«Τον παρακαλούσα να σταματήσει»: Η ανατριχιαστική υπόθεση βιασμού από τον σύντροφό της – Κατέγραψε την ομολογία και τον έστειλε φυλακή

«Τον παρακαλούσα να σταματήσει»: Η ανατριχιαστική υπόθεση βιασμού από τον σύντροφό της – Κατέγραψε την ομολογία και τον έστειλε φυλακή

Η μοιραία σχέση που άλλαξε τη ζωή της Ellie Wilson. Ο βιασμός από τον σύντροφό της, η κακοποιητική σχέση και η ομολογία που κατάφερε να αποσπάσει και να τον στείλει φυλακή.

Ήταν για καιρό ο καλύτερός της φίλος. Ήταν σύντροφός της. Ήταν τελικά ο άνθρωπος που θα τη στιγμάτιζε για πάντα. Η 25χρονη Ellie Wilson μίλησε για το πώς έκανε τον Daniel McFarlane να ομολογήσει τον βιασμό της και να εξασφαλίσει την καταδίκη του.

Από τα στοιχεία που κατάφερε να συγκεντρώσει η πρωταθλήτρια στίβου Ellie Wilson, ο Daniel McFarlane καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση. Είχαν διαλείμματα στη σχέση τους, μέχρι που μεταξύ Δεκεμβρίου 2017 και Φεβρουαρίου 2018 τη βίασε.

Δεν υπολόγιζε τίποτα. Ούτε τα δάκρυά της ήταν αρκετά. Τον παρακαλούσε να σταματήσει. Η προσωπική του ευχαρίστηση, όπως χαρακτηριστικά της είπε, άξιζε περισσότερο από τον πόνο της. Λόγια που προκαλούν ανατριχίλα σε όλους.

Ο κακοποιητής της την απείλησε. Δεν θα την πίστευε κανείς. Είχε αναγκάσει και έναν φίλο του να διαγράψει τα μηνύματα στα οποία παραδεχόταν ότι είχε κάνει απεχθή πράγματα.

Μέχρι που η 25χρονη αποφάσισε να τον παγιδεύσει. Να συγκεντρώσει τις αποδείξεις που θα οδηγούσαν στην καταδίκη του. Κάτι που έγινε πραγματικότητα το 2019. Είχε καταγράψει συνομιλία τους που τον ρωτούσε γιατί είχε πει ψέματα. «Έχουμε ήδη διαπιστώσει ότι το έκανα» ήταν η απάντησή του στις προκλήσεις της.

«Ellie, το έχουμε ήδη διαπιστώσει αυτό. Αλλά οι άνθρωποι που πρέπει να με πιστέψουν, με πιστεύουν».

Πιστεύουν ένα ψέμα θα αποκριθεί η Ellie Wilson. «Θα τους πω την αλήθεια μια μέρα, αλλά όχι σήμερα», της απαντά.

«Θα τους πεις την αλήθεια για ό,τι μου έκανες; Πώς αισθάνεσαι για αυτό;».

«Αισθάνομαι καλά γνωρίζοντας ότι δεν είμαι στη φυλακή» θα της απαντήσει.

Όσο σοκαριστικά και αν ήταν τα μηνύματά του, ήταν αυτά που αποδείχτηκαν καθοριστικά για την καταδίκη και την πενταετή φυλάκισή του.

Η Ellie Wilson μίλησε για την οδυνηρή δοκιμασία της στα χέρια του ανθρώπου που της διέλυσε τη ζωή. Έπαιζε, όπως αποκάλυψε, με τα συναισθήματά της, με την ίδια να έχει παγιδευτεί σε έναν φαύλο κύκλο συναισθηματικού ελέγχου.

Η απόπειρα αυτοκτονίας και η νέα ζωή της Ellie Wilson

Η κακοποίηση και τα τραύματα που της άφησε ήταν τόσο αδυσώπητα που την οδήγησαν σε μια απόπειρα αυτοκτονίας το 2019.

Ήταν μήνες μετά την απόπειρα να βάλει τέλος στη ζωή της που αποφάσισε να τον καταγράψει κρυφά. Ήθελε την παραδοχή του. Ήθελε να πληρώσει για ό,τι έκανε.

«Ήταν πραγματικά τρομακτικό. Συμπεριφερόταν αλλοπρόσαλλα την ημέρα της καταγραφής. Φοβόμουν ότι θα καταλάβαινε τι έκανα. Φοβόμουν πως θα μου ασκούσε σωματική βία. Είχαμε μια συζήτηση το προηγούμενο βράδυ. Τον ρώτησα γιατί με βίασε. Είπε ότι η προσωρινή του ευχαρίστηση άξιζε περισσότερο από τον σωματικό μου πόνο».

Είχαν γνωριστεί το 2017 και έγιναν αμέσως φίλοι. Λίγο αργότερα έγιναν ζευγάρι σε μια on-off σχέση. Εκείνος είχε αναλάβει τον ρόλο του προπονητή της, όσο φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης.

Οι προσπάθειες χειραγώγησης

Μετά την επίθεση, προσπάθησε να διακόψει κάθε επαφή μαζί του. Την απειλούσε, την εξευτέλιζε, την έλεγχε συναισθηματικά. Μιλούσε ανοιχτά για τον ανατριχιαστικό βιασμό της.

Δεν αισθανόταν τύψεις για το κακό που της είχε κάνει. Σε μια προσπάθεια να τη χειραγωγήσει, έκλαιγε στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας. Της έλεγε ότι είναι τέρας και βιαστής.

«Έπρεπε τότε να τον παρηγορήσω. Τον άνθρωπο που με βίασε. Ήταν φτιχτό». Προχώρησε στην επίσημη καταγγελία το 2020, με το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης να τον αποπέμπει.

Η Ellie Wilson σταμάτησε τον αθλητισμό μετά την καταγγελία. Φοβόταν μήπως τον συναντήσει. Στη διάρκεια της δίκης, δοκιμάστηκε η ψυχική της υγεία. Αναγκάστηκε να διηγηθεί το περιστατικό με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, με τον συνήγορο υπεράσπισής του να την εξετάζει με σκληρό τρόπο.

Η κακοποίηση που βίωσε στα χέρια του η Ellie Wilson της κατέστρεψε τη ζωή. Την έκανε να είναι επιφυλακτική με όλο τον κόσμο. Αισθάνεται ότι της έκλεψε το λαμπρό της μέλλον. Από έναν άλλο ρόλο πλέον, συνεργάζεται με Πανεπιστήμια στη Σκωτία και την κυβέρνηση για να βρεθούν τρόποι προστασίας των φοιτητών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ