Οι νικητές στην κανονική διάρκεια της Β’ Εθνικής σε Δυτική Ελλάδα/Πελοπόννησο ανδρών και Αττική γυναικών

Οι νικητές στην κανονική διάρκεια της Β’ Εθνικής σε Δυτική Ελλάδα/Πελοπόννησο ανδρών και Αττική γυναικών

Το διήμερο 02 και 03/03/24 θα τελειώσει η κανονική διάρκεια σε όλα τα διασυλλογικά πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης, αλλά ήδη ολοκληρώθηκαν σε ορισμένα από αυτά οι δύο γύροι.

Στη Β’ Εθνική έκλεισε πριν από λίγες ημέρες αυτή η πρώτη φάση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας/Πελοποννήσου ανδρών, όπως και στους δύο ομίλους της Αττικής στις γυναίκες. Ο ΑΟ Ξυλοκάστρου κατέκτησε την κορυφή στη μία περίπτωση, ο ΑΟ Ηράκλειο 2001 και ο ΓΑΣ Ελευσίς-Δήμητρα 1972 στην άλλη. Η κανονική διάρκεια τελείωσε και στα τοπικά πρωταθλήματα της Α’ κατηγορίας ανδρών Δυτικής Ελλάδας/Πελοποννήσου και της Γ’ κατηγορίας ανδρών Αττικής.

Δύο όμιλοι σχηματίστηκαν κι εκεί και πρώτευσαν ο Ίκαρος Καστριτσίου και ο ΑΟ Αχαΐας Γαλήνη αντίστοιχα στη Δ. Ελλάδα, η Ένωση Ποντίων Μελισσίων και το Ρουφ 80 αντίστοιχα στην Αθήνα. Θα ακολουθήσουν πλέι οφ, τα οποία είναι προγραμματισμένα για τα τέλη Μαρτίου (30-31). Όλα τα αποτελέσματα αναρτώνται στον ιστότοπο των αγώνων της ΕΦΟΕπΑ, στη διεύθυνση https://app.ttscore.io/customer/24.

Διαβάστε επίσης: Βούιξε ο τόπος για Γιαννούλη και ΑΕΚ

Αναφέρουμε επιγραμματικά τους πρωταγωνιστές των προαναφερόμενων πρωταθλημάτων και θυμίζουμε ότι τις προάλλες ολοκληρώθηκαν οι δύο όμιλοι και στη Β’ Εθνική Λοιπής-Νησιωτικής Χώρας ανδρών.

Στη Β’ Εθνική Δυτικής Ελλάδας/Πελοποννήσου ανδρών η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε με 14 αγωνιστικές. Ο ΑΟ Ξυλοκάστρου κατέκτησε την πρωτιά με 27 βαθμούς. Στην τελευταία μέρα δέχτηκε τη μοναδική ήττα, από τον ΑΣΕΑ Κεφαλονιά & Ιθάκη με 4-3, αλλά ήταν χωρίς συνέπεια. Η ομάδα του Ιονίου πήρε τη 2η θέση με 26 βαθμούς. Τρίτος κατετάγη ο Ποσειδών Λουτρακίου με 25 βαθμούς, 4η η Παγώνα Πάτρας με 2 και αυτές οι ομάδες θα είναι στα πλέι οφ 1-4 διεκδικώντας την πρόκριση στα μπαράζ ανόδου. Στα αξιοσημείωτα του πρωταθλήματος η παρουσία συνολικά τεσσάρων ξένων αθλητών (δύο Σουηδών, ενός Ισραηλινού κι ενός Σέρβου), ενώ θυμίζουμε ότι στη χειμερινή περίοδο μεταγραφών ο ΑΟ Ξυλοκάστρου απέκτησε τον Ντανιέλ Τσιόκα και η Κεφαλονιά & Ιθάκη τον Γιάννη Βλοτινό, δύο πρώην πρωταθλητές Ελλάδας και συμπαίκτες στην εθνική ομάδα του 1997, που πήρε την 6η θέση στον κόσμο!

Στη Β’ Εθνική γυναικών Αττικής έγιναν δύο όμιλοι. Στον 1ο αναδείχτηκε νικητής ο ΑΟ Ηράκλειο 2001 με 15 βαθμούς σε 8 αγωνιστικές. Τη 2η θέση πήρε ο ΓΑΣ Χολαργού με 14 βαθμούς και την 3η ο ΑΟ Καρέα με 13.

Στον 2ο όμιλο βρέθηκε στην κορυφή μετά από 10 ματς ο ΓΑΣ Ελευσίς-Δήμητρα 1972 με 19 βαθμούς. Τον ακολούθησαν ο ΠΟΚ Έσπερος με 18 και το Ρουφ 80 με 15 βαθμούς. Θα ακολουθήσουν πλέι οφ για την τελική κατάταξη στην κατηγορία και την είσοδο στα μπαράζ ανόδου για την Α2.

Στο πρωτάθλημα του Α’ Τοπικού ανδρών Δυτικής Ελλάδας/Πελοποννήσου οι ομάδες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους. Στον 1ο ολοκλήρωσε χωρίς ήττα τους δύο γύρους ο Ίκαρος Καστριτσίου και εμφάνισε 16 βαθμούς. Δεύτερος κατετάγη ο Διογένης Πάτρας με 14 και 3ος ο Φαέθων με 12 βαθμούς.

Στον 2ο όμιλο έγιναν 6 αγωνιστικές. Την 1η θέση κατέκτησε ο ΑΟ Αχαΐας Γαλήνη με 11 βαθμούς. Τη 2η θέση πήρε η ΑΕΚ Τρίπολης με 10 και την 3η ο Αναγεννησιακός Πατρών με 9 βαθμούς. Πλέι οφ ματς με χιαστί παιχνίδια θα οδηγήσουν αργότερα στην τελική κατάταξη.

Με δύο ομίλους διεξήχθη και η Γ’ Τοπική κατηγορία ανδρών Αττικής. Στον 1ο κατέκτησε την κορυφή η ΑΕ Ποντίων Μελισσίων Αττικής με 13 βαθμούς σε 6 αγωνιστικές. Δεύτερος ήρθε ο ΟΦ Νέας Ιωνίας με 10 και 3ος ο ΑΟ Ηράκλειο 2001 με 7 βαθμούς. Η ομάδα του Ηρακλείου ισοβάθμησε με τον Μέγα Αθανάσιο Κυψέλης και είχε καλύτερο συντελεστή από τα μεταξύ τους παιχνίδια (6 επί μέρους ματς υπέρ και 5 κατά).

Στον 2ο όμιλο πρώτευσε με το απόλυτο των νικών σε 8 παιχνίδια το Ρουφ 80. Συγκέντρωσε 16 βαθμούς και ακολούθησαν ο Τελαμών Σαλαμίνας με 14 βαθμούς και ο ΑΟ Δάφνης-Υμηττού Ευ Ζην & Άθληση με 12. Κι εδώ θα γίνουν πλέι οφ για την τελική κατάταξη των ομάδων στο πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ