Κενυάτης μαραθωνοδρόμος τιμωρήθηκε με 10ετή αποκλεισμό λόγω ντόπινγκ!

Κενυάτης μαραθωνοδρόμος τιμωρήθηκε με 10ετή αποκλεισμό λόγω ντόπινγκ!

Σοκ στον στίβο με τον Κενυάτη μαραθωνοδρόμο, Τίτους Εκίρου.

Ο Κενυάτης μαραθωνοδρόμος, Τίτους Εκίρου, αποκλείστηκε για 10 χρόνια, όπως ανακοίνωσε σήμερα (16/10) η Athletics Integrity Unit (AIU), τόσο για ντόπινγκ όσο και για παραποίηση σε μια υπόθεση που αφορούσε συμπαιγνία με υψηλόβαθμο γιατρό σε νοσοκομείο της Κένυας.

Ένα από τα θετικά τεστ του, για ακετονίδιο της τριαμκινολόνης, διαπιστώθηκε στον Μαραθώνιο του Μιλάνου τον Μάιο του 2021, τον οποίο κέρδισε σε χρόνο δύο ωρών, δύο λεπτών και 57 δευτερολέπτων, που θα τον κατέτασσε αυτήν τη στιγμή τον έβδομο ταχύτερο αθλητή Μαραθωνίου όλων των εποχών.

Διαβάστε επίσης: Ντιέγκο Μαρτίνεθ: Οι πρώτες εκατό μέρες του, στον Ολυμπιακό

Η απαγόρευση έρχεται μετά από έρευνα που διαπίστωσε ότι ο 31χρονος εμπόδισε την έρευνα της AIU χρησιμοποιώντας ψευδείς πληροφορίες και τεκμηρίωση. Ο αποκλεισμός του ισχύει από την ημερομηνία της προσωρινής του αναστολής στις 28 Ιουνίου 2022 έως τις 27 Ιουνίου 2032. Τα αποτελέσματά του στις 16 Μαΐου 2021 και μετά έχουν διαγραφεί και πρέπει να χάσει όλα τα έπαθλα και τα χρήματα των αγώνων.

Ο Εκίρου βρέθηκε επίσης θετικός μετά τη νίκη του στον Μαραθώνιο του Άμπου Ντάμπι στις 26 Νοεμβρίου για την πεθιδίνη και τον δείκτη της νορπεθιδίνης. Μια έρευνα έδειξε ότι ο Εκίρου έλαβε ενέσεις απαγορευμένων ουσιών κατά τη διάρκεια επισκέψεων στο νοσοκομείο χωρίς έγγραφα.

«Για τους αθλητές που εμπλέκονται στο ντόπινγκ και το περιβάλλον που τους βοηθά, υπάρχει ένα ισχυρό μήνυμα από αυτή την υπόθεση, δεν μπορούν πουθενά να κρυφτούν», δήλωσε ο πρόεδρος της AIU, Ντέιβιντ Χάουμαν. Ο Εκίρου κέρδισε τουλάχιστον 10 Μαραθώνιους ή ημιμαραθώνιους μεταξύ 2017 και 2021.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ