Αντίστροφη μέτρηση για το Παγκόσμιο Συνέδριο Γυμναστικής για Όλους – Εκπρόσωποι από 44 χώρες φτάνουν στην Αθήνα

Αντίστροφη μέτρηση για το Παγκόσμιο Συνέδριο Γυμναστικής για Όλους – Εκπρόσωποι από 44 χώρες φτάνουν στην Αθήνα

Παγκόσμιο επίκεντρο της Γυμναστικής για Όλους θα αποτελέσει η Αθήνα από τις 27 έως τις 30 Μαρτίου, καθώς η Ε.Γ.Ο. θα φιλοξενήσει το Συνέδριο (Colloquium) του αθλήματος, σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG), η οποία για πρώτη φορά εμπιστεύθηκε στη χώρα μας την τέλεση της ιδιαίτερα σημαντικής αυτής εκδήλωσης.

Το επερχόμενο Παγκόσμιο Συνέδριο Γυμναστικής για Όλους της FIG θα καταρρίψει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ, με δεδομένο ότι πρόκειται να παραστούν 73 σύνεδροι από 44 χώρες και πέντε ηπείρους, που θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις για ζητήματα που αφορούν την εξέλιξη των διοργανώσεων Γυμναστικής για Όλους και το αποτύπωμα που αφήνουν αυτές, έχοντας διαρκώς αυξανόμενο αριθμό συμμετεχόντων και εντυπωσιακό ρυθμό ανάπτυξης.

Οι χώρες που θα έχουν παρουσία στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας την παγκοσμιότητα του φετινού Colloquium και της Γυμναστικής για Όλους συνολικά, θα είναι οι Αζερμπαϊτζάν, Αυστραλία, Βραζιλία, Λαϊκή Δημοκρατία Κονγκό, Νήσοι Κουκ, Κροατία, Δανία, Αίγυπτος, Εσθονία, Αιθιοπία, Βρετανία, Γερμανία, Αϊτή, Ινδονησία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Κορέα, Λιθουανία, Μεξικό, Ολλανδία, Νεπάλ, Νορβηγία, Πορτογαλία, Κατάρ, Ρουμανία, Ν. Αφρική, Σιγκαπούρη, Σιέρα Λεόνε, Ελβετία, Σλοβακία, ΗΠΑ, Ουζμπεκιστάν, Φινλανδία, Χιλή και Ελλάδα. Επιπλέον, εκπροσώπηση θα έχουν οι ηπειρωτικές συνομοσπονδίες γυμναστικής (Ασία, Αμερική, Ευρώπη), αλλά και η Οργανωτική Επιτροπή της Παγκόσμιας Γυμναστράδας που θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι στο Άμστερνταμ.

Διαβάστε επίσης: Μπαμ από Μπέο για τον τελικό του Κυπέλλου: «Ξεχάστε το Πανθεσσαλικό – Πως θα προστατέψω την πόλη;»

Τα έξοδα για τη φιλοξενία των συνέδρων και για την συμμετοχή τους στο Colloquium καλύπτονται εξολοκλήρου από τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής, ενώ το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, πέρα από τις ενημερωτικές ημερίδες, μία σειρά από επισκέψεις σε χώρους με ιστορικό, πολιτιστικό και αθλητικό ενδιαφέρον, όπως είναι το Παναθηναϊκό Στάδιο, στο οποίο θα γίνει μία ξεχωριστή περιήγηση των συνέδρων σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Επιπρόσθετα, πριν από την έναρξη των εργασιών του Colloquium θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα κατά το διήμερο 25-26 Μαρτίου 2023 η αντίστοιχη συνεδρίαση της Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους της FIG.

Η Τεχνική Επιτροπή Γυμναστικής για Όλους της Ε.Γ.Ο., υπό την επίβλεψη του Προέδρου της και Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Κώστα Πανταζή, έχει μεριμνήσει ώστε η εκδήλωση να στεφθεί από απόλυτη οργανωτική επιτυχία και να αποτελέσει εφαλτήριο για να εμπιστευθεί η FIG στη χώρα μας την τέλεση ακόμα περισσότερων και μεγαλύτερων διοργανώσεων γυμναστικής στο επόμενο διάστημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ