Πλησιάζουν οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι στους Ολυμπιακούς του Παρισιού

Πλησιάζουν οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι στους Ολυμπιακούς του Παρισιού

Η Τέρχο πιέζει να επισπευσθούν οι αποφάσεις, κάτι που θα «εκτιμήσουν οι αθλητές καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού πλησιάζουν γρήγορα».

Ανοίγει ο δρόμος για τη συμμετοχή των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού μετά την παρέμβαση εκπροσώπων των διεθνών ομοσπονδιών θερινών αθλημάτων προς τη ΔΟΕ για να επισπεύσει τις διαδικασίες.

Εκπρόσωποι των διεθνών ομοσπονδιών και των εθνικών ολυμπιακών επιτροπών ζήτησαν την εισδοχή «το συντομότερο δυνατό» Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες υπό καθεστώς ουδετερότητας, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της 12ης Ολυμπιακής Συνόδου Κορυφής.

Διαβάστε επίσης: ΘΥΡΑ 7: «Πάμε για μια καινούργια αρχή όλοι οι Ολυμπιακοί ενωμένοι» (pic)

Οι συζητήσεις έγιναν κεκλεισμένων των θυρών στην έδρα της ΔΟΕ στη Λωζάνη και το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. H πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών της ΔΟΕ, Φινλανδή Εμα Τέρχο «εξέφρασε επίσης την έγκρισή της για το συγκεκριμένο αίτημα», διευκρινίζοντας πως «συνολικά, η συντριπτική πλειοψηφία των αθλητών δεν πρέπει να τιμωρούνται για τις πράξεις των κυβερνήσεων τους».

Η Τέρχο πιέζει να επισπευσθούν οι αποφάσεις, κάτι που θα «εκτιμήσουν οι αθλητές καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού πλησιάζουν γρήγορα».

Η ΔΟΕ επανέλαβε τη θέση της πως η απόφαση θα ληφθεί στην κατάλληλη στιγμή ενώ περιορίστηκε να επιβεβαιώσει πως η συμμετοχή των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών θα πραγματοποιηθεί μόνο υπό αυστηρές προϋποθέσεις όπως ουδέτερη σημαία, χωρίς τα ομαδικά αθλήματα και χωρίς να συμμετέχουν ενεργά στη σύγκρουση με την Ουκρανία.

«Ούτε το σύστημα πρόκρισης (για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού) που σχεδιάστηκε από τις διεθνείς ομοσπονδίες, ούτε ο αριθμός των θέσεων που διατίθενται για κάθε άθλημα θα τροποποιηθούν για τους ουδέτερους αθλητές που κατέχουν ρωσική ή λευκορωσικό διαβατήριο», διευκρίνισε η ΔΟΕ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ