Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U13: Πρεμιέρα με Ουκρανία η Ελλάδα, διεκδικεί την πρόκριση στο επίπεδο Α

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U13: Πρεμιέρα με Ουκρανία η Ελλάδα, διεκδικεί την πρόκριση στο επίπεδο Α

Η ευρωπαϊκή επιτραπέζια αντισφαίριση γράφει νέα σελίδα από αύριο 14/06 στο Ζάγκρεμπ και η Ελλάδα όχι απλά θα είναι παρούσα, αλλά θα παλέψει για διακρίσεις με το δικό της ταλέντο στις μικρές ηλικίες.

Το 1ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 διεξάγεται στο Dom Sportova Zagreb στο διάστημα 14 με 18/06, συγκεντρώνει περίπου 160 αθλητές κι αθλήτριες από 33 χώρες και ακολουθεί το περσινό event-προάγγελο Europe Under 13 Challenge στην Πονγκόριτσα. Τρεις παμπαίδες και ισάριθμες παγκορασίδες εκπροσωπούν τη χώρα, βρίσκονται από το μεσημέρι της Τρίτης 13/06 στην κροατική πρωτεύουσα και με μία προπόνηση στον χώρο των αγώνων ολοκληρώνουν απόψε την προετοιμασία τους.

Είναι οι Γιάννης Κιοσελόγλου, Χριστίνα Τζενίδη, Κωνσταντίνος Αλεξούδης, Άννα-Φανουρία Μήτκα, Δημήτρης Γεωργαλλίδης και Δέσποινα Δημητρίου. υπεύθυνους προπονητές Λευτέρη Τσόκανο, Τάκη Τσαρσιταλίδη και τον συνοδό-κόουτς του Αλεξούδη, Μανώλη Αλαρούπι. Τα ελληνικά χρώματα θα μετάσχουν σε όλα τα αγωνίσματα, στο ομαδικό (που γίνεται με μικτές ομάδες), το απλό και το διπλό μικτό και κάνουν την αρχή ως αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Δίνουν την Τετάρτη όλα τα ματς της 1ης φάσης του ομαδικού, κάνουν πρεμιέρα στο 6ο γκρουπ κόντρα στην επικεφαλής Ουκρανία (12:00) και συναντούν αργότερα τη Ρουμανία και την Εσθονία.

Διαβάστε επίσης: Αγκιμπού, η δεύτερη ευκαιρία…

Το European Under 13 Championships διοργανώνει η Κροατική Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (CTTA) υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (ETTU). Στα Hall 2 και 3 του ξακουστού στο άθλημα γυμναστηρίου και σε 16 τραπέζια θα γίνουν οι αγώνες, μία τρίτη αίθουσα με 12 τραπέζια χρησιμοποιείται για την προπόνηση. Στο ομαδικό παίρνουν μέρος 28 χώρες κι έχουν χωριστεί σε 7 γκρουπ των 4ων. Στο απλό πρόκειται ν’ αγωνιστούν 83 αθλητές από 33 χώρες και 77 αθλήτριες από 30 χώρες. Μέσα από αυτές τις συμμετοχές προκύπτουν και τα ζευγάρια του μικτού. Όλες οι μεγάλες δυνάμεις της ηπείρου είναι παρούσες (και η Γαλλία, που δεν αγωνίστηκε πέρσι στο Μαυροβούνιο), στοιχείο που μαρτυρά τη σημαντική ανταπόκριση στο νέο event της ETTU και το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Στο ομαδικό οι δύο πρώτες χώρες από το κάθε γκρουπ θα προκριθούν στο επόμενο στάδιο του επιπέδου Α, ενώ οι 2 επόμενες θα συνεχίσουν στο επίπεδο Β. Άλλοι δηλαδή, θα συνεχίσουν για τις θέσεις 1-14 και τα μετάλλια, άλλοι για τις θέσεις 15-28 σε ματς κατάταξης. Για όλους το στάδιο 2 θα έχει ξανά γκρουπ και το στάδιο 3 μόνο χιαστί παιχνίδια για τις τελικές θέσεις (1-4, 5-8, 9-12 κοκ).

Δύο αγόρια και δύο κορίτσια συνθέτουν την κάθε εθνική ομάδα. Στα στάδια 1 και 2 το σύστημα διεξαγωγής των ομαδικών αγώνων έχει πρώτα το μικτό και μετά 4 ατομικές αναμετρήσεις, όπου υπάρχει από 1 ματς για κάθε παιδί. Συνεπώς, κάθε συνάντηση μπορεί να λήξει 3-2 ή 4-1 ή 5-0 και υπάρχει διαφορετική βαθμολόγηση για κάθε σκορ. Στα νοκ άουτ αντίθετα, οι αγώνες θα κρίνονται όταν μία ομάδα φτάνει πρώτη στις 3 επί μέρους νίκες. Το απλό αγοριών και το απλό κοριτσιών έχουν γκρουπ αρχικά και ταμπλό στη συνέχεια (επίσης με επίπεδο Α και επίπεδο Β το στάδιο 2), το διπλό μικτό νοκ άουτ ματς από την αρχή και όλοι οι ατομικοί αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίζονται με το σύστημα του καλύτερου των 5 σετ.

Το πρόγραμμα των αγώνων της εθνικής μας ομάδας σε ώρες Ελλάδας (είμαστε μία ώρα μπροστά από την Κροατία):

Τετάρτη 14/06:

Στις 12:00 Ουκρανία-Ελλάδα Τραπέζι 2

Στις 16:00 Ελλάδα-Εσθονία             Τραπέζι 5

Στις 20:00 Ελλάδα-Ρουμανία           Τραπέζι 4

Αύριο αρχίζει και τελειώνει το 1ο στάδιο των γκρουπ στο ομαδικό. Την Πέμπτη 15/06 διεξάγεται το 2ο. Την Παρασκευή 16/06 θ’ αρχίσουν τα γκρουπ του απλού και θα ολοκληρωθεί το ομαδικό με το 3ο στάδιο. Τα Σάββατο 17/06 θα μπει στο πρόγραμμα και το διπλό μικτό και την τελευταία μέρα θα γίνουν οι 3 τελικοί στα ατομικά αγωνίσματα. Οι κληρώσεις για το απλό και το διπλό μικτό θα διενεργηθούν το μεσημέρι της Πέμπτης 15/06 και τα seeding θα υπολογιστούν από τους τελευταίους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης σε παμπαίδες και παγκορασίδες.

* Ο Κιοσελόγλου ήταν και πέρσι, στα 12 χρόνια του, στη διοργάνωση-προθάλαμο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το Europe Under 13 Challenge, ενώ έχει ήδη αρκετές παραστάσεις από διεθνή τουρνουά. Ο Αλεξούδης έχει από το 2022 εμπειρίες σε Youth Contender και άλλες διεθνείς εκδηλώσεις, ενώ ο Γεωργαλλίδης είχε αγωνιστεί φέτος σε όπεν στην Αυστρία. Ο Κιοσελόγλου και ο Αλεξούδης είναι αξιολογημένοι στην παγκόσμια κατάταξη. Τα κορίτσια αντίθετα, θα πάρουν τις πρώτες εικόνες από αγώνες στο εξωτερικό, όπως και βαθμούς για τον ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης.

* Τα πρώτα φαβορί του ομαδικού και επικεφαλής των αντίστοιχων γκρουπ είναι κατά σειρά η Ιταλία, η Τσεχία, η Πολωνία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ουκρανία και η Τουρκία.

To 2022, στο Europe Under 13 Challenge, η Ρουμανία, αντίπαλος της εθνικής μας, είχε κατακτήσει την 3η θέση. Στην ίδια διοργάνωση η Ουκρανία, επικεφαλής τώρα στο 6ο γκρουπ, ήταν νικήτρια στο επίπεδο Β (13η θέση). Η Ελλάδα είχε πάρει τη 15η θέση.

* Κληρώσεις, αποτελέσματα και συμμετοχές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρίσκουν στη σχετική σελίδα της ETTU στο λινκ https://www.ettu.org/en/events/european-under-13-championships/draws—results/.

* Εκτός απροόπτου η ETTU θα διαθέσει επίσης live streaming και live scoring, ωστόσο μέχρι την ώρα σύνταξής του κειμένου δεν υπήρχε σχετική αναφορά στην ιστοσελίδα της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ