Γαλλικές Άλπεις και Σολτ Λέικ υποψήφια για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2030 και 2034

Γαλλικές Άλπεις και Σολτ Λέικ υποψήφια για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2030 και 2034

Γαλλικές Άλπεις και Σολτ Λέικ προσκλήθηκαν σε διάλογο για να αναλάβουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2030 και 2034.

Οι Γαλλικές Άλπεις και το Σολτ Λέικ προσκλήθηκαν σήμερα (30/11) σε αντίστοιχους «προνομιακούς διαλόγους» για να φιλοξενήσουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες 2030 και 2034.

Χθες (29/11) η ΔΟΕ επιβεβαίωσε ότι αποδέχθηκε μόνο την υποψηφιότητα των Γαλλικών Άλπεων για τη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων το 2030 και του Σολτ Λέικ Σίτι για το 2034, αναζητώντας τη διπλή κατανομή των διοργανώσεων.

Διαβάστε επίσης: Τεράστια καινοτομία στο ποδόσφαιρο – Τι αναφέρει η «Equipe» (Pic)

Η Γαλλία, η οποία θα διοργανώσει τους θερινούς Ολυμπιακούς-Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 το επόμενο έτος, φιλοξένησε για τελευταία φορά τους Χειμερινούς Αγώνες το 1992 στο Αλμπερβίλ.

Η Ελβετία και η Σουηδία είχαν επίσης εκφράσει ενδιαφέρον για τη διοργάνωση των Αγώνων του 2030. Το Σολτ Λέικ ήταν οικοδεσπότης των Χειμερινών Αγώνων του 2002.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί τον Ιούλιο του 2024, στην 142η σύνοδο της ΔΟΕ στο Παρίσι.

«Μετά από σύσταση της μελλοντικής επιτροπής υποδοχής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ κάλεσε σήμερα τη Γαλλική Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή (CNOSF) και την Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ (USOPC), σε προνοιακούς διαλόγους» για τη φιλοξενία των Χειμερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων 2030 στις Γαλλικές Άλπεις και της διοργάνωσης του 2034 στο Σολτ Λέικ Σίτι-Γιούτα.

Η ΔΟΕ θα ξεκινήσει τώρα πιο λεπτομερείς συζητήσεις με τους προτιμώμενους οικοδεσπότες, υπό την ηγεσία των εθνικών Ολυμπιακών επιτροπών τους, με στόχο την επιβράβευση και των δύο στην 142η Σύνοδο της ΔΟΕ τον Ιούλιο στο Παρίσι», ανέφερε η ανακοίνωση της ΔΟΕ σημειώνοντας ότι «η αρχή μιας πιθανής διπλής κατανομής των Χειμερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων 2030 και 2034 εγκρίθηκε από την 141η Σύνοδο της ΔΟΕ στη Βομβάη της Ινδίας, τον Οκτώβριο.

Αυτή η απόφαση, η οποία είχε την πλήρη υποστήριξη των Προέδρων των Διεθνών Ομοσπονδιών Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, ελήφθη για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των Χειμερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ