Τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Europe Youth Series 2023 τον Οκτώβριο στο Λουτράκι

Τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Europe Youth Series 2023 τον Οκτώβριο στο Λουτράκι

Εξέλιξη ιδιαίτερα ευχάριστη για τους επίλεκτους αθλητές μας στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, εξέλιξη που τιμά και την ελληνική ομοσπονδία του αθλήματος για τη σοβαρή και μεθοδική προσπάθεια, που κάνει εδώ και 1,5 χρόνο, για την ανάληψη διεθνών διοργανώσεων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU) έκανε δεκτή την υποψηφιότητα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ν’ αναλάβει τουρνουά στο πλαίσιο του νέου θεσμού Europe Youth Series, που αρχίζει φέτος. Η χώρα μας θα διοργανώσει ένα από τα όπεν της σειράς, που αφορά παιδιά έως 13 κι έως 15 ετών, στο χρονικό διάστημα 25 με 29 Οκτωβρίου 2023 στο Λουτράκι Κορινθίας.

Είχε πάρει εδώ και λίγο καιρό τα θετικά μηνύματα από την ETTU και χτες έλαβε με χαρά και την επίσημη ειδοποίηση ότι το event του Λουτρακίου έχει συμπεριληφθεί στο καλεντάρι. Και μόνο αν σκεφτεί κάποιος ότι η Ελλάδα θα διοργανώσει πρώτη φορά τουρνουά μικρών ηλικιών πανευρωπαϊκής εμβέλειας (εξαιρούνται δηλαδή, τα δύο Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα νέων το 1973 και το 1987) αντιλαμβάνεται τη σημασία του γεγονότος και τα οφέλη, που στην πορεία μπορούν να προκύψουν από αυτό!

Διαβάστε επίσης: Επίσημο: Στον Ολυμπιακό ο Κανός (pic)

Τόπος διεξαγωγής είναι το κλειστό γυμναστήριο «Γιώργος Γαλανόπουλος». Το τουριστικό Λουτράκι και ο συγκεκριμένος χώρος έχουν φιλοξενήσει με επιτυχία τις τελευταίες δεκαετίες ποικίλες δραστηριότητες στο άθλημα και από διεθνείς αγώνες Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων το 2002 και αναμέτρηση της εθνικής μας ομάδας ανδρών για το Ευρωπαϊκό Λιγκ το 2009.

Η ETTU έχει γνωστοποιήσει αυτή τη στιγμή προς τις ομοσπονδίες 5 τουρνουά U13 και U15 για το 2023. Θα γίνουν σε Κροατία, Μαυροβούνιο, Τσεχία, Ελλάδα και Τουρκία. Στη λίστα υπάρχουν και τα πρώτα στοιχεία για το κάθε τουρνουά.

Για το Greece Open, όπως τιτλοφορείται, αναφέρεται ότι θα χρησιμοποιηθούν 16 τραπέζια για τους αγώνες και άλλα 8 για τις προπονήσεις. Επίσης, θα γίνουν τα αγωνίσματα του ομαδικού, του απλού και του διπλού. Οι ομάδες θα είναι μικτές, δηλαδή θα σχηματιστούν από αγόρια και κορίτσια, κάτι που αποτελούσε και βασική πρόταση της ETTU, στα πρότυπα του περσινού Europe Challenge Under 13, αλλά και του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που θα γίνει φέτος σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία, σαν συνέχεια της διοργάνωσης του 2022. Δεν θα διεξαχθεί το αγώνισμα του διπλού μικτού.

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: «ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ’ Ο,ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ, ΕΙΜΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ»

Η οριστικοποίηση της διεξαγωγής του τουρνουά στο Λουτράκι χαροποίησε ιδιαίτερα τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κώστα Παπαγεωργίου, που από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, πριν από 22 μήνες, είχε βάλει στις προτεραιότητες τη διεκδίκηση διεθνών αγώνων. Πρώτα απ’ όλα ευχαρίστησε την ETTU για την εμπιστοσύνη προς την ελληνική ομοσπονδία ύστερα από το πετυχημένο Ευρωπαϊκό Τοπ 16 της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι ήδη η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έχει πάει πολύ καλύτερα σε αυτό το κομμάτι απ ό,τι φανταζόταν αρχικά και ότι ανυπομονεί για τους διεθνείς αγώνες, που περιμένουν την Ελλάδα το 2023 με αρχή στις 28-30 Απριλίου με το 2ο διεθνές τουρνουά για άτομα με αναπηρίες στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς. Για τα Europe Youth Series επισήμανε ότι βασίζονται σε μία ενδιαφέρουσα φόρμα, η οποία δίνει νέο κίνητρο στους αθλητές της παμπαιδικής και παιδικής κατηγορίας.

«Θέλω κατ’ αρχάς να ευχαριστήσω θερμά την ETTU για την εμπιστοσύνη, που μας δείχνει μετά από την πολύ πετυχημένη διοργάνωση του Europe Top 16 Cup, τον Σεπτέμβριο του 2021. Αναλαμβάνουμε τώρα ένα από τα πρωτοεμφανιζόμενα events της Europe Youth Series, είναι μία σημαντική προσπάθεια της ETTU, που ελπίζω να στηρίξουμε οι ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε αρχικά ο επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της ελληνικής ομοσπονδίας και συνέχισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είναι ένας από τους στόχους, που προσωπικά αλλά και ως νέα διοίκηση θέσαμε: Να έρθουν μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις στην Ελλάδα. Θέλω να τονίσω ότι σε αυτά τα δύο σχεδόν χρόνια έχουμε πάει καλύτερα απ’ ό,τι θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος στο κομμάτι της διεκδίκησης και ανάληψης διεθνών αγώνων. Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ για το καλύτερο αποτέλεσμα σε μία ποικιλία διοργανώσεων το 2023, καθώς χρονολογικά υπολογίζοντάς τες έχουμε μπροστά μας: Το δεύτερο όπεν για αθλητές με αναπηρίες, που θα φιλοξενηθεί κι αυτό στην Κεφαλονιά τον Απρίλιο και θα συνεργαστούμε ξανά με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων Με Αναπηρίες. Το Βαλκανικό πρωτάθλημα Under 15 και Under 19, που θ’ ακολουθήσει τον Ιούνιο στην Ορεστιάδα. Μετά θα έρθει ένα πολύ σημαντικό φθινόπωρο, όπου τον Οκτώβριο θα έχουμε το ευρωπαϊκό event για αθλητές έως 15 ετών στο Λουτράκι και τον Νοέμβριο το World TT for Health Festival για άτομα με Πάρκινσον και άλλες νευρολογικές νόσους στο Ηράκλειο στης Κρήτης. Για το τουρνουά της Europe Youth Series να επισημάνω ότι βασίζεται σε ένα πολύ ενδιαφέρον φορμάτ, ειδικά με το ομαδικό, όπου θα εμφανίζονται μικτές ομάδες. Παρότι διεξάγονται πλέον πολλά τουρνουά νέων και στην Ευρώπη θεωρώ ότι είναι κάτι λείπει και θα αρέσει».

Ο Κώστας Παπαγεωργίου σημείωσε ότι η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θα τα δώσει όλα για να πετύχει το καλύτερο οργανωτικά σε αυτές τις δύσκολες αποστολές, που ανέλαβε και πρόσθεσε: «Θέλουμε να τα καταφέρουμε απόλυτα και σε αυτή την προσπάθεια και θα χρειαστούμε και τη στήριξη του κόσμου. Τόσο με θεατές όσο και με εθελοντές γι’ αυτό από τώρα προτρέπουμε όποιον θέλει να προσφέρει εθελοντικά για οποιαδήποτε από τις τέσσερις διεθνείς διοργανώσεις να επικοινωνήσει με την ομοσπονδία».

Η σειρά των Europe Youth Tournaments, που θα έχει βεβαίως και αξιολόγηση για το νέο ευρωπαϊκό ranking list, θα ανοίξει στο Οσιγιέκ της Κροατίας τον Απρίλιο του 2023. Ως τελευταίο εμφανίζεται εκείνο στο Νεβσεχίρ της Τουρκίας τον Νοέμβριο του 2023.

Η λίστα των τουρνουά, που έχει επισημοποιήσει η ETTU, είναι συγκεκριμένα η εξής:

Association – Event Name – Host City – Competition days

CRO Croatian Open Osijek 26.-30.04.2023

MNE (tbc) Montenegro Open Podgorica 13.-17.09.2023.

GRE Greece Open Loutraki 25.-29.10.2023.

CZE Czech Open Plzen 11.-15.10.2023

TUR Turkiye Open Nevsehir 22.-26.11.2023

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ