Μακρυγιάννης: «Ώθηση αυτοπεποίθησης για τους Ολυμπιακούς»

Μακρυγιάννης: «Ώθηση αυτοπεποίθησης για τους Ολυμπιακούς»

Ο Μακρυγιάννης δεν έκρυψε ότι ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει τι σημαίνει αυτή η τέταρτη θέση στον κόσμο.

Δύο εκατοστά του δευτερολέπτου χώρισαν τον Βαγγέλη Μακρυγιάννη από τον Απόστολο Χρήστου και το χάλκινο μετάλλιο των 100μ. ύπτιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης. Ο 23χρονος αθλητής πήγε στη Ντόχα με στόχο να πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι, κολύμπησε τρεις φορές πιο γρήγορα από τον απαιτούμενο χρόνο, μπήκε στον τελικό και έφτασε «μια ανάσα» από το μετάλλιο, χωρίς βεβαίως αυτό να τον αφήνει δυασαρεστημένο. Αλλωστε, έτσι κι αλλιώς, το τρίτο σκαλί του βάθρου είχε ελληνικό χρώμα.

«Πιστεύω ότι ήταν μια πάρα πολύ καλή κούρσα. Η τέταρτη θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι κάτι πολύ μεγάλο και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Μπήκα να το απολαύσω, το κλίμα ήταν πάρα πολύ θερμό και μου άρεσε πάρα πολύ. Τώρα κοιτάμε μπροστά και πάμε για τα καλύτερα», δήλωσε ο Μακρυγιάννης και πρόσθεσε: «Η συνεχής βελτίωση σημαίνει ότι η σκληρή δουλειά αρχίζει και φαίνεται σιγά-σιγά. Έχω δουλέψει πολύ τον τελευταίο χρόνο, παρά τις δυσκολίες που είχα περάσει. Νιώθω πολύ χαρούμενος που αρχίζω και βλέπω αποτελέσματα, κάτι που μου δίνει μεγάλο κίνητρο να συνεχίσω ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων για να κάνω το καλύτερο που μπορώ».

Διαβάστε επίσης: Παναιτωλικός – Άρης 0-1: O Bέλεθ έκανε του… κεφαλιού του και οι κίτρινοι «φουλάρουν» για τον τελικό

Ο Μακρυγιάννης δεν έκρυψε ότι ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει τι σημαίνει αυτή η τέταρτη θέση στον κόσμο. «Η αλήθεια είναι ότι ακόμα το επεξεργάζομαι. Σίγουρα μου δίνει μεγάλη ώθηση αυτοπεποίθησης για να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά και να «κατεβάσω» περισσότερο τον χρόνο μου, με σκοπό στο Παρίσι να μπω πρώτα στα ημιτελικά και μετά, αν πάνε όλα καλά, στον τελικό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οσο για την επιτυχία του Απόστολου Χρήστου, ο Μακρυγιάννης είπε: «Μόνο χαρά έχω, καθώς ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα για τον Τόλη να είναι τρίτος στον κόσμο. Χάρηκα πάρα πολύ που ήμουν δίπλα του και είχαμε όλη αυτήν την κούρσα μαζί. Ο συναγωνισμός είναι πάντα καλό πράγμα και είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τέτοιους αθλητές στην χώρα μας, ώστε να βλέπουν οι μικρότεροι και να πιστεύουν ότι αν δουλέψουν αρκετά σκληρά μπορούν να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο».

Νωρίτερα, ο Αρκάδιος Ασπουγαλής αγωνίστηκε στα ημιτελικά των 50μ. πρόσθιο, όπου με 27.26 κατετάγη 14ος. Ο κολυμβητής του Νέου Ηρακλή δεν κατάφερε να κάνει το πετύχει το πανελλήνιο ρεκόρ που επιζητούσε, αλλά ήδη στρέφει την προσοχή του στον αυριανό αγώνα στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική mixed, μέσω της οποίας θα προσπαθήσει να πάρει το εισιτήριο για το Παρίσι. «Είμαι ικανοποιημένος, αλλά δεν είναι ακριβώς αυτό που ήθελα. Μπάλα είναι και γυρίζει και έτσι κάποια στιγμή θα έρθει το πανελλήνιο ρεκόρ. Πήγε πολύ γρήγορα η κούρσα, ίσως υπερβολικά γρήγορα, αλλά την ευχαριστήθηκα. Νομίζω με βοήθησε που κολύμπησα δίπλα στον Άνταμ Πίτι γιατί με «τράβηξε». Ευχαριστήθηκα τον αγώνα, γιατί ήταν αυτό που ήθελα να κάνω. Τώρα σειρά έχουν τα 100μ, στην μικτή «σκυταλοδρομία» 4Χ100μ. mixed και στόχος είναι να πάρουμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η προπόνηση άλλαξε, αφού εστίασα περισσότερο στα 100μ., γιατί έκανα προπόνηση για τα 50μ. ειδικά στη προετοιμασία για τους αγώνες. Τώρα δούλεψα τελευταία στιγμή για το 100άρι και θα συνεχίσω και την υπόλοιπη χρονιά. Μακάρι αύριο να πάνε όλα καλά, να βγουν όλα τέλεια και να τα καταφέρουμε. Είμαι πολύ αισιόδοξος για την πρόκριση», δήλωσε ο Ασπουγαλής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ