Ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη Σγουρόπουλος, Σταματούρος και Παπαδημητρίου

Ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη Σγουρόπουλος, Σταματούρος και Παπαδημητρίου

Βαθμολογική άνοδο φέρνει για τους νεαρούς πρωταθλητές μας Γιάννη Σγουρόπουλο, Γιώργο Σταματούρο και Μαλαματένια Παπαδημητρίου η συμμετοχή σε δύο διαδοχικά τουρνουά στην Ντόχα του Κατάρ.

Την Τρίτη 22/3 η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης εξέδωσε τους πίνακες αξιολόγησης της εβδομάδας νούμερο 12, από την αρχή της χρονιάς και τα τρία παιδιά είχαν βελτίωση με βάση τα αποτελέσματα στο τουρνουά Feeder. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση ανδρών-γυναικών πήραν μέρος και οι τρεις διεθνείς μας. Στο WTT Contender, που είναι ακόμα σε εξέλιξη στην πρωτεύουσα του Κατάρ, μετείχαν Σγουρόπουλος, Σταματούρος και τα αποτελέσματα θα υπολογιστούν για την παγκόσμια κατάταξη την ερχόμενη βδομάδα, ενώ από το WTT Youth Star Contender, που είχε γίνει νωρίτερα για τις νεαρές ηλικίες, επίσης στην Ντόχα, η Παπαδημητρίου δεν είχε όφελος στην κατάταξη της 11ης εβδομάδας.

Στο Feeder λοιπόν, ο Σγουρόπουλος ήταν κατευθείαν στο κυρίως ταμπλό του απλού και ύστερα από μία νίκη είχε πλασαριστεί στις θέσεις 17-32. Στο ranking των ανδρών ανέβηκε στο νούμερο 154 από το 156 της 11ης εβδομάδας. Ο Σταματούρος είχε αποκλειστεί στον 2ο προκριματικό γύρο στο ίδιο όπεν και στο ranking «κέρδισε» 8 θέσεις πηγαίνοντας στο νούμερο 581 από το 589. Η Παπαδημητρίου σταμάτησε επίσης στον 2ο προκριματικό γύρο και μετακινήθηκε στον πίνακα των γυναικών στο νούμερο 600 από το 607 της περασμένης βδομάδας.

Από πλευράς πόντων είχαν μικρό όφελος οι δύο τελευταίοι πρωταθλητές Ελλάδας του απλού ανδρών, όπως και η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών, κάτι αναμενόμενο όμως, επειδή το σύστημα αξιολόγησης απαιτεί να προχωρά αρκετούς γύρους ένας αθλητής. Έτσι, ο Σγουρόπουλος έφτασε τους 600 πόντους από τους 592 της 11ης βδομάδας. Ο Σταματούρος είναι στους 87 από 85 και η Παπαδημητρίου στους 66 βαθμούς από 64.

Στο εν εξελίξει Contender ο Σγουρόπουλος, που εδώ και καιρό είναι ο δεύτερος Έλληνας του world ranking, προχώρησε τρεις προκριματικούς γύρους και περιμένει να συγκεντρώσει κι άλλους βαθμούς. Περισσότερους βαθμούς πιθανότατα θα εμφανίσει και ο Σταματούρος, που είχε αποκλειστεί στον 2ο προκριματικό γύρο του ίδιου τουρνουά.

* Το ανοιχτό τουρνουά Ξυλοκάστρου θα δώσει συνέχεια το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Απριλίου στα αναπτυξιακά ατομικά πρωταθλήματα της περιόδου 2021-2022 και το διοργανώνει η ΕΦΟΕπΑ σε συνεργασία με τον ΑΟ Ξυλοκάστρου και την υποστήριξη του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Οι ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 27 Μαρτίου. Το τουρνουά θα γίνει στο κλειστό γυμναστήριο Δερβενίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ