Ασιατικοί αγώνες: Κριτής στην Κίνα τραυματίστηκε μετά από… ρίψη σφύρας

Ασιατικοί αγώνες: Κριτής στην Κίνα τραυματίστηκε μετά από… ρίψη σφύρας

Ο κριτής διαγνώστηκε με ανοιχτό κάταγμα κνήμης

Τον σοβαρό τραυματισμό ενός κριτή προκάλεσε άθελά του ο σφυροβόλος Αλί Ζανκάουι από το Κουβέιτ όταν κατά τη διάρκεια των Ασιατικών Αγώνων στην Κίνα η σφύρα αντί να φύγει ευθεία του έφυγε στο πλάι.

Το ατύχημα συνέβη το Σάββατο κατά τη διάρκεια του τελικού της σφύρας ανδρών στο κατάμεστο Ολυμπιακό στάδιο της Hangzhou στην ανατολική Κίνα.

Ο αθλητής χρησιμοποίησε τα χέρια του για να σφίξει το πόδι του Κινέζου κριτή προκειμένου να σταματήσει την αιμορραγία

Σε βίντεο φαίνεται ο αθλητής, να πραγματοποιεί τη ρίψη του, όμως η σφύρα αντί να κατευθυνθεί στον αγωνιστικό χώρο, έφυγε πλάγια και χαμηλά προς τα δεξιά, χτυπώντας στο πόδι του κριτή που άρχισε να αιμορραγεί. Ο κριτής, ο 62χρονος Huang Qinhua, έκανε μια γκριμάτσα και ταλαντεύτηκε ζαλισμένος καθώς ο Ζανκάουι έσπευσε στο πλάι του. Όπως φαίνεται στο βίντεο ο αθλητής χρησιμοποίησε τα χέρια του για να σφίξει το πόδι του Κινέζου κριτή προκειμένου να σταματήσει την αιμορραγία.

Δείτε το βίντεο

«Ο κριτής έφτασε στο νοσοκομείο στις 20:15 και διαγνώστηκε με ανοιχτό κάταγμα κνήμης» ανακοίνωσε εκπρόσωπος της διοργάνωσης προσθέτοντας ότι «οι ζωτικές ενδείξεις του είναι σταθερές».

Όπως σημειώνει ο Guardian οι κριτές στο αγώνισμα της σφυροβολίας βρίσκονται αρκετά μακριά από το δίχτυ προστασίας γύρω από τη βαλβίδα. Ωστόσο λόγω της ταχύτητας και της ισχύς από τη ρίψη της βάρους 7,26 κιλών σφύρας, το δίχτυ το μόνο που έκανε ήταν να «κόψει» λίγο την «πτήση» της σφύρας χωρίς να μπορεί να την σταματήσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ