Στο Ζαντάρ της Κροατίας το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2025

Στο Ζαντάρ της Κροατίας το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2025

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU) ανέθεσε την οργάνωση και διεξαγωγή και της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2025 στην ομοσπονδία της Κροατίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU) ανέθεσε την οργάνωση και διεξαγωγή και της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2025 στην ομοσπονδία της Κροατίας. Η κορυφαία διοργάνωση ορίστηκε για το διάστημα από τις 12 έως τις 19 Οκτωβρίου 2025 και θα τη φιλοξενήσει η πόλη Ζαντάρ. Είναι τόπος διεξαγωγής, που έχουν πολλά χρόνια ν’ ακούσουν οι άνθρωποι του αθλήματος για μεγάλα αγωνιστικά ραντεβού, αλλά κάθε άλλος παρά… καινούργιος. Ειδικά ο θεσμός των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων επιστρέφει σε κροατικό έδαφος μετά από 23 χρόνια. Οι εθνικές μας ομάδες ανδρών και γυναικών μάλιστα, που θέλουν πάλι να είναι παρούσες, μπορούν ήδη να έχουν την καλύτερη διάθεση εάν θυμηθούν ότι στο Ζάγκρεμπ το 2002 χάρηκαν τον Καλλίνικο Κρεάνγκα στη 2η θέση του απλού ανδρών, σε μία τεράστια και ιστορική επιτυχία!

Η ETTU έχει βασικό θέμα στην ιστοσελίδα της την ανάθεση της διοργάνωσης στο Ζάγκρεμπ και υπογραμμίζει ότι το Ζαντάρ έχει μακρά παράδοση στο άθλημα και ενδεικτικά αναφέρει ότι το 1971 η Κροατία και η συγκεκριμένη πόλη είχαν γράψει με χρυσά γράμματα ιστορία στην επιτραπέζια αντισφαίριση. «Στα τέλη Μαΐου πραγματοποιήθηκε το πρώτο τουρνουά των καλύτερων Ευρωπαίων παικτών επιτραπέζιας αντισφαίρισης, με την ονομασία Europe Top 12. Ήταν το πρώτο όπου έπαιζαν και βραβεύονταν οικονομικά. Το Europe Top 12 έγινε αργότερα ένας τακτικός, ελκυστικός και σεβαστός ευρωπαϊκός διαγωνισμός επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ο οποίος άλλαξε τη μορφή του με την πάροδο των ετών και σήμερα είναι το Europe Top 16 Cup».

Διαβάστε επίσης: Ανακοίνωσε Ντάρκο Κοβάσεβιτς ο Ολυμπιακός

«Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο Ζαντάρ για τη νίκη του στην υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εθνικών ομάδων του 2025. Αυτή η ζωντανή πόλη, με την πλούσια ιστορία της και την ενθουσιώδη αθλητική κοινότητα, είναι έτοιμη να προσφέρει μια εξαιρετική και αξέχαστη εμπειρία στους παίκτες, τους αξιωματούχους και τους φιλάθλους.

Είμαστε βέβαιοι ότι η τοπική οργανωτική επιτροπή, σε συνεργασία με την Κροατική Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και την πόλη του Ζαντάρ, θα εργαστεί ακούραστα για να προσφέρει μια διοργάνωση, που θα ξεπεράσει τις προσδοκίες και θα αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι της στην ιστορία της ευρωπαϊκής επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του, τη ζεστή φιλοξενία και το γραφικό σκηνικό, το Ζαντάρ είναι έτοιμο να δημιουργήσει ένα αξέχαστο και επιτυχημένο πρωτάθλημα», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ETTU Πέδρο Μούρα και συμπλήρωσε: «Η ETTU ανυπομονεί να συνεργαστεί στενά με τους διοργανωτές κατά την προετοιμασία της διοργάνωσης και είναι ενθουσιασμένη με την προοπτική να παρακολουθήσει αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης παγκόσμιας κλάσης στην καρδιά της Κροατίας. Το Ευρωπαϊκό Ομαδικό Πρωτάθλημα του 2025 στο Ζαντάρ θα ενισχύσει αναμφίβολα τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνών, καλλιεργώντας το πνεύμα της ενότητας μέσω της παγκόσμιας γλώσσας του αθλητισμού. Για άλλη μια φορά, συγχαρητήρια στην ομοσπονδία της Κροατίας και την πόλη του Ζαντάρ, και αναμένουμε με ανυπομονησία ένα αξέχαστο πρωτάθλημα το 2025».

Τον ενθουσιασμό του έδειξε σε δηλώσεις του και ο Ζόραν Πρίμορατς, πρόεδρος της κροατικής ομοσπονδίας. Ο θρυλικός «Ζόκι» μάλιστα, μεταλλιούχος σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ήταν στις δόξες του ως αθλητής το 2002 και ο Κρεάνγκα εκείνον είχε νικήσει στα επτά σετ μέσα στο Ζάγκρεμπ στον αλησμόνητο ημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος!

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης εμπιστεύτηκε την ομοσπονδία μας και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη συνεργασία, που έχουμε με την ETTU. Κάναμε εξαιρετική δουλειά από το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Κροατίας μέχρι το γραφείο που προετοίμασε τα πάντα. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ETTU μας αναγνώρισε ως εταίρους και σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, η παρουσίαση της υποψηφιότητας ήταν εξαιρετική», τόνισε ο Πρίμορατς και συμπλήρωσε: «Αυτό σημαίνει πολλά για εμάς, πρόκειται για ένα μεγάλο έργο. Ειδικά σε μια εποχή που παλεύεις για να έχεις χώρο στα μέσα ενημέρωσης, κάτι που είναι ένα ευαίσθητο σημείο για τα περισσότερα αθλήματα στην Κροατία. Αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα μας δώσει την ευκαιρία να παρουσιαστούμε στο ευρωπαϊκό και κροατικό κοινό. Ειδικά στο Ζαντάρ, το οποίο έχει μακρά παράδοση στην επιτραπέζια αντισφαίριση».

Στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπορούν να πάρουν μέρος 24 ομάδες τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ