Απόφαση-σταθμός στην Αυστραλία: Ομάδα καταδικάστηκε να πληρώσει αποζημίωση για υπόθεση παιδεραστίας

Απόφαση-σταθμός στην Αυστραλία: Ομάδα καταδικάστηκε να πληρώσει αποζημίωση για υπόθεση παιδεραστίας

Ομάδα του αυστραλιανού ποδοσφαίρου (AFL), καταδικάστηκε να πληρώσει αποζημίωση για υπόθεση παιδεραστίας.

Η ομάδα του αυστραλιανού ποδοσφαίρου (AFL), Γουέστερν Μπούλντογκς καταδικάστηκε να πληρώσει 5,55 εκατομμύρια ευρώ, τη μεγαλύτερη αποζημίωση στην ιστορία για υπόθεση παιδεραστίας, αφού κρίθηκε ότι δεν εγγυήθηκε την προστασία του θύματος, το οποίο κακοποιήθηκε από τον προπονητή.

Πρόκειται για την πρώτη ομάδα στη χώρα που καταδικάστηκε επειδή δεν έλαβε αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία των θυμάτων κακοποίησης, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα της Βραζιλίας «O’Globo», σε σχετικό της δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης: Η πολύτιμη «λονδρέζικη» συλλογή του Ντανιέλ Ποντένσε- Γιατί ο Πορτογάλος μόλις επέστρεψε στην πόλη του; (vids)

Οι έξι ένορκοι της δίκης στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βικτώριας, αποφάνθηκαν ότι υπήρξε αμέλεια από την πλευρά του συλλόγου, όταν το 1984 ο Άνταμ Κνιλ κακοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του συλλόγου από τον προπονητή του, Κρέαμ Χομπς. Η βία ήταν επαναλαμβανόμενη και, σύμφωνα με τον Κνιλ, διήρκεσε μέχρι το 1990.

Το θύμα, τώρα 51 ετών, κατήγγειλε τον προπονητή στην αστυνομία της Μελβούρνης το 1993, αλλά η υπόθεση έκλεισε μόλις το 2023, 20 χρόνια αργότερα. Ο προπονητής κατέληξε να συλληφθεί, μαζί με έναν άλλο άνδρα, κατηγορούμενο για συμμετοχή σε δίκτυο που κανόνιζε την κακοποίηση ανήλικων θυμάτων από άλλους παιδεραστές.
Ο Χομπς μάλιστα ομολόγησε ότι ήταν ένοχος, αλλά οι Γουέστερν Μπουλντόγκς διατήρησαν τη θέση ότι αγνοούσαν τελείως το έγκλημα.

Σε ανακοίνωσή του, ο σύλλογος ανέφερε ότι πιστεύει ότι δεν παραβίασε κανένα καθήκον προς τον τότε αθλητή, παρά την αντίθετη απόφαση των ενόρκων, και ότι η ομάδα θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης:

«Η κακοποίηση του κ. Κνιλ αποτέλεσε αντικείμενο ποινικής έρευνας από την αστυνομία της Βικτώριας και τις αρμόδιες αρχές στις αρχές της δεκαετίας του 1990, με αποτέλεσμα την απαγγελία ορισμένων κατηγοριών, την επικύρωση μιας ποινικής καταδίκης και την επακόλουθη έκτιση της ποινής από το δράστη. Η ομάδα επαναλαμβάνει τη λύπη της για τα δεινά που υπέστη ο κ. Κνιλ εκείνη την εποχή και αναγνωρίζει τον πόνο που συνεχίζει να κουβαλά ως αποτέλεσμα του τραύματος που υπέστη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ