Θάνος – Ιονέλ 2-1: Πήρε το ντέρμπι και οδήγησε την Ελλάδα στο 2-0!

Θάνος – Ιονέλ 2-1: Πήρε το ντέρμπι και οδήγησε την Ελλάδα στο 2-0!

Ο Αριστοτέλης Θάνος νίκησε με ανατροπή 2-1 σετ τον Νίκολας Νταβίντ Ιονέλ και η Ελλάδα προηγείται πλέον με 2-0 της Ρουμανίας – Μια νίκη μακριά από την άνοδο η Εθνική.

Μια σπουδαία νίκη, που φέρνει την Ελλάδα μια ανάσα από την πρόκριση στο World Group I του Davis Cup πέτυχε ο Αριστοτέλης Θάνος.

Ο συμπατριώτης μας, παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο παιχνίδι με τον Νίκολας Νταβίντ Ιονέλ (4-6, 0-1 σετ), κατάφερε να γυρίσει τούμπα τον αγώνα και να πάρει τη νίκη με 6-3, 6-2, στη δεύτερη αναμέτρηση του tie της Ελλάδας με τη Ρουμανία. Στην πρώτη ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε εύκολα του Μάριους Κοπίλ με 2-0 σετ.

Διαβάστε επίσης: Πώς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχασαν μέσα από τα χέρια τους τον Φρανσίσκο

Μετά το δύο στα δύο που έκαναν οι Τσιτσιπάς και Θάνος, η Εθνική μας πλέον χρειάζεται μια νίκη για να εξασφαλίσει την επιστροφή της στο World Group I του Davis Cup. Κάτι που θα έχει την ευκαιρία να κάνει στο αγώνα του διπλού, που θα γίνει αύριο το μεσημέρι στις 12:00 (Πέτρος και Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι σε Μάριους Κοπίλ και Βίκτορ Κορνέα). Αν χάσουμε αυτό το ματς, θα ακολουθήσει ο αγώνας του Στεφανου Τσιτσιπά με τον Ιονέλ. Στο παιχνίδι του Θάνου με τον Νίκολας Νταβίντ Ιονέλ, ο Ρουμάνος τενίστας μπήκε δυνατά και πήρε το πρώτο σετ με 6-4. Στο δεύτερο όμως ο Ελληνας τενίστας αντέδρασε. Με μπρέικ στο 6ο γκέιμ έφτασε στο 4-2 και λίγο αργότερα με 6-3 ισοφάρισε σε 1-1 το ματς.

Στο τρίτο σετ ο συμπατριώτης μας έκανε μπρέικ στο 3ο γκέιμ και προηγήθηκε με 2-1, ενώ λίγο αργότερα έκανε νέο μπρέικ για το 4-1. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι, με τον Θάνο να κάνει το 6-2 και με 2-1 να χαρίζει στην Ελλάδα μια υπερπολύτιμη νίκη, στη μάχη για την άνοδο στην πρώτη κατηγορία του Davis Cup.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ