Πινγκ πονγκ: Γερά τεστ της Παπαδημητρίου στο Youth Star Contender των Σκοπίων και της Φωτιάδου στο διασυλλογικό Europe Cup με τη Λιντς Φρόσμπεργκ 2

Πινγκ πονγκ: Γερά τεστ της Παπαδημητρίου στο Youth Star Contender των Σκοπίων και της Φωτιάδου στο διασυλλογικό Europe Cup με τη Λιντς Φρόσμπεργκ 2

Παραμένει στην αγωνιστική επικαιρότητα της διεθνούς σκηνής η ελληνική γυναικεία επιτραπέζια αντισφαίριση.

Μόλις στα μέσα της εβδομάδας ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε στο στάδιο 1 του Τσάμπιονς Λιγκ, σηματοδοτώντας και την πρώτη συμμετοχή από τη χώρα μας στον θεσμό και αυτές τις ημέρες έχουν σημαντικές υποχρεώσεις στο εξωτερικό δύο πρωταθλήτριες της κατηγορίας νεανίδων. Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου πήρε μέρος στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου στο Youth Star Contender της Β. Μακεδονίας, ένα από τα τουρνουά νέων της κορυφαίας βαθμίδας του World Table Tennis.

Η Χρυσή Φωτιάδου ζει μία ακόμα καινούργια και πολύτιμη εμπειρία αγωνιζόμενη στην Αυστρία με τη 2η ομάδα της Λινζ Φρόσμπεργκ στο στάδιο 1 του Europe Cup. Στο ισχυρό ατομικό τουρνουά των Σκοπίων η Παπαδημητρίου έπαιξε ανταγωνιστικό πινγκ πονγκ και το Σάββατο, αλλά αποκλείστηκε σε απλό και διπλό. Στο Λινζ η τοπική ομάδα άρχισε θετικά την προσπάθειά της για πρόκριση από το 2ο γκρουπ και η Φωτιάδου συνέβαλε με τη δική της ατομική νίκη.

Διαβάστε επίσης: Ο Γιάννης «φώναξε» παρών εν όψει Τσεχίας

Με τον Γιάννη Βλοτινό στην τεχνική καθοδήγηση και σε αυτό το event η Παπαδημητρίου είχε αγώνες το Σάββατο στο WTT Youth Star Contender της Β. Μακεδονίας στο απλό και το διπλό για αθλήτριες έως 19 ετών. Στο 8ο προκριματικό γκρουπ του απλού τσέκαρε την αγωνιστική της κατάσταση μέσα από δυνατά ματς, είχε καλή παρουσία, αλλά έμεινε εκτός ταμπλό ύστερα από τριπλή ισοβαθμία. Με 1 νίκη και 2 ήττες (4 βαθμοί) ισοβάθμησε στη 2η προνομιούχο θέση με τη Σλίβκα από την Πολωνία και την Πράνκοβιτς από τη Γερμανία. Από τα ματς εναντίον τους όμως, είχε αρνητικό συντελεστή (-1) με ήττα 3-1 και νίκη 3-2 αντίστοιχα και πήρε την 3η θέση. Στο ταμπλό των «16» προκρίθηκε η Πράνκοβιτς, η οποία είχε επιβληθεί της Σλίβκα με 3-0 και στο σύνολο των σετ είχε συντελεστή +2 (5 υπέρ και 3 κατά).

Η πρωταθλήτρια από τη Σαλαμίνα (νούμερο 122 στο τρέχον ranking list U19) άρχισε τα παιχνίδια της απέναντι στο 1ο φαβορί του γκρουπ, την εξαιρετική Γαλλίδα Πριτίκα Παβάντ. Μεταξύ άλλων διακρίσεων η 18άχρονη αριστερόχειρας αναδείχτηκε το 2022 πρωταθλήτρια Γαλλίας στο απλό γυναικών. Η Παπαδημητρίου κατέκτησε το 1ο σετ στην παράταση, στο τέλος κάμφθηκε με 3-1, αλλά γενικά πίεσε την αντίπαλό της (15-13, 4-11, 4-11, 8-11).

Στη 2η αγωνιστική των γκρουπ αντιμετώπισε τη Σοφία Σλίβκα από την Πολωνία, η οποία είναι ακόμα κορασίδα και αγωνίζεται στα Σκόπια και στην ηλικιακή κατηγορία έως 15 ετών. Είναι νούμερo 141 στον κόσμο στο U19 και 27 στον αντίστοιχο πίνακα U15. Η Ελληνίδα διεθνής δεν άρχισε καλά, είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της και κάμφθηκε με 3-1 σετ (8-11, 6-11, 11-4, 9-11).

Η υπόθεση της πρόκρισης δεν είχε κλείσει για τη 18άχρονη διεθνή, όμως στην 3η και τελευταία αγωνιστική θα ‘πρεπε να νικήσει τη Νάομι Πράνκοβιτς με 3-0 σετ. Η Γερμανίδα εμφανίζεται στο νούμερo 30 της παγκόσμιας κατάταξης και είχε κληρωθεί από τη δεύτερη σειρά των γκρουπ. Η Παπαδημητρίου ανέβασε τα στάνταρ απόδοσης, ήταν πολύ σταθερή και πέτυχε τιμητική νίκη με 3-2 σετ. Ήταν πίσω με 1-2 κι ανέτρεψε την κατάσταση με οριακή επικράτηση στο 4ο και το 5ο σετ (6-11, 11-6, 10-12, 12-10, 11-9).

Οι θέσεις πρόκρισης πάντως, είχαν κριθεί μετά το χαμένο 1ο σετ. Σε εκείνο το σημείο η Πράνκοβιτς σιγούρεψε ότι θα είχε θετικό συντελεστή στην ισοβαθμία και ότι θ’ ακολουθούσε στα νοκ άουτ την Παβάντ.

Στο Sport Centre Boris Trajkovski των Σκοπίων η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων αγωνίστηκε αργότερα το Σάββατο 10/09 στο διπλό Under 19. Είχε συμπαίκτρια τη φετινή δευτεραθλήτρια Ευρώπης του αγωνίσματος Σόφι Έρλι από την Ιρλανδία. Στον γύρο των «16» ήταν απόλυτα ανταγωνιστικές απέναντι στις Κροάτισσες Χάνα Αράποβιτς/Ντόρα Κόσιτς (σ.σ. η πρώτη κατέκτησε το καλοκαίρι τον ευρωπαϊκό τίτλο στο διπλό νεανίδων), ώσπου αποκλείστηκαν στις λεπτομέρειες με 3-2 σετ (11-6, 8-11, 8-11, 12-10, 8-11).

Στο Europe Cup γυναικών 2022-2023 η Λιντς Φρόσμπεργκ 2 (το κλαμπ, όπου βρίσκεται και η Παπαδημητρίου αγωνιζόμενη στην 1η ομάδα του) φιλοξενεί το διήμερο 10 και 11/09 τους αγώνες του δικού της γκρουπ (το Β). Είχε κληρωθεί με τη γαλλική Σεν Πιερέζ (από την οποία έχουν περάσει στο πολύ κοντινό παρελθόν και Ελληνίδες αθλήτριες), την ιταλική Μουραβέρα και τη βελγική Αντβέρπ. Οι δύο πρώτες ομάδες προκρίνονται στο στάδιο 2 και η Λιντς έκανε το μεσημέρι του Σαββάτου το πρώτο βήμα, εξέλιξη που αποτελεί τιμή και για τη Φωτιάδου. Η ομάδα νίκησε τη Σεν Πιερέζ με 3-1, κατέκτησε τους 2 πρώτους πόντους της και κυνηγά το καλύτερο και στους δύο επόμενους αγώνες της με τη Μουραβέλα και την Αντβέρπ.

Παίζοντας στη θέση 3 της ομάδας η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών από τη Φλώρινα έδωσε το προβάδισμα στη Λιντς νικώντας την Αρίνα Ρουσέλ με 3-1 σετ (11-13, 11-7, 11-4, 11-6). Ήταν η πρώτη νίκη της στην παρθενική χρονιά της σε ξένο σωματείο. Συμπαίκτριές της είναι η Κροάτισσα Αντρέα Πάβλοβιτς, που πέτυχε δύο ατομικές νίκες και η Αυστριακή Αναστασία Ραντζιόναβα. Στο άλλο ματς της 1ης αγωνιστικής η Μουραβέρα έκαμψε την Αντβέρπ με 3-2.

Να σημειωθεί ότι στο Europe Cup γυναικών και το 3ο γκρουπ αγωνίστηκε αυτό το διήμερο και ο Ονήσιλος Λακαταμιάς από την Κύπρο έχοντας στη σύνθεσή του και δύο πρωταθλήτριες, που σχετίζονται και με την ελληνική Α1, τη Φωτεινή Μελετίε και τη Γεωργία Αβραάμ. Ο Ονήσιλος κατετάγη 4ος στον όμιλό του, όπου αντιμετώπισε την ιταλική Σεντριρόλ (0-3), την πορτογαλική Σεμπαστανιένσε (2-3) και τη Φάσιον από την Αγγλία (0-3).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ