Στη μάχη της Ολυμπιακής πρόκρισης ο Κυνηγάκης, ξεκίνημα με Γαλλία για την εθνική πόλο γυναικών

Στη μάχη της Ολυμπιακής πρόκρισης ο Κυνηγάκης, ξεκίνημα με Γαλλία για την εθνική πόλο γυναικών

Γεμάτο και το σημερινό πρόγραμμα για την ελληνική αποστολή στην 3η ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου της Ντόχα.

Το εισιτήριο για το Παρίσι και τη δεύτερη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, θα επιδιώξει να εξασφαλίσει ο Αλκης Κυνηγάκης, που συμμετέχει σήμερα (4/2, 09:30) στον αγώνα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, κατά την 3η ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου της Ντόχα.

Ο Ελληνας κολυμβητής, που ήταν πέμπτος στο Τόκιο και έκτος στο ίδιο αγώνισμα στο περσινό Παγκόσμιο της Φουκουόκα, χρειάζεται να κάνει μία καλή κούρσα και να μείνει κοντά στα μεγάλα ονόματα του open water, ώστε να διασφαλίσει το πολυπόθητο εισιτήριο. Συνολικά 18 αθλητές θα προκριθούν από τη Ντόχα για το Παρίσι, με τις πέντε θέσεις να είναι ηπειρωτικές (δίνονται δηλαδή στον αθλητή που δεν έχει τερματίσει σε θέση πρόκρισης, αλλά είναι ο καλύτερος από κάθε ήπειρο, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα του δεν έχει πάρει άλλη πρόκριση).

Στον αγώνα των 10χλμ. θα μετάσχει επίσης ο Αστέριος Δαλδόγιαννης, ο οποίος πέρυσι ήταν 25ος στο αντίστοιχο αγώνισμα. Οπως προαναφέρθηκε, μετέχουν σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα, με εξαίρεση τον Ιταλό παγκόσμιο πρωταθλητή του 2022 (και «χάλκινο» Ολυμπιονίκη στο Τόκιο) Γκρεγκόριο Παλτρινιέρι. Παρόντες στη Ντόχα είναι, μεταξύ άλλων, ο Γερμανός κάτοχος του τίτλου και Ολυμπιονίκης Φλόριαν Βέλμπροκ, ο Ούγγρος Κριστόφ Ρασόφσκι, ο Ιταλός Ντομένικο Ατσερέντζα, οι Γάλλοι Μαρκ-Αντουάν Ολιβιέ και Λόγκαν Φοντέν και ο Γερμανός Ολιβερ Κλέμετ.

Μόλις τρεις εβδομάδες μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν, που της χάρισε και το εισιτήριο για το Παρίσι, η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών μπαίνει στη μάχη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, με λιγότερο άγχος και περισσότερο ενθουσιασμό. Πρώτος αντίπαλος της ελληνικής ομάδας στον Β΄ όμιλο, σήμερα στις 11 το πρωί, θα είναι η Γαλλία του Τεό Λοράντου, την οποία αντιμετώπισε και νίκησε (15-7) στον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οσο κι αν έχουν κάνει βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια, ενόψει της συμμετοχής τους στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, οι «τρικολόρ» υστερούν σε δυναμικότητα έναντι των παραδοσιακών δυνάμεων του παγκόσμιου πόλο και δεν μπορούν να απειλήσουν τη «γαλανόλευκη», εφόσον αυτή φτάσει στα συνήθη στάνταρ απόδοσης. Η Αλεξία Καμμένου, πάντως, εφιστά την προσοχή στις παίκτριές της, καθώς οι πρεμιέρες συχνά κρύβουν παγίδες.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (εκ των οποίων οι δύο στη διοργάνωση του 2022, στη Βουδαπέστη), με την εθνική να μετράει ισάριθμες εύκολες νίκες.

Να σημειωθεί ότι η πρεμιέρα του γυναικείου τουρνουά υδατοσφαίρισης στη Ντόχα περιλαμβάνει ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι, καθώς η πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης Ολλανδία αντιμετωπίζει τη «χρυσή» Ολυμπιονίκη ομάδα των ΗΠΑ.

Η διαδρομή της εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης προς τους Ολυμπιακούς του Παρισιού φτάνει στο πρώτο… check point σήμερα, με τον τελικό του ακροβατικού (13:00). Η ελληνική οκτάδα, που στον προκριματικό κατέλαβε την έβδομη θέση, θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, σε σχέση με τις άλλες χώρες που διεκδικούν τα πέντε τελευταία Ολυμπιακά εισιτήρια. Υπενθυμίζεται ότι αυτά θα διανεμηθούν με βάση το άθροισμα της βαθμολογίας σε ακροβατικό πρόγραμμα, ελεύθερο ομαδικό και τεχνικό ομαδικό.

Νωρίς το πρωί (08:30), η Ευαγγελία Πλατανιώτη θα αγωνιστεί στα προκριματικά του ελεύθερου προγράμματος του σόλο, με κεκτημένη ταχύτητα από το χθεσινό (3/2) θρίαμβο στο τεχνικό πρόγραμμα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που θα εμφανιστεί 29η κατά σειρά (μεταξύ 31 αθλητριών που έχουν δηλώσει συμμετοχή), αναμένεται να προκριθεί εύκολα στον τελικό της Τρίτης (6/2), όπου θα κυνηγήσει άλλη μία μεγάλη διάκριση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 3ης ημέρας του 21ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος:

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/2

===========

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ08:30

08:30 Σόλο Γ – ελεύθερο πρόγραμμα (προκριματικός) –Πλατανιώτη–

13:00 Ακροβατικό (ΤΕΛΙΚΟΣ) –Εθνική ομάδα–

19:00 Μικτό ντουέτο – τεχνικό πρόγραμμα (ΤΕΛΙΚΟΣ)

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

09:00 10μ. Γ (Προκριματικός)

14:30 3μ. συγχρονισμένες Α (ΤΕΛΙΚΟΣ)

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

09:30 10χλμ. Α -Κυνηγάκης, Δαλδόγιαννης–

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

08:00 Καζακστάν-Βραζιλία (Α΄ Ομιλος)

09:30 Κίνα-Ισπανία (Β΄ Ομιλος)

11:00 ΕΛΛΑΔΑ-Γαλλία (Β΄ Ομιλος)

12:30 Αυστραλία-Σινγκαπούρη (Γ΄ Ομιλος)

14:00 Ουγγαρία-Νέα Ζηλανδία (Γ΄ Ομιλος)

15:30 Μεγάλη Βρετανία-Ιταλία (Δ΄ Ομιλος)

18:00 ΗΠΑ-Ολλανδία (Α΄ Ομιλος)

19:30 Νότια Αφρική-Καναδάς (Δ΄ Ομιλος)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ