Στην Τσεχία η Μπουρνιά για το Para Open της Οστράβα

Στην Τσεχία η Μπουρνιά για το Para Open της Οστράβα

Οι «εξορμήσεις» της Ευανθίας-Ειρήνης Μπουρνιά στο εξωτερικό για διακρίσεις, καλά αγωνιστικά τεστ και βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη, συνεχίζονται στην Τσεχία.

Οι «εξορμήσεις» της Ευανθίας-Ειρήνης Μπουρνιά στο εξωτερικό για διακρίσεις, καλά αγωνιστικά τεστ και βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη, συνεχίζονται στην Τσεχία. Η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, στα άτομα με αναπηρίες, αναχώρησε σήμερα 21/06 με τελικό προορισμό την Οστράβα, όπου θα πάρει μέρος στο ITTF Fa20 Czech Para Open 2023 της Τσεχίας. Διεξάγεται από αύριο Πέμπτη 22 μέχρι το Σάββατο 24/06 και η νεαρή διεθνής παίρνει μέρος στην κλάση 1 των γυναικών με στόχο να δώσει ιδανική συνέχεια στο πρόσφατο χρυσό μετάλλιο στο αντίστοιχο event της Ιορδανίας. Στο πλευρό της Μπουρνιά θα είναι σε ένα ακόμα τουρνουά η προπονήτριά της Ελευθερία Νταουντάκη, η οποία πρόσφατα ανανέωσε και τη συνεργασία της με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες.

To Czech Para Championships είναι καθιερωμένη διοργάνωση, που έχει προσελκύσει κι άλλη φορά Έλληνες αθλητές. Περιλαμβάνει όλα τα ατομικά αγωνίσματα, απλά στη λίστα της διεθνούς ομοσπονδίας η Μπουρνιά εμφανίζεται χωρίς παρτενέρ στα διπλά και πιθανότατα θ’ αγωνιστεί μόνο στο απλό και σε αυτό το τουρνουά. Να σημειωθεί με την ευκαιρία ότι η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή επέλεξε πριν από λίγες ημέρες την Ευανθία Μπουρνιά ως υποψήφια για το βραβείο της «Καλύτερης Ανερχόμενης Αθλήτριας 2023» στη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή και απέστειλε τη σχετική υποψηφιότητα.

Διαβάστε επίσης: Αντίστροφη μέτρηση για τις νέες φανέλες στον Ολυμπιακό!

Η IPC κάθε χρόνο απονέμει βραβεία σε αθλητές, αθλήτριες, προπονητές, αλλά και σε προπονητές και φορείς, που έχουν συμβάλει στην προβολή, προώθηση και υποστήριξη του Παραολυμπιακού Κινήματος σε εθνικό ή και διεθνές επίπεδο. Για την Μπουρνιά, που τον Νοέμβριο του 2022, στα 16 της χρόνια πήρε την 3η θέση στον κόσμο και με βάση τα σημερινά δεδομένα ανεβαίνει στο νούμερο 3 της διεθνούς κατάταξης στην κλάση 1, αυτή η εξέλιξη αποτελεί ένα ακόμα σημάδι για τη σημαντική αγωνιστική της πρόοδο και την αναγνώριση της αξίας στην παγκόσμια σκηνή των Α.Με.Α..

Τέλος, να αναφερθεί ότι Competition Manager στην Τσεχία σε μία ακόμα διοργάνωση της ITTF Para TT είναι ο Γιώργος Σεληνιωτάκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ