφόρο, τονίζοντας ότι υπήρχαν ελάχιστες επιλογές για την ιστορική έδρα των πράσινων.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις συμβάσεις της Διπλής Ανάπλασης, τις δυνατότητες του Παναθηναϊκού στο νέο γήπεδο, ενώ υπογράμμισε πως «αποκτούμε οικονομική αυτοτέλεια».

Ακόμα, ο πρόεδρος του τριφυλλιού μίλησε για την κατάκτηση του Κυπέλλου στο βόλεϊ Γυναικών, αναφέρθηκε στις αξίες των πράσινων, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο Παναθηναϊκός θα κατακτάει τίτλους κάθε χρόνο και θα διεκδικεί ευρωπαϊκά τρόπαια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ ΦΜ 94,6:

Για το κύπελλο στο βόλεϊ Γυναικών που κατέκτησε ο Παναθηναϊκός: «Είναι ίσως το πιο ιστορικό τμήμα του συλλόγου, με 30 τίτλους, 24 πρωταθλήματα. Αρκετά παραπάνω από τον Ολυμπιακό. Μέσα στην κρίση όλου του συλλόγου πέρασε δύσκολα, αλλά ευτυχώς κάποια άνθρωποι το στήριξαν. Έφτασε κοντά να πάρει τίτλο, επιβίωσε, πέρασε την περιπέτεια του υποβιβασμού και μετά με τη διοίκηση του κ. Γιαννακόπουλου αρχικά και μετά με τη δική μας έφτασε φέτος στον πρώτο τίτλο μετά από 11 χρόνια. Για μένα ήταν ένα απωθημένο χρόνων, γιατί είχε μείνει λίγο… παραπονεμένο το τμήμα αυτό».

Για το πως πήρε την απόφαση να αναλάβει την προεδρία του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού: «Είχα ζήσει την περιπέτεια του Πρωτοδικείου. Αν θες να αναλάβεις, που είναι μέγιστη τιμή, θα πρέπει να μπορείς να προσφέρεις. Αναλάβαμε έναν σύλλογο με διακανονισμένα χρέη και πολύ λιγότερα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Η απόφαση να βγω μπροστά δεν ήταν εύκολη, μου πήρε καιρό. Κινητήριος δύναμη ήταν οι συζητήσεις με τον Σωτήρη Πανταλέων παραμονές των τελικών. Η πίεση ήταν κι από εκεί, ότι αυτή η ομάδα δεν έπρεπε να διαλυθεί γιατί είχε πάρει το Λιγκ Καπ και είχε στόχους. Έβαλα πιο πάνω το συναίσθημα από οποιαδήποτε λογική. Στη ζωή μου έχω μάθει να μάχομαι. Έβαλα το κεφάλι κάτω, είχα αξιόλογους συνεργάτες και ο κύριος Βρανόπουλος με βοήθησε πολύ. Δεν τον ήξερα και χωρίς εκείνον δεν θα τα καταφέρναμε».

Για τον κ. Βρανόπουλο: «Κανένας δεν τον ήξερε. Τον γνώρισα όταν έγινε η πρόταση να έρθει να βοηθήσει, αλλά μέρα με τη μέρα έγινε ο πιο πιστός συνεργάτης και φίλος. Πέρα από το σημαντικό ποσό που βάζει, υπάρχει η διάθεση προσφοράς, να δίνει λύσεις και να είναι κοντά σε όλα τα τμήματα. Πολλές φορές σταθήκαμε ο ένας δίπλα στον άλλο και σήκωσε ο ένας τον άλλο. Νομίζω ότι έχω κερδίσει έναν άξιο συνεργάτη και έναν πολύ καλό φίλο. Μαζί μπορούμε να φτάσουμε τον Παναθηναϊκό πολύ ψηλά γιατί έχουμε όραμα. Η απόφαση για να παίξουμε στην Ευρώπη ήταν δύσκολη, γιατί μας έλεγαν πού θα τα βρείτε τα χρήματα. Όμως νομίζω πως δικαιωθήκαμε. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα που πρέπει να διεκδικεί και τίτλους πανευρωπαϊκούς και νομίζω θα έρθει αυτή η στιγμή».

Για τους στόχους που έθεσε το 2020 και το αν τους έχει πετύχει: «Αν μου έλεγε κανείς ότι θα έχουμε πετύχει σε δύο χρόνια αυτά τα πράγματα, δεν θα το πίστευα κι εγώ ο ίδιος. Ποτέ δεν βάλαμε χαμηλά τον πήχη. Πάντα θέλαμε να βάλουμε ψηλά τον πήχη και τα καταφέραμε. Δεν είναι μόνο το αγωνιστικό, είναι πολλές ενέργειες που κάνουμε και δείχνουν τις αξίες, όπως το futsal, η εναγκάληση των τμημάτων ΑμΕΑ που κερδίζουν καθημερινά τη ζωή από το κίνητρο που τους δίνει ο Παναθηναϊκός, με πρωτεργάτες τον Άγγελο Σκλαβουνάκη και τον κ. Βρανόπουλο. Δεν ασχοληθήκαμε μόνο με τη βιτρίνα. Ασχοληθήκαμε με το τμήμα στίβο, με την κολύμβηση, την άρση βαρών, την πυγμαχία, την σκοποβολή, το σκάκι… Δεν σκύψαμε μόνο στα τρία μεγάλα τμήματα και αγνοήσαμε όλα τα άλλα. Δώσαμε βαρύτητα σε όλο τον Παναθηναϊκό. Είναι η μάνα του λόχου. Προσπαθήσαμε να είμαστε κοντά. Ακόμη και στο πόλο που θεωρείται παραμελημένο, βάλαμε στόχο. Το ρίξαμε οικειοθελώς για να ανέβει και πιστεύω πως θα κάνει σιγά-σιγά πρωταθλητισμό. Θα έρθει η ώρα και γι’ αυτό. Αν ολοκληρωθεί η Διπλή Ανάπλαση σίγουρα θα πάρουμε κι εκεί τίτλους».

Για τη στήριξη του κόσμου του Παναθηναϊκού: «Υπάρχουν μέλη που θέλουν να βοηθήσουν, όχι για να πάρουν διαρκείας στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Στα τόσα εκατομμύρια των Παναθηναϊκών, πάντως, είναι πολύ λίγοι αυτοί που είναι πραγματικά κοντά μας. Κάπου προφανώς κάνουμε λάθος εμείς και δεν έχουμε βρει τον τρόπο να τους φέρουμε να βοηθήσουν. Το ότι δεν έχουμε καταφέρει να έχουμε χιλιάδες μέλη, μάλλον κάνουμε κάτι λάθος εμείς οι διοικήσεις. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον γιατί δεν δίνει το 50άρικο για τον Παναθηναϊκό, αλλά θα αναζητήσω τον λόγο γιατί δεν το κάνει. Δεν θα με ακούσετε ποτέ να κατηγορήσω κανέναν Παναθηναϊκό. Αυτή τη στιγμή έχουμε γύρω στα 3.500 μέλη με δικαίωμα ψήφου».

Για το πώς μπορεί να πείσει τον κόσμο να γίνει μέλος: «Δεν είναι εύκολο, προφανώς υπάρχει αποστασιοποίηση. Όταν δεν πάει καλά και το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ, ο κόσμος απογοητεύεται. Πιστεύω πως στην πορεία θα δούμε τι γίνεται λάθος και θα προσπαθήσουμε να το λύσουμε. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έρχεται στα γήπεδα του Ερασιτέχνη, μας βοηθά πολύ και τους ευχαριστούμε. Μακάρι να είχαμε μεγαλύτερα γήπεδα να έρχονταν περισσότεροι».

Για τη συνέπεια του Παναθηναϊκού: «Είναι από τις επιτυχίες της διοίκησής μας πως έχουμε οικονομική συνέπεια. Είναι μεγάλο επίτευγμα, γιατί όλοι είναι πληρωμένοι στην ώρα τους και έχουμε μειώσει σημαντικά το χρέος».

Για τα τμήματα που θέλει να δημιουργηθούν: «Θα θέλαμε να φτιάξουμε πάλι το χάντμπολ και να βελτιώσουμε το πόλο και το πόλο Γυναικών. Δεν είναι στις βλέψεις μας να φτιάξουμε ένα τμήμα απλά για να υπάρχει, αλλά θέλουμε να πρωταγωνιστεί. Ξεκινάμε πάντα όμως από το μηδέν, όχι αγοράζοντας ΑΦΜ».

Για τα ντέρμπι με Ολυμπιακό σε μπάσκετ Γυναικών και βόλεϊ Ανδρών: «Στο αυριανό ματς θέλουμε νίκη με +7 για να τελειώσουμε πρώτοι. Θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Το βόλεϊ Ανδρών έχει την ευκαιρία να κάνει μια νίκη ακόμη που θα τη φέρει πιο κοντά στον τίτλο. Πάντα αισιόδοξος είμαι και την αισιοδοξία αυτή μου δίνουν τα τμήματα με την αγωνιστική τους κατάσταση. Και οι ήττες είναι μέσα στο παιχνίδι και μπορούν να σε κάνουν καλύτερα, αλλά προτιμάμε τις νίκες».

Για τον διχασμό στα social media μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού για τη Διπλή Ανάπλαση: «Είναι σεβαστές όλες οι απόψεις. Ο κάθε Παναθηναϊκός βλέπει από τη δική του οπτική τι είναι καλύτερο για τον σύλλογο. Εγώ σαν πρόεδρος αγωνίστηκα να φέρω μερικές συμβάσεις, μετά από αγώνα είναι αυτές που είναι και θεωρώ πως συμφέρουν τον Παναθηναϊκό».

Για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη στον Βοτανικό: «Προβλέπονται σύγχρονα προπονητήρια, με όλες τις εγκαταστάσεις και με δυνατότητα να γίνονται και αγώνες».

Για το λόγο που είναι προτιμότερο γήπεδο στον Βοτανικό από ό,τι στη Λεωφόρο: «Γήπεδο στη Λεωφόρο όπως αρμόζει στον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να γίνει. Πολλοί προσπάθησαν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Η ΑΕΚ είχε 27 στρέμματα στη Νέα Φιλαδέλφεια για να κάνει την Αγια-Σοφιά, ενώ έχει μόνο γήπεδο ποδοσφαίρου και τίποτα για τον Ερασιτέχνη. Εμείς θέλουμε κάτι ρεαλιστικό, κάτι εφικτό. Για να γίνει γήπεδο στη Λεωφόρο, μιλάμε για πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν. Επίσης, πού θα βρεθούν τα χρήματα για να γίνουν; Αν γίνει ένας πολυχώρος μόνο για τον Ερασιτέχνη στον Βοτανικό, ποιος θα τον πληρώσει και πώς θα τον συντηρήσει; Με τι έσοδα και τι εμπορικές χρήσεις. Η Λεωφόρος και το ΟΑΚΑ δεν έχει εμπορικές χρήσεις. Εμείς έχουμε εμπορικές χρήσεις στον Βοτανικό. Στη Λεωφόρο θα υπάρχει το εστιατόριο και το μουσείο. Στον Βοτανικό θα έχουμε την μπουτίκ, την ονοματοδοσία του γηπέδου κλπ. Αν μείνουμε στη Λεωφόρο, μετά από 30-40 χρόνια θα μιλάμε για το ποιες είναι οι δυνατότητες. Το ζητούμενο είναι ή πάμε στον Βοτανικό ή μένουμε στη Λεωφόρο ως έχει.

Στο δεύτερο σενάριο το μόνο που θα μπορούσε να γίνει θα ήταν να μας δώσουν χρήματα για να ανεβάσουμε την χωρητικότητα στις 20-22 χιλιάδες, αλλά δεν θα υπάρχει χώρος για τον Ερασιτέχνη. Αν είχα τη διαβεβαίωση πως θα μπορούσε να γίνει, θα το έκανα. Όμως αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο μια ρεαλιστική προοπτική, με πάρα πολλά συν και ελάχιστα πλην. Είμαι πεπεισμένος πως δεν μπορεί να γίνει γήπεδο με σύγχρονες εγκαταστάσεις στη Λεωφόρο και δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση. Δίνουμε με πόνο ψυχής τη Λεωφόρο, αλλά φεύγουμε για να πάμε σε ένα γήπεδο 39.000 θέσεων και αφήνουμε τον Τάφο του Ινδού για να πάμε σε γήπεδο 3.000 θέσεων. Συν ότι αποκτούμε οικονομική αυτοτέλεια για να μην έχουμε κανέναν ανάγκη. Εμένα το όραμά μου είναι ο Παναθηναϊκός να είναι παντού πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης. Αυτό γίνεται μόνο με έσοδα και εγκαταστάσεις».

Για το αν ο Παναθηναϊκός θα πληρώνει ενοίκιο: «Ο Παναθηναϊκός δεν θα πληρώνει νοίκι, αντιθέτως θα εισπράττει από την ΠΑΕ για τη χρήση του γηπέδου. Τα 99 χρόνια που προβλέπει η σύμβαση είναι ουσιαστικά για… όσο υπάρχει Παναθηναϊκός. Κι εγώ ακούμε ότι ‘πάμε στο νοίκι’, αλλά δεν ισχύει, δεν προκύπτει από πουθενά».

Για τα έσοδα του Ερασιτέχνη: «Αυτή τη στιγμή τα έσοδα είναι η παραχώρηση της Λεωφόρου και οι κάρτες μέλους, που φτάνουν τις 300-400 χιλιάδες, ενώ τα έξοδα του αγωνιστικού είναι 1,7 εκατ. ευρώ. Πηγαίνοντας στον Βοτανικό, το ποσό που θα εισπράττει ο Ερασιτέχνης από την κάρτα μέλους θα είναι 3-4 εκατ. ευρώ και το ποσό των 500.000 ευρώ από την ΠΑΕ. Μιλάμε για τεράστια διαφορά. Γι’ αυτό λέω ότι στον Βοτανικό ο Παναθηναϊκός με αυτά τα έσοδα θα είναι πρωταγωνιστής παντού και θα έχει τη δυνατότητα να ξεχωρίζει σε όλα τα αθλήματα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ