Η πραγματικότητα του τένις, τα μαθήματα ζωής και η εμπειρία με τη Μαρία Σάκκαρη (vids+pics)

Η πραγματικότητα του τένις, τα μαθήματα ζωής και η εμπειρία με τη Μαρία Σάκκαρη (vids+pics)

Ο μέχρι πρότινος hitting partner της Σάκκαρη, Γιάννης Στεργίου, μίλησε για τις δυσκολίες του αθλήματος και όσα έζησε στο πλευρό της Ελληνίδας τενίστριας.

Το τένις είναι ένα από τα πιο σκληρά αθλήματα στον κόσμο. Ειδικά στο κορυφαίο επίπεδο, όπου οι δυσκολίες είναι υπερπολλαπλάσιες από τις χαρές και τις ανταμοιβές, όπως είναι τα χρήματα και η φήμη. Συνεχόμενα ταξίδια, πολύωρες προπονήσεις, χορηγικές υποχρεώσεις, αλλά και μπόλικη σωματική και ψυχολογική καταπόνηση. Εντός και εκτός κορτ.

Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε ο μέχρι πρότινος hitting partner (σ.σ αυτός με τον οποίο ένας τενίστας ή μια τενίστρια ανταλλάσσει μπαλιές στην προπόνηση ή πολύ απλά ένα είδος on court προπονητή) της Μαρίας Σάκκαρη, Γιάννης Στεργίου, στο podcast του all court.

Ένας από τους λίγους Έλληνες που έχουν καταφέρει να βρεθούν στο κορυφαίο επίπεδο του παγκοσμίου τένις, έστω και ως hitting partner. Μέσω της συνεργασίας του με τη Σάκκαρη έχει βιώσει μοναδικές στιγμές και ανεπανάληπτες εμπειρίες, που λίγοι έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν.

Έχει γνωρίσει το επαγγελματικό τένις σε όλες του τις εκφάνσεις. Καλές και κακές.

Μέσα από τις τοποθετήσεις του στο podcast αποτυπώνει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τη ζωή στο τουρ. Τις δυσκολίες. Τόσο των αθλητών όσο και των προπονητών και δείχνει πόσο σπουδαία αθλήτρια, αλλά και άνθρωπος είναι η Μαρία Σάκκαρη.

Η Ελληνίδα τενίστρια έχει το «χάρισμα» αγωνιστικά, αλλά έχει δουλέψει πάρα πολύ για να φτάσει εκεί που είναι. Εχει μοχθήσει. Εχει πονέσει. Εχει πέσει και έχει σηκωθεί πάρα πολλές φορές στην καριέρα της. Η Μαρία Σάκκαρη ήταν μια από τις πρώτες τενίστριες στο τουρ που έβαλε στην ομάδα της hitting partner και μάλιστα άνδρα. Μια συνεργασία που τη βοήθησε πάρα πολύ. Την ανέβασε αγωνιστικά και την εδραίωσε στο top-5. Την έφερε μια ανάσα από το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA τον Μάρτιο του 2022, όταν αποσύρθηκε από το τουρ η Άσλεϊ Μπάρτι.

Η συμπατριώτισσά μας έχει καταφέρει κάτι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα. Έχει πετύχει σπουδαίες νίκες, έχει κερδίσει τίτλους και έχει εδραιωθεί στη συνείδηση του κοινού, σε παγκόσμιο επίπεδο, ως μια από τις κορυφαίες τενίστριες στον κόσμο.

Επιτυχίες που δεν πρόκειται να «σβηστούν» από κάποιες διάσπαρτες ήττες ή μια κακή σεζόν. Επιτυχίες που ήρθαν σε δύσκολες συνθήκες. Καθημερινά παιχνίδια, συνεχόμενα ταξίδια μέσα σε λίγες ημέρες και πολύωρες προπονήσεις. Μα πάνω από όλα λόγω του χαρακτήρα της. Η Σάκκαρη, όπως αποκαλύπτει ο Γιάννης Στεργίου που τη γνωρίζει όσο λίγοι, σέβεται απόλυτα τους συνεργάτες της και βάζει πάνω από όλα την ομάδα της.

Οι δυο τους μπορεί να μην είναι πλέον συνεργάτες, αλλά διατηρούν άριστες σχέσεις. Και ο ίδιος όμως από την πλευρά του δεν ξεχνάει την ευκαιρία που του έδωσε η Μαρία. Να ζήσει το τουρ. Να βρεθεί στα κορυφαία τουρνουά. Να κάνει προπόνηση με την Σάκκαρη δίπλα σε θρύλους του αθλήματος, όπως είναι ο Ρότζερ Φέντερερ. Εμπειρίες που θα τον βοηθήσουν στο επόμενο βήμα της καριέρας του: Να γίνει προπονητής κορυφαίου επιπέδου.

Όσα έχει πετύχει η Μαρία είναι αξιοθαύμαστα και δείχνουν πόσο σπουδαία αθλήτρια είναι. Όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο. Δυσκολίες τις οποίες αναφέρει ο Γιάννης Στεργίου στο podcast.

Ένα άθλημα που θέλει τεράστια αντοχή, υπομονή, επιμονή, αλλά και… γερό στομάχι για να μπορείς να αντέξεις την κριτική. Μια κριτική που πολλές φορές μετατρέπεται σε μηδενισμό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ