Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Κράτησαν τον τίτλο στο διπλό μικτό οι Κινέζοι Βανγκ Τσουκίν/Σουν Γινγκσά

Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Κράτησαν τον τίτλο στο διπλό μικτό οι Κινέζοι Βανγκ Τσουκίν/Σουν Γινγκσά

Δεύτερος σερί παγκόσμιος τίτλος στο διπλό μικτό ανδρών-γυναικών για τον Βανγκ Τσουκίν και τη Σουν Γινγκσά.

Στο πλαίσιο της 7ης ημέρας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, που γίνεται στο Durban της Νότιας Αφρικής, το ζευγάρι από την Κίνα επανέλαβε σήμερα 26/05 την κορυφαία διοργάνωση του 2021 στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ήταν και ο τελικός μάλιστα, μία επανάληψη του 2021. Οι Βανγκ και Σουν κατέβαλλαν με 3-0 σετ τους Τομοκάζου Χαριμότο/Χίνα Χαγιάτα από την Ιαπωνία, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στις ΗΠΑ.

Το διπλό μικτό είναι το πρώτο αγώνισμα, που ολοκληρώθηκε στο Durban και η διοργάνωση τελειώνει μεθαύριο Κυριακή 28/05. Σήμερα Παρασκευή θα προκύψουν οι αθλητές και οι αθλήτριες, που θα μπουν στις 4άδες του απλού, ενώ στο διπλό ανδρών και το διπλό γυναικών είναι γνωστά τα ζευγάρια, τα οποία καλύπτουν τις θέσεις των μεταλλίων κι απλά στην πορεία της μέρας θα βγουν οι αντίπαλοι των σαββατιάτικων τελικών.

Διαβάστε επίσης: Νέλσον Ολιβέιρα: Στη λάθος ομάδα τη λάθος στιγμή (vids)

Το ταμπλό του διπλού μικτού είχε αρχίσει από τον γύρο των «64». Οι Βανγκ Τσουκίν/Σουν Γινγκσά ήταν 1ο φαβορί. Ο Τομοκάζου Χαριμότο και η Χίνα Χαγιάτα ήταν το νούμερο 2, προχώρησαν κι αυτοί εξαιρετικά από τη βάση του ταμπλό, μάλιστα στο διάβα τους απέκλεισαν και κινεζικό δίδυμο. Ωστόσο, στον τελικό φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο Βανγκ και η Σουν είχαν τις πιθανότητες με το μέρος τους. Συνδυασμός δεξιόχειρα με αριστερόχειρα και τα δύο ζευγάρια, οι Κινέζοι ήταν πολύ σταθεροί κι εφάρμοσαν πολύ καλή τακτική. Στο τελικό 3-0 πήραν και τα τρία σετ με διαφορά και χάρισαν το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την κυρίαρχη Κίνα σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα (11-6, 11-2, 11-7).

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Βονγκ Τσου Τινγκ/Ντου Χόι Κιμ από το Χονγκ Κονγκ και οι Λιν Σιντόνγκ/Μαν Κουάι από την Κίνα. Στους ημιτελικούς κάμφθηκαν με 3-2 σετ (κι αφού προηγήθηκαν 2-1) και 3-1 σετ αντίστοιχα από το κινεζικό και το ιαπωνικό ζευγάρι.

Στα αγωνίσματα του απλού οι βασικές ειδήσεις είναι:

1. Ότι μπήκαν στα προημιτελικά όλοι οι Κινέζοι. Από 5 σε άνδρες και γυναίκες, αλλά σήμερα αναγκαστικά θ’ αποκλειστεί τουλάχιστον ένας/μία, αφού υπάρχει ένας «εμφύλιος» προημιτελικός στις δύο κατηγορίες. Στους άνδρες είναι οι Φαν Ζεντόνγκ, Βανγκ Τσουκίν, Λιανγκ Τζικούν, Μα Λονγκ και Λιν Γκαογιουάν και στις γυναίκες οι Σουν Γινγκσά, Τσεν Μενγκ, Γουάνγκ Μανγιού Τσεν Σιντόνγκ και Βανγκ Γιντί.

2. Μεγάλες εκπλήξεις έχουν δημιουργήσει στους άνδρες ο Δανός Άντερς Λιντ και ο Αιγύπτιος Ομάρ Ασάρ μπαίνοντας στην 8άδα. Ο αριστερόχειρας Λιντ βάδισε σταχ χνάρια του αξεπέραστου Δανού Μίκαελ Μέιζ, που το 2005 είχε ατακτήσει και χάλκινο μετάλλιο, ενώ ο Ασάρ έγινε μόλις ο 2ος Αφρικανός στην ιστορία των Παγκοσμίων πρωταθλημάτων, που καταφέρνει να προχωρήσει τόσο πολύ. Στους άνδρες συμπληρώνει την 8άδα και εγείρει απαιτήσεις κόντρα στη Κίνα ο Ιάπωνας Τομοκάζου Χαριμότο.

3. Ότι μοναδική εκπρόσωπος της Ευρώπης στα προημιτελικά είναι η Χαν Γινγκ. Η σπουδαία αθλήτρια με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού, που είναι κινεζικής καταγωγής αλλά πολιτογραφημένη Γερμανίδα. Από τον γύρο των «128» προχώρησε με 4 νίκες 4-0 σετ! Οι Γιαπωνέζες Μίμα Ίτο και Χίνα Χαγιάτα επιζητούν τις εκπλήξεις κόντρα στις Κινέζες.

Στο διπλό γυναικών βρίσκονται στα ημιτελικά οι Κινέζες Σουν Γινγκσά/Γουάνγκ Μανγιού και Τσεν Μενγκ/Βανγκ Γιντί, οι Τζεόν Τζιχέ/Σιν Γιουμπίν από την Κορέα και οι Γιαπωνέζες Μίγιου Κιχάρα/Μίγιου Ναγκασάκι

Στο διπλό ανδρών είναι στις θέσεις των μεταλλίων οι Κινέζοι Βανγκ Τσουκίν/Φαν Ζεντόνγκ, οι Γερμανοί Πάτρικ Φρανζίσκα/Ντιμίτρι Οβτσάροφ, οι Κορεάτες Λιμ Γιονγκχούν/Γιανγκ Βουτζίν και οι επίσης Κορεάτες Λι Σανγκσού/Τσο Νταεσόνγκ. Οι νίκες των τελευταίων στους δύο αμέσως προηγούμενους γύρους σχετίζονται με την ευρωπαϊκή δύναμη. Απέκλεισαν τους δευτεραθλητές κόσμου του 2019 Οβίντιου Ιονέσκου/Αλβάρο Ρόμπλες (Ρουμανία/Ισπανία) και τους πρωταθλητές κόσμου του 2021 Ματίας Φαλκ/Κρίστιαν Κάρλσον (Σουηδία).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ