Σε πολύ ψηλές θέσεις στο ευρωπαϊκό R.L. των κατηγοριών U13 και U15  Αλεξούδης, Κιοσελόγλου, Κούτρα και Κοσμάς

Σε πολύ ψηλές θέσεις στο ευρωπαϊκό R.L. των κατηγοριών U13 και U15 Αλεξούδης, Κιοσελόγλου, Κούτρα και Κοσμάς

Η αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στα τουρνουά του νέου της θεσμού, των Europe Youth Series, ήταν ένα από τα κίνητρα για να επιλέξουν πολλοί Έλληνες διεθνείς να μετάσχουν πριν από λίγες ημέρες στο εναρκτήριο όπεν, στο Όσιγιεκ της Κροατίας.

Στις ευρωπαϊκές κατατάξεις της ETTU για τον Μάιο λοιπόν, στις ηλικιακές κατηγορίες Under 13 και Under 15, βλέπουν τώρα ν’ αποτυπώνονται και σε βαθμούς οι μεγάλες επιτυχίες τους κι αναμφίβολα αυτό είναι μία επιβράβευση, μία ώθηση για τη συνέχεια σε ταξίδια μάλιστα, που έχουν πολλά έξοδα για τους γονείς. Η βασική είδηση χαρακτηρίζεται και εντυπωσιακή, καθώς ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης, ο Γιάννης Κιοσελόγλου και ο Γιάννη Κούτρα βρέθηκαν μέσα στους πρώτους 25 της Ευρώπης!

Στο νούμερο 15 της κατηγορίας αθλητών έως 13 ετών εμφανίζεται ο Αλεξούδης, στο νούμερο 23 της ίδιας κατηγορίας ο Κιοσελόγλου και στο νούμερο 25 των αθλητών έως 15 ετών ο Κούτρα. Επίσης, ο Γιώργος Κοσμάς αναρριχήθηκε στο νούμερο 39 στους παίδες, ενώ αισθητή άνοδο στο ευρωπαϊκό Under 15 είχαν και οι δύο κορασίδες, που αγωνίστηκαν στο Όσιγιεκ, η Στέλλα Μαυροματάκη και η Γεωργία Σπανού και πλησίασαν την πρώτη 100άδα. Εξάλλου, στον ευρωπαϊκό πίνακα αθλητριών U21 και U19 ανέβηκε στις θέσεις 39 και 46 αντίστοιχα η Μαλαματένια Παπαδημητρίου, που τον προηγούμενο μήνα πήρε μέρος σε άλλες σημαντικές διοργανώσεις στη γηραιά ήπειρο.

Διαβάστε επίσης: «Στο στόχαστρο της Νάπολι ο Χουάνγκ»

Στο απλό του 1ου όπεν των Europe Youth Series ο Κούτρα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους παίδες, ο Κιοσελόγλου το χάλκινο μετάλλιο στους παμπαίδες, ο Αλεξούδης μπήκε στην 8άδα των παμπαίδων και ο Κοσμάς στη 16άδα των παίδων. Η Μαυροματάκη και η Σπανού είχαν αποκλειστεί από τα γκρουπ, όμως στα ματς της Β κατηγορίας στο Under 15 κατέλαβαν τη 2η και την 3η θέση αντίστοιχα, ενώ όλα τα παιδιά είχαν σημειώσει πολλές ατομικές νίκες στους αγώνες του ομαδικού (και θυμίζουμε και τις δύο διακρίσεις στο διπλό, που δεν υπολογίζονται για το ranking list, το χρυσό των Κιοσελόγλου/Αλεξούδη στο Under 13 και το χάλκινο των Μαυροματάκη/Σπανού στο Under 15).

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ETTU από τον Ιανουάριο, αυτοί οι «πειραματικοί», όπως τους έχει ονομάσει για το 2023, δικοί της πίνακες αξιολόγησης των μικρών ηλικιών, δεν θα μετρήσουν για τα seeding των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, που αφορούν στις κατηγορίες Under 13 και Under 15. Θα ληφθούν και φέτος υπόψη οι παγκόσμιοι πίνακες. Ωστόσο, μέσα στους στόχους της με τη δημιουργία της ευρωπαϊκής πλατφόρμας κατάταξης η ETTU είχε αναφέρει και το να αντιπροσωπεύει απόλυτα η βαθμολόγηση τα αποτελέσματα των αθλητών/τριών κάτω των 15 και κάτω των 13 ετών στο νέο Europe Youth Series, συνεπώς έχουν αξία οι υψηλές θέσεις των Ελλήνων διεθνών.

Πριν δούμε τις νέες θέσεις τους των παιδιών (σ.σ. αυτών που μετείχαν τον προηγούμενο μήνα σε αξιολογημένους αγώνες, γιατί είναι κι άλλα στην ευρωπαϊκή κατάταξη) να σημειώσουμε ότι οι επόμενες κατηγορίες στις νεαρές ηλικίες είναι με προέλευση από τον παγκόσμιο πίνακα αξιολόγησης. Επιπλέον, «πειραματικό» χαρακτηρίζει η ETTU και το αυτόνομο r.l. σε άνδρες και γυναίκες (μέσα στον Απρίλιο πάντως, δεν είχε αθλητής μας παρουσία σε αξιολογημένη διοργάνωση της μεγάλης κατηγορίας) και μέσα από αυτό υπολογίζει και τη μηνιαία κατάταξη στους Νέους άνδρες και τις Νέες γυναίκες (Under 21). Τέλος, επισημαίνουμε ότι οι προαναφερόμενοι διεθνείς μας από τις μικρές ηλικίες αγοριών βρίσκονται και στους εβδομαδιαίους παγκόσμιους πίνακες αξιολόγησης από συμμετοχές τους σε Youth Contender, όμως τα αποτελέσματα σε Europe Youth Series δεν τα υπολογίζει η ITTF -τουλάχιστον προς το παρόν.

Στην κατηγορία αθλητών Under 13:

Ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης πήγε στο νούμερο 15 της Ευρώπης «κερδίζοντας» 25 θέσεις (έχει 1628 βαθμούς)

Ο Γιάννης Κιοσελόγλου στο νούμερο 23 «κερδίζοντας» 68 θέσεις (1377,4 βαθμοί).

Στην κατηγορία αθλητών Under 15:

Ο Γιάννη Κούτρα πήγε τον Μάιο στο νούμερο 25 της ευρωπαϊκής κατάταξης με άνοδο 70 θέσεων (συγκεντρώνει 1579,4 βαθμούς).

Ο Γιώργος Κοσμάς στο νούμερο 39 με άνοδο 35 θέσεων (1215,1 βαθμοί).

Ο Αλεξούδης στο νούμερο 80 με βελτίωση 66 θέσεων (600,7 βαθμοί)

Ο Κιοσελόγλου στο νούμερο 88 με βελτίωση 163 θέσεων (555,5 βαθμοί).

Στην κατηγορία αθλητριών Under 15:

Η Στέλλα Μαυροματάκη μετακινήθηκε 105 θέσεις ψηλότερα και εμφανίζεται αυτόν τον μήνα στο νούμερο 110 (445,8 βαθμοί)

Η Γεωργία Σπανού πήγε 167 θέσεις ψηλότερα και είναι στο νούμερο 109 (376 βαθμοί)

Στην κατηγορία αθλητριών Under 19:

Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου, που μπήκε στο κυρίως ταμπλό του WTT Youth Contender του Βελγίου, βρίσκεται στο νούμερο 46 της Ευρώπης με 756 βαθμούς. Είχε άνοδο τριών θέσεων.

Στην κατηγορία αθλητριών Under 21:

H Παπαδημητρίου, που πήρε μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων γυναικών, στο Σεράγεβο και προκρίθηκε στο στάδιο 2 του απλού, εμφανίζεται στο νούμερο 39 από το 47 του προηγούμενου μήνα (313,8 βαθμοί)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ