Στρασβούργο: Ολοκλήρωσε το Eurotalents camp U13 της ETTU ο Αλεξούδης και αρχίζει την προσπάθειά του στο Euro Mini Champs

Στρασβούργο: Ολοκλήρωσε το Eurotalents camp U13 της ETTU ο Αλεξούδης και αρχίζει την προσπάθειά του στο Euro Mini Champs

Στη Γαλλία συνεχίζει τις δυνατές προπονητικές εμπειρίες, αλλά και τις μεγάλες αγωνιστικές προκλήσεις ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης...

Στη Γαλλία συνεχίζει τις δυνατές προπονητικές εμπειρίες, αλλά και τις μεγάλες αγωνιστικές προκλήσεις ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης. Ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού παμπαίδων βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στην Αλσατία για διπλό σκοπό. Αρχικά πήρε μέρος στο προπονητικό καμπ επιλέκτων έως 13 ετών (το επονομαζόμενο Eurotalents Development Camp II U-13), το οποίο διοργάνωσε η Γαλλική Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (FFTT) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (ETTU) από τις 19 έως τις 24 Αυγούστου στo Κρεπς, στο Στρασβούργο.

Έχοντας δουλέψει μαζί με εξαιρετικούς αθλητές από την Ευρώπη, αλλά και την Ιαπωνία, μετακινείται σε άλλη πόλη της ίδιας περιοχής και συγκεκριμένα στο Σιλτιγχάιμ για να μετάσχει από αύριο Παρασκευή 25/08 στο Euro Mini Champs U11 και U13. Η καθιερωμένη πανευρωπαϊκής εμβέλειας διοργάνωση παμπαίδων-παγκορασίδων, που είχε διακοπεί μόνο δύο χρόνια λόγω του κορωνοϊού, θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 27/08 και ο αθλητής του ΓΣ Φιλία Ορεστιάδας θα τεστάρει εκεί την αγωνιστική του κατάσταση για δεύτερη σερί σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Χαμός με Παυλίδη και Βλαχοδήμο: Χρυσάφι στα πόδια τους!

Στο Κρεπς αρχικά, στη συγκέντρωση προετοιμασίας, βρέθηκαν 17 κορίτσια και 18 αγόρια. Ουσιαστικά επρόκειτο για το τοπ 20 της Ευρώπης σε παμπαίδες και παγκορασίδες με ελάχιστες απουσίες και ο Αλεξούδης θυμίζουμε είναι τον Αύγουστο στο νούμερο 12 της κατάταξης της ETTU. Επιπλέον, στο καμπ συμμετείχε η εθνική ομάδα U12 της Ιαπωνίας (2 αγόρια, 2 κορίτσια μαζί με 2 προπονητές), καθώς αμέσως μετά αγωνίζεται και στο Euro Mini Champs, όπως το έχουν κανονίσει, κατ’ εξαίρεση, οι Γάλλοι τα τελευταία χρόνια. Head Coach ήταν ο Γάλλος Στεφά Ουκλιέ. Assistant Coach ανέλαβε ο συμπατριώτης του Νικολά Μετερό και υπεύθυνος φυσικής κατάστασης ο Ρεμί Μπετελού.

«ΚΑΜΠ ΥΨΗΛΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ»

Στην τεχνική καθοδήγηση του αριστερόχειρα διεθνή μας στη Γαλλία είναι και φέτος ο Μανώλης Αλαρούπι: «Ήταν πραγματικά μοναδική η εμπειρία στο Κρεπς για τον Κωνσταντίνο, αφού βρέθηκε σε καμπ με τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης και την εθνική Ιαπωνίας U12. Σχεδόν όλοι οι αθλητές, που συμμετείχαν στην προετοιμασία, είναι πρωταθλητές στις χώρες τους, γι’ αυτό και οι απαιτήσεις των προπονητών ήταν υψηλές. Σίγουρα ο Κωνσταντίνος αξίζει να βρίσκεται εδώ, αφού είναι στο νούμερο 12 της Ευρώπης στην κατηγορία του, αλλά δεν επαναπαύτηκε με αυτό κι έδωσε σε κάθε προπόνηση το εκατό τοις εκατό για να βελτιωθεί όσο περισσότερο γίνεται», δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ο Αλαρούπι και πρόσθεσε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ιαπωνική αποστολή και το πρόγραμμα του καμπ: «Από τους Ιάπωνες ξεχωρίζουν ο Ono Soma νούμερο 1 της χώρας και πρωταθλητής σε αρκετά Youth Contender και η Miku Matsushima η οποία είναι 10 χρονών και βρίσκεται στην κορυφή του ranking list της Ιαπωνίας στο U12. Κάθε μέρα πριν το πρωινό κάναμε μισή ώρα γυμναστική με γυμναστή εξειδικευμένο στο πινγκ πονγκ και μετά το πρόγραμμα είχε τρίωρες διπλές προπονήσεις».

Για το Euro Mini Champs, που περιλαμβάνει μόνο το αγώνισμα του απλού, ο νεαρός προπονητής επισήμανε: «Όσον αφορά τους αγώνες, ξέρουμε ήδη ότι έχουν πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας με πάρα πολλές αναμετρήσεις και γίνονται ακόμα πιο δύσκολοι με τη συμμετοχή των αθλητών της Ιαπωνίας, οι οποίοι έχουν κατακτήσει και αρκετά Youth Contender. Ο Κωνσταντίνος είχε αγωνιστεί και πέρσι εδώ, οπότε ο στόχος είναι πρώτα από όλα να παίζει καλά και μετά να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα». Η απήχηση του γαλλικού τουρνουά είναι μεγάλη και φέτος κι αρκεί να σημειωθεί ότι στα αγόρια U13 (γεννημένα το 2010 και το 2011), όπου θ’ αγωνιστεί και ο Αλεξούδης, οι συμμετοχές είναι 127 από 29 χώρες, μαζί και η Γαλλία, η οποία δεν παρατάσσει μόνο διεθνείς, αλλά και εκπροσώπους Περιφερειών και σωματείων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ