ΔΟΕ: Στις 19/3 η απόφαση για τη συμμετοχή Ρώσων – Λευκορώσων στην τελετή έναρξης

ΔΟΕ: Στις 19/3 η απόφαση για τη συμμετοχή Ρώσων – Λευκορώσων στην τελετή έναρξης

Θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 19 Μαρτίου στη Λωζάνη της Ελβετίας

Η συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 19 Μαρτίου στη Λωζάνη της Ελβετίας, όπως δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής των Ολυμπιακών Αγώνων της ΔΟΕ, Κριστόφ Ντούμπι.

«Σήμερα δεν έχει απαγορευτεί στους αθλητές με ρωσικό ή Λευκορωσικό διαβατήριο που συμμετέχουν στους Αγώνεςη συμμετοχή στην τελετή έναρξης», δήλωσε σε Τύπο ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ, Πιερ-Ολιβιέ Μπέκερς-Βεζόν.

Διαβάστε επίσης: Γιατί η Ρεάλ είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο του Ολυμπιακού για το πλεονέκτημα έδρας… (pics, vids)

Όπως είναι γνωστό οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές δεν μπορούν να λάβουν μέρος σε ομαδικούς αγώνες στους Ολυμπιακούς Αγώνες (26 Ιουλίου- 11 Αυγούστου), αλλά επιτρέπεται να συμμετέχουν ως ουδέτεροι.

Η ΔΟΕ είχε επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία και τη Λευκορωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, αλλά έκτοτε άνοιξε τον δρόμο για την επιστροφή τους σε διεθνείς αγώνες.

«Από την αρχή, η ΔΟΕ ήθελε να εκφράσει την υποστήριξή της στους αθλητές και να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν διακρίσεις με βάση τα διαβατήρια που κατέχουν», είπε ο Μπέκερς-Βεζόν στους δημοσιογράφους.
«Λέμε ότι είμαστε έτοιμοι να τους υποδεχτούμε, φυσικά με βάση τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τις διεθνείς ομοσπονδίες. Κάποιος αριθμός θα περάσει τα κριτήρια πρόκρισης και θα κάνουμε όλους τους ελέγχους επιλεξιμότητας. Αν δεν έρθουν, αυτό θα είναι στα δικά τους χέρια και ελπίζω ότι θα είναι περισσότερο στα χέρια τους παρά σε αυτά του ρωσικού κράτους», πρόσθεσε όταν ρωτήθηκε για ένα πιθανό ρωσικό μποϊκοτάζ στους Αγώνες.
«Επιθυμία μας είναι ένας αθλητής με τα κατάλληλα προσόντα που δεν υποστηρίζει τη σύγκρουση που ξεκίνησε η Ρωσία να μπορεί να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ